Top 2000

Deze week gaat ie weer van start, de lijst der lijsten. Ik vind het heerlijke radio en de radio staat dan ook veelvuldig aan. Ik vind eigenlijk juist de nummers 2000 tot en met 100 het leukste. De top 10, daar kan ik eigenlijk niet veel mee, om van de top 3 maar te zwijgen. Waar zitten die Queen- en The Eagles-stemmers eigenlijk. Ik ken ze niet!

Je kunt nu op een website checken of de nummers waarop je gestemd hebt ook in de lijst staan. Op deze nummers heb ik gestemd.

Het doet mij deugd om hier te kunnen melden dat al deze vijftien nummers in de top 2000 staan.

Hoe anders is het met de vrij keuzeliedjes. Daarvan is er (wéér) geen een doorgedrongen tot de top 2000. Wat ontzettend jammer!

Misschien moet ik maar ‘ns een campagne beginnen om Gerard en Michael de top 2000 in te krijgen? Hoe zou ik dat dan aan moeten pakken?

Heb jij eigenlijk gestemd op de top 2000? Wie is jouw absolute nummer 1? Hoe denk je over Bohemian Rhapsody, Hotel California en Stairway to heaven? Enne, last but nog least: ga je luisteren?

14 gedachten over “Top 2000

 1. Ik luister nooit radio. En ik heb eigenlijk ook niets met lijstjes want ze zeggen niets en zeker niet iets over de mate van kwaliteit en misschien ook wel niets over smaak.
  Ik kan dus niets over die liedjes zeggen. Sommige nummers heb ik op CD, anderen niet.
  En vaak hangt het van mijn bui af, wat ik mooi vind. De rest laat ik over aan Matthijs van Nieuwkerk en zijn vrienden.

 2. Ik heb gestemd, maar niet op nummers uit jouw lijst, en ook niet op de top 3, alhoewel ik dat wel mooie nummers vind.

 3. Nee, ik stem niet en heb ook geen echte voorkeur. Ik ben een hele rare met muziek, wat ik leuk vind verandert doorlopend. Maar de top 2000 vind ik altijd wel leuk om te luisteren.

 4. Nee ik stem nooit voor de top 2000. Ik hoor er af en toe wel iets van als we in de drukkerij aan het werk zijn staat de radio op die zender.
  Er zijn véél te veel mooi nummers om een nummer 1 te kunnen kiezen. De top drie zijn stuk voor stuk nummers die heel goed zijn maar ik weet er genoeg die minstens evengoed zijn. In jouw lijstje zag ik Cat Stevens staan, daar heb ik vrijwel alle LP’s nog van ,vind ik nog steeds allemaal erg goed.
  Het heeft ook wel iets met “het humeur van de dag”te maken wat m’n voorkeur heeft.

 5. Leuk lijstje… De eerste twee stonden ook op mijn lijstje. Ik heb de Blasphemous rumours van Depeche Mode op de keuze lijst staan.

  De top drie zijn prachtige nummers maar van mij mag er zo onderhand wel eens wat anders in de top drie staan. Ik heb er bewust niet op gestemd..

  Natuurlijk luister ik. Zo veel en zo vaak als mogelijk is.

 6. Leuk om te zien dat een aantal van mijn favoriete nummers ook in jouw lijstje staan. Eigenlijk zouden ze de nummers 1 t/m 10 moeten laten vervallen en daar nieuwe muziek voor in de plaats zetten. Die uitgekauwde nummers ben ik zo zat!

 7. Ik heb ook gestemd, tijdje geleden ook al een blogje over geschreven. Hotel California is absoluut een van mijn favorieten, dus prima dat deze op 1 staat.
  Ik ga ook weer kijken/luisteren, heerlijke muziekmaand dit!!!

 8. Ik heb wel gestemd, maar het blijft moeilijk kiezen. Hoewel fan van Queen en de Eagles heb ik niet op de nummers gestemd die in de top 10 staan omdat die inderdaad al zijn doodgedraaid.

 9. Nee, ik heb niet gestemd. Ik kan namelijk zo slecht kiezen :-D. Dat zou automatisch moeten betekenen dat ik ook niet mag oordelen over deze oerklassiekers ;-) Doe ik nu wel, je vraagt r tenslotte om ;-) Tja, wat vind ik ‘rvan? op zich zéker geen slechte nr.s maar inmiddels zo gruwelijk doodgedraaid dat ik ze niet meer kan horen.
  Je hebt ‘n mooi lijstje gemaakt, Mrs. T!!! Ik denk dat ik wél ga luisteren al kan ik nog steeds meer genieten van Serious Request.

  Geniet van de mooie plaatjes!!!

 10. Ik heb niet gestemd. Een absolute favoriet heb ik niet. Er is heel veel waar ik van houd.
  Nee, ik ga niet luisteren. Ik ben dol op stilte. Alleen op zaterdag zwijmel ik. Die 3 nummers vind ik mooi.

 11. Ik heb niet gestemd, maar kan me in jouw lijstje aardig vinden en ach, het blijven nu eenmaal klassiekers die 3 :-) en ik ga zeker luisteren!

Reacties zijn gesloten.