Maroussia

Oh, ik weet het nog keigoed (zoals we dat in Brabant zeggen): vroeger vond ik ‘Maroussia’ heerlijk ruiken. Het was destijds ook een van de goedkoopste luchtjes meen ik me te herinneren dus dan was de keuze voor de armlastige tiener die ik natuurlijk was snel gemaakt.
msz
Laatst was ik echter bij een kennis van me en zij had dus gewoon een flesje Maroussia in haar keuken staan en gaf aan het ook regelmatig te gebruiken. Ik was een beetje flabbergasted omdat ik niet eens wist dat dat luchtje nog bestond. Zelf word ik immers regelmatig onaangenaam verrast als de heren (of zouden het dames zijn?)producenten besluiten een van mijn lievelingsgeuren uit de handel te halen. Ik had dus zeker verwacht dat ook Maroussia inmiddels niet meer geproduceerd zou worden.

Maar ik was vooral ook een beetje verbaasd omdat die geur toch niet meer past bij een ‘rijpe’ vrouw. Alhoewel, misschien past ie wel beter bij een rijpe vrouw dan bij het jonge meisje dat ik destijds was. En eigenlijk, als ik heel eerlijk ben, kan ik me de geur niet eens meer écht herinneren. Al herinner ik me wel dat hij erg aanwezig was. Of is dat ook verbeelding inmiddels? Wat ik me nog wel herinner is -uiteraard- het flesje. Dat is in al die jaren dus niet veranderd. Goh, wat een warrige alinea is dit geworden.

Maar goed, van de geurtjes die ik vroeger als tiener opdeed kan ik me dus alleen Maroussia nog herinneren. Hoe zit dat bij jou?

23 gedachten over “Maroussia

 1. De enige geur die ik wel eens op deed als jongen was Fresh up aftershave. Nu gebruik ik al jaren niks meer. Gek he, ik mis het ook niet.

 2. Ik had ook Anaïs Anaïs vroeger… zou niet eens meer weten hoe ‘t ruikt (maar wellicht herken ik ‘t direct, zodra ik ‘t ruik) Daarna ben ik overgestapt op Cool Water van Davidoff… verder ben ik nooit gekomen.
  ‘t Leuke is, dat ik sinds kort ‘n handel heb in… jawel… dusseh, als je wat zoekt… alleen die ene die je hierboven hebt genoemd, heb ik dan weer niet ;-)

 3. Vroeger gebruikte ik Anais Anais. Ik had er alles van.
  Een paar jaar geleden zag ik de eau de toilet ergens in de aanbieding staan en kocht een flesje.. Ik heb er het achterbuurmeisje blij mee gemaakt. Ik vond er geen ruk meer aan..

 4. Hoewel ik vroeger nooit zo bezig was met luchtjes etc had ik wel altijd Lair de Temps van Nina Ricci. Erg lekker en wordt nog steeds verkocht. Een paar jaar terug kreeg ik een proefflesje Versus van Versage en ik was om. Naast dat overheerlijke geurtje draag ik Davidoff Coolingwater woman.
  Ik blijf het zowel grappig als opmerkelijk vinden hoe je toch altijd weer op die onderwerpen komt. Creatieve geest.

 5. Ik had dit luchtje toen ik 12/13 was, maar meer om emotionele reden. Mijn oma gebruikte het altijd en door het zelf te gebruiken had ik het idee dat ze dicht bij me was. Nog steeds als ik het ruik (bijv. oude vrouwtjes die in een walm Maroussia baden ;-)) moet ik aan oma denken.

  Ik draag nu Balenciaga L’essence. Dure vloeistof, dus ben er extreem zuinig op.

 6. Vroeger was ik het gek op het luchtje Murasaki van Schiseido (of zoiets.) Werd het uit de handel genomen. Datzelfde had ik met make-up. Had ik na lang zoeken de juiste kleur gevonden…ook weg. Heel irritant!

 7. Ik had een flesje Anaïs Anaïs van Cacharel. Had mijn vader meegenomen na een oefening in Duitsland (hij was beroepsmilitair). Nu vind ik het mierzoet en echt niet lekker meer. Maar ruim twintig jaar geleden echt wel!

 8. Patchouli kan ik me nog herinneren. Man o man wat was dat sterk. Beetje op je spijkerjasje en zelfs na een wasbeurt geurde het nog.

 9. Oh ja, heel wat van die flesjes gehad! Wist ook niet dat het nog bestond. Ik had ook altijd wel iets van Sabatinni staan en van Giorgio… volgens mij worden deze geurtjes ook nog wel verkocht maar heb ze al jaren niet meer gehad. Smaak is toch wel veranderd…

 10. Ja lekker die Maroussia, ik heb ‘m een tijd geleden nog gekocht voor op toilet (echt waar) want eerlijk gezegd vind ik het nog steeds lekker ruiken. Mijn eerste ‘parfum’ was patchouilie, alles rook ernaar, zelfs mijn jas en agenda. Geen idee of dat nog bestaat maar ik zou het graag nog een keertje opsnuiven.

 11. De vraag die je niet gesteld/beantwoord hebt, is of het geurtje je nog steeds wat doet.

  Ooit hadden wij in zo’n verrassingsdoos bij een supermarkt vandaan een spuitbus axe zitten. Die deo gebruik ik nog steeds wel, als wisselen de geuren wel eens. Maar om dat nou een geurtje te noemen, nee dat niet.

 12. Ik ook! Maroussia, had er hetzelfde beeld bij als jij. Heb het de laatste 30 jasr niet meer geroken

 13. Vroeger gebruikte ik een, niet zo duur luchtje waarvan ik nu even niet op de naam kan komen, het is al héél lang uit de handel en dat vind ik nog steeds jammer omdat ik maar weinig luchtjes kan hebben zonder er hoofdpijn van de krijgen.
  Daarna ging ik Climat van lancome gebruiken, ook niet zo duur , onder de 20 gulden. Maar ook dát verdween uit de handel . Tot m’n vreugde kwam Climat een paar jaar geleden weer op de plank in de parfumerie …… de blijdschap was van korte duur toen ik het prijskaartje zag , de nieuwe versie is rond de 80 euro dus een keer of 8 duurder dan toen. Zelfs nóg duurder dan het luchtje dat ik nu al jaren gebruik First van Arpel en Cleef.

 14. Ik kan me de namen van geurtjes helemaal niet herinneren. Niet van deze die ik nu opdoe, laat staan van deze van vroeger. Haha!

 15. Gloria Vanderbilt. En als ik dat nu ruik… Bah… En white musk van The Body Shop. Dat vind ik nog steeds lekker.

 16. Vroeger gebruikte ik veel luchtjes van Yves Rocher, die waren nog enigszins betaalbaar! Hahaha, ondertussen heb ik een paar vaste geurtjes (Chanel en Eternity van Calvin Klein), maar ik val nog regelmatig voor een nieuw luchtje. Nu heb ik de nieuwe van Kenzo. Onweerstaanbaar lekker!! :-)

 17. Ik ben al 35 jaar trouw aan White Linen. In mijn tienertijd gebruikte ik alleen de proefmonstertjes van de drogist. En rond mijn twintigste Antilope.

 18. Jaaa die ken ik ook nog. En ik gebruikte ook een flesje van Miss Sporty, zwart met rood, volgens mij iets van een musky geurtje.

Reacties zijn gesloten.