Woestijngod

Het wordt, helaas, helaas, echt tijd dat Wilbur Smith stopt met schrijven. Een paar jaar geleden logde ik daar al over, maar ja, een nieuw boek met Taita in de hoofdrol dat kan ik natuurlijk niet laten liggen. Waar gaat ‘Woestijngod‘ over?

Een avontuurlijke, gevaarlijke reis over de Nijl begint, wanneer Taita door de farao gevraagd wordt zich in te zetten voor de bevrijding van het noordelijke deel van Egypte. Zijn reis leidt hem door de Arabische woestijn, naar de magische stad Babylon en over open zee naar Kreta. Taita komt terecht in een wereld waar loyaliteit en verraad zo veranderlijk zijn als de duinen in de woestijn. Vijanden wachten in de schaduw en de dood ligt constant op de loer. Zal het Taita lukken de toekomst van Egypte veilig te stellen?

Ik kan er kort over zijn: het is gewoon geen goed boek. Het boek is in de ik-vorm geschreven en was Taita in voorgaande delen nog een sympathiek karakter in dit boek is hij vooral heel erg tevreden over zichzelf en daar houd ik niet van. Het historische karakter van het boek trekt me aan, maar is tegelijkertijd wel erg wazig dit keer. Daarnaast gebeurt wel heel veel wat helemaal niet kan en maken al die goden uit de oudheid het ook niet echt overzichtelijk.

Dus nee … jammer … vaarwel Wilbur! Nou maar hopen dat ik dat onthoud. Want wellicht trap ik er bij een volgend boek toch weer in.
wg

7 gedachten over “Woestijngod

  1. Ik heb een hele rij Wilburs in mijn kast, maar eigenlijk wil ik er wel van af op een paar na die over Egypte gaan en wel goed geschreven zijn. Maar je hebt gelijk, het wordt steeds minder en alles begint op elkaar te lijken….. zo lijkt het!

    Dus wie nog een paar titeltjes wil, bij Plato liggen ze klaar.

  2. Hij wordt er de laatste jaren inderdaad niet beter op.

    Dit heb ik vorig jaar geschreven over Cirkel van Kwaad

    De oude Wilbur Smith wordt steeds geweldadiger op zijn oude dag. Het lijkt wel of hij steeds extremere dingen moet bedenken om zijn verhaal aan de man te brengen. Niet eens van zijn betere boeken.

    Maar toch blijf ik de boeken van hem wel lezen als ik er weer een kan bemachtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *