John Puller

OMG, ik ontdekte pas erg recent dat good old Jack Reacher gewoon niet de enige stoere, dappere, intelligente, woest aantrekkelijke mochten deze boeken ooit verfilmd worden laat dan please, please, please niet Tom Cruise de hoofdrol spelen! probleemoplossende meneer in de wereld is. ;-) Want hé, John Puller, dat is gewoon van hetzelfde laken een pak!

Het was lang geleden dat ik boeken van Baldacci las, ik heb er een paar uit zijn beginperiode in de boekenkast staan en vond ze toen eigenlijk best de moeite waard, maar op de een of de andere manier ben ik hem een beetje uit het oog verloren. Daar is verandering ingekomen met zijn drie boeken met John Puller in de hoofdrol. Ik las de drie boeken meteen na elkaar en ieder verloren momentje werd besteed aan zijn boeken. Baldacci heeft een heerlijke schrijfstijl en schrijft spannende boeken op een manier dat je ze eigenlijk niet weg wílt leggen. Laten we maar hopen dat dat wat er de boeken allemaal gebeurd in het echt niet kan gebeuren, maar ja, it’s a mad world dus daar durf ik geen vergif op in te nemen.

Deel 1 heet ‘De provocatie‘, deel 2 ‘Vergeten‘ en deel 3 ‘De ontsnapping‘.  In alle drie de boeken neemt Puller het op tegen grote en sterke vijanden, in alle drie de boeken doet er wel een mooie, slanke vrouw mee en ieder boek eindigt met een overwinning op de slechteriken. Voorspelbaar lijkt het dus. Niets van dat al: zeer spannende en onderhoudende boeken zijn het.

Puller zelf is een sympathiek personage met het hart op de goede plek. Is Reacher een rondtrekkende loner, Puller heeft gewoon een huis, een baan, een broer, een vader en een kat.  Ik hoop dat Baldacci Puller nog in meer boeken ten tonele roept.db

Overigens las ik daarna ook nog ‘Onschuldig‘ van Baldacci. En ook daarin speelt een stoere vent, genaamd Will Robie, de hoofdrol. Ook ‘Onschuldig’ is een spannende thriller, maar nu is het weer tijd voor iets anders.

Heb jij ooit boeken van Baldacci gelezen en zo ja, welke zijn jouw favoriet? En welke boeken met stoere mannen mogen zeker niet ontbreken op mijn leeslijst?

10 gedachten over “John Puller

 1. Van Jack Reacher is dus al een speelfilm uitgebracht. Met Cruise in de hoofdrol. Sorry… Ik krijg het ook niet warm of koud van Tom. Ik ken veel leukere acteurs, maar ja, mij vragen ze nooit wat ;-)

  • Dat zeg ik: hoe hebben ze in hemelsnaam Tom Cruise kunnen casten voor zo’n stoere vent! In de boeken is hij bijna 2 meter!

 2. Ik val niet op stoere mannen (maar ik snap het wel… dit is een damesblog).
  Ik heb nog nooit wat van Baldacci gelezen. Als je me had gezegd dat het de spits van AC Milan was geweest: ik had je zo geloofd.
  En nu moet ik me waarschijnlijk schamen. Want ik heb ook nog nooit van John Puller en Jack Reacher gehoord.

  Mijn God, wat weet ik eigenlijk WEL?

 3. Ik ben trouwens net in de nieuwste Jack Reacher begonnen! (Lee Child – Persoonlijk)

 4. Ik heb enkele boeken van Baldacci gelezen, vond ze goed maar heb niet echt een favoriet…..deze 3 tips van jou ga ik wel noteren, want hé een stoere held á la Jack Reacher (en nee absoluut geen Tom Cruise!!!) is altijd welkom ;-)

Reacties zijn gesloten.