Voor de vorst

En weer is het Mankell gelukt me te boeien met een boek met Kurt Wallander in de hoofdrol. Alhoewel, het hoofdpersonage is in dit boek zijn dochter Linda, maar Kurt is een goede tweede. Ik las dus ‘Voor de vorst‘ en ben hiermee bijna aan het einde van de Wallander-boeken gekomen. Ik geloof dat ik nog ‘De gekwelde man’ en ‘De jonge Wallander’ tegoed heb en dan is het klaar. Jammer hoor. En in ‘De gekwelde man’ ben ik net begonnen dus het gaat heel snel nu.

Waar gaat ‘Voor de vorst’ over?

Tussen Linda Wallander en haar vader Kurt ontstaat wrevel wanneer Linda er bij haar vader op aandringt de verdwijning van haar jeugdvriendin Anna serieus te nemen. Kurt heeft andere dingen aan zijn hoofd: er loopt een sadist rond die dieren in brand steekt, en er is een oude vrouw vermoord op een manier die aan een religieus ritueel doet denken. Linda besluit zelf op onderzoek uit te gaan, met gevaar voor eigen leven.

Weer mooi, weer plezierig lezen, weer interessante ontwikkelingen. Linda is af en toe behoorlijk eigenwijs, maar hé, dat heeft ze ongetwijfeld van haar vader. Mooi ook om te zien hoe, in toch wel eenvoudige zinnen, Mankell de verstandhouding tussen Kurt en Linda beschrijft. Best apart hoe die twee met elkaar omgaan. Maar ook mooi om meer te lezen over hoe Linda haar jeugd ervaren heeft.

Ik vond het thema van het boek erg interessant. Het religieuze fanatisme is, en zal dat waarschijnlijk altijd blijven helaas, van alle tijden. Bijzonder ook dat Mankell zijn verhaal laat eindigen op de dag dat 911 plaatsvindt.

Na dit boek las ik ook nog even snel ‘Het graf‘ maar ik geloof dat dat niet helemaal goed op de e-reader terecht is gekomen, want af en toe miste ik stukken. Da’s dan weer jammer. En verder hoort een echte Wallander gewoon een heleboel bladzijdes dik te zijn!
vdv
Ik ben er nu dus bijna doorheen helaas. Zijn er nog thriller-series die jij mij aan kunt raden?

9 gedachten over “Voor de vorst

  1. Helaas, daar kan ik je niet in adviseren :-).. het wordt tijd dat ik eerst maar weer eens zelf wat ga lezen om mijn e-reader haha.. staan er nog veel te veel op die ik nog geen blik waardig heb gegund :-). Wens je iig een hele mooie week toe!

  2. Ik lees alles /heb alles gelezen van Patricia Cornwell.
    Heb je “Ik ben Pelgrim” van Terry Hayes gelezen? Een absolute aanrader!
    James Petterson is ook goed. “Moet” je ze wel in de juiste volgorde lezen, dat maakt ze nog beter.
    Leuk om de tips iedereen te lezen!

  3. Jussi Adler vind ik zelf heel goed. Ik heb dat boek, Het graf ook nog, wil je die nog eens hebben, een andere versie ?
    Verder lees ik erg weinig dit moment, komt wel weer goed 🙂

    gr Elise

  4. de boeken van Michael Robotham en Deon Meijer vind ik zeer de moeite waard.
    Jussi Adler Olsen is heel goed, helemaal met Inge eens.

  5. Aan mij heb je niets, ik kom niet meer aan lezen toe sinds ik blog en dat is ondertussen toch al een hele tijd. Soms vind ik dat jammer want een goede thriller was altijd wel aan me besteed.

  6. Ik las/lees graag de serie van Lars Kepler, heb net ‘t 5e deel aangeschaft (‘Stalker’). Verder kan ik de serie boeken van Leif GW Persson aanraden (3 delen), Jussi Adler Olsen (5 delen) en de boeken (ook een serie) van de Duitse Nele Neuhaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *