Met het bloed van mijn hart

Wat een supersuffe titel toch weer dat ‘Met het bloed van mijn hart‘ maar verder oh hoera, eindelijk, eindelijk, eindelijk is deel acht uit van de Reizigerserie. En dat deel acht is zo dik, dat dat weer is opgesplitst in twee boeken. Een deel 1 en een deel 2, maar dat lijkt me logisch. Omdat deel 1 tot en met 7 hier in de boekenkast staan heb ik beide papieren boeken aan de sint gevraagd en, oh joy, nog gekregen ook. Sommige series moet je nu eenmaal in het eggie hebben vind ik.

Nou kan ik hier wel de ‘achterflaptekst’ vanΒ bol.com neerzetten maar die raakt, net als de achterflaptekst op het boek zelf, werkelijk kant nog wal! Volgens die zeer summiere tekst speelt het boek namelijk in het Schotland van 1778. Nou, daar klopt dus werkelijk geen ene jota van. Het boek speelt in en rond Philadelphia van 1778 en Schotland van 1980.

Deel 1 is 549 bladzijdes dik en ik heb er weer van genoten. Niet zozeer omdat het nou zo heel erg spannend is (zeker niet in 1778 terwijl er eigenlijk van alles staat te gebeuren daar historischtechnisch gezien, 1980 is wat spannender), maar vooral door de heerlijke schrijfstijl van Gabaldon. De humor, de mooie sfeertekeningen, de liefde tussen Jamie en Claire. Echt zo gaaf vind ik dat.

Omdat we zo lang hebben moeten wachten op deel acht, lees ik na deel 1 even een ander boek tussendoor. Maar zodra dat uit is, ga ik subiet met deel 2 verder. En ik weet nu al dat ik dan ongelooflijk ga balen als ik het uit heb.
mhbvmh

12 gedachten over “Met het bloed van mijn hart

  1. Ik heb je post niet gelezen, want ik zag staan: deel acht van de reizigersserie van Diana Gabaldon. Ik loop eerst even naar de bib, lees dat boek en dan kom ik terug. Beloofd πŸ˜€

  2. Ik heb nog nooit van deze auteur gehoord. Dat zegt waarschijnlijk veel over mij πŸ˜‰ De titel lijkt wel die van een boeketreeks of streekroman. Op Bol.com staat dat het een liefdesgeschiedenis is. Dus ik sla een keertje over…
    Liefs Kakel

  3. Mijn Amerikaanse vriendin is momenteel in boek 7 bezig, ze heeft een epub van alle zeven boeken, en deel acht is er in de VS ook al. Zij is er heel erg enthousiast over, Diana Gabaldon, het is niet mijn tijdsspanne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *