Pedicure

Ik loop bijna altijd op (hoge) hakken. Met mijn lengte van 164 centimeter lijkt het met hakken nog heel wat. Lopen op hoge hakken kan ik ook zonder problemen. Alhoewel, een paar jaar geleden had ik wel wat problemen met mijn voeten zie ik hier. Waar het destijds aan gelegen heeft weet ik niet en die specifieke pijn is al jaren weer weg *klopt het even af* dus ik liep weer vrolijk verder op mijn hakken.

Hoge hakken bij een leuke jurk, daar houd ik helemaal van en van deze schoenen heb ik inmiddels één paar versleten en staan er twee paar in de kast. Want: als je ze eenmaal gevonden hebt, dan moet je ze koesteren nietwaar: die ideale zwarte pumps. Zeker voor mijn werk is het een prima combi: jurkje of mantelpakje met kek hakje.

Het gekke is dat ik vroeger bijna altijd maat 40 had en nu vaak maat 39. De pumps koop ik dus ook in maat 39 en dan loop ik ze in/uit. In het begin zitten ze wel vrij strak, maar op zich is het goed te doen.

Maar nu dus niet meer. Ik heb in de loop van de maanden op de een of andere manier op mijn tenen eksterogen/likdoorns (ik heb geen idee hoe die dingen heten) gemaakt. En dat is niet zo slim van mezelf, want dat doet pijn. Niet als ik mijn laarzen of zo aanheb, maar wel als ik mijn pumps aanheb. Dus heb ik mijn pumps al heel lang niet meer aan. Nou is dat niet zo erg in de winter, maar over een tijdje wil ik ze wel weer aankunnen. En daarom ga ik vanavond voor het eerst (of heel misschien de tweede, maar dat weet ik niet meer zeker) keer van mijn leven naar de pedicure. En hoop ik dat ze mij kan verlossen van die pijnlijke dingen.

Eigenlijk vind ik trouwens dat ik best mooie voeten heb. Ze zijn glad, ik heb ook best mooie tenen en ik hoef mijn nagels niet te lakken omdat ze lelijk zijn. Verder weinig eelt en geen kloven *ook dit klop ik weer even af* dus al met al ben ik er best happy mee. Ze doen het over het algemeen best heel goed al moet ik geen wandelingen van meer dan 15 kilometer lopen want dan steekt een oud euvel den kop weer op.

Hoe is het met jouw voeten? Ben je er tevreden over? Ooit last van vervelende dingen? En al ooit bij een pedicure geweest?

22 gedachten over “Pedicure

 1. Zo rond Sinterklaas en mijn verjaardag heb ik altijd één standaard vraag: een bon van TouchFit. Even voor de duidelijkheid: Touchfit is de plaatselijke masseur/schoonheidspecialiste/pedicure. En soms laat ik me voor die bon héérlijk masseren maar ook regelmátig laat ik met die bon de enorme hoeveelheden eelt onder mijn voeten weghalen. Dit is jaren geleden begonnen toen ik daar voor ‘n massage kwam en de eigenaresse mijn voeten zag. Ze volgde op dát moment ook ‘n opleiding tot pedicure en wilde mij graag als model. Nah dat liet ik mij geen 2x zeggen! En geloof me, als je éénmaal ‘n keer geweest bent, dan blijf je om de zoveel weken gaan. Het is zoooooo lekker! Zeker omdat ze m’n voeten r ook nog bij masseert! Wat mij betreft zou ik dit soort dingen wel regelmátig willen laten doen. Helaas ben ik altijd afhankelijk van die bonnen ;-) Maar ‘t is ‘n ABSOLUTE AANRADER!!!

 2. Ik heb vreselijke voeten. Ik lak mijn nagels dus omdat ze er niet uitzien. Daarnaast heb ik ook nog een knobbel op mijn grote teen. Ik kan niet lopen zonder steunzolen lukt helemaal niet. Ik zou zo graag pumps dragen, maar dat lukt niet…. ( vroeger wilde ik helemaal geen pumps dragen. Toen kon het wel

 3. Als onderstel doen ze het niet slecht. Ik ben nog nooit bij de pedicure geweest. Zou het wel eens willen. Maar ja, zonder noodzaak is het een hele stap… (denk ik) ..

 4. de pedicure.. Daar ben ik een keer geweest. Twee weken later zagen mijn nagels er zo vreemd uit. Tien schimmelnagels. Onder het leuke lakje. Inmiddels ben ik vijf jaar verder en nog altijd groeit de schimmel. Niets helpt, ook zes maanden pillen niet. Voor mij dichte schoenen, sokken zonder naden en een maat te groot. Mijn nagels doen zo verschrikkelijk veel pijn dat ik voor tweehonderd meter de fiets pak. Liep ik vroeger hard. En wandelde ik graag, nu ben ik het lieft thuis, op sokken. Zwemmen durf ik niet meer. Mijn hakken heb ik vier jaar geleden vaarwel gezegd. Blote voeten, mijn meest geliefde schoeisel heb ik al vijf jaar niet meer.
  Ik heb mijn nagels laten verwijderen, en toen groeiden ze weer met schimmel terug.
  De pedicure, daar ga ik nooit meer heen. De volgende keer houd ik er vast wratten aan over. Of een elfde teen.

 5. Als je mij op naaldhakken zou zien lopen, komt niet de term “gracieus” in je op. Maar met mijn 1 meter 81 zit ik er ook niet om verlegen. Sterker nog: ik koop bij voorkeur schoenen/laarzen met een platte hak. En dan nog zie ik kans af en toe mijn nek bijna te breken.

 6. Da’s toch ook wat. Schrijven we op dezelfde dag over voeten/schoenen/laarzen!

  Ik ga eens per 6 weken naar de pedicure. Ben ooit geopereerd aan m’n achilespezen (verlengd), heb sindsdien lelijke littekens op m’n enkels, en een beetje ‘misvormde’ voeten aan overgehouden. Valt goed mee te leven hoor … maar draag daarom liever laarzen dan schoenen .. meer stevigheid.

 7. Ik vind het heerlijk om naar de pedicure te gaan, echt ! Heb geen last van likdoorns, wel van een ingroeiende nagel .. auww

  Ik loop nooit op hakken, ben 176 en al lang dus .. ik houd het op een klein hakje. Mijn dochters hebben mailing aan de lengte en dragen graag hakken haha
  Ik loop er nooit op dus ben het verleerd .. heb ze na mijn 20ste bijna nooit meer aan gehad

 8. Op zich wel tevreden, hoewel ik na de zomer altijd wel kan merken dat ik vrij veel op blote voeten heb gelopen want dan heb ik toch wat meer last van eelt maar gelukkig zijn daar genoeg middeltjes voor…

 9. Pedicure geweest om eelt weg te laten halen, heb ik nogal veel van (ik loop dan ook altijd op blote voeten). Maar echt een feest vind ik het niet, zo’n bezoekje, hoewel minder erg dan de schoonheidsspecialist. Kapper vind ik wel fijn.

 10. Hoewel ik dolgraag een hakje zóu dragen ben ik al blij als ik een niet ál te logge schoen kan vinden waar ik in kan én op kan lopen. Dikke zool is helaas nodig omdat ik door een dun zoontje iedere oneffenheid op straat voel.
  Heb al van heel jong af bij iedere grote teen een flinke “bunion” waar iklang veel pijn aan had. Tegenwoordig zit het gewricht eronder aardig vast, niet handig voor de afwikkeling van de voet én om in een elegant schoentje te komen, maar wél veel minder pijn omdat er geen stukjes kraakbeen meer tussen klem komen te zitten.
  je begrijpt, door de druk van de ( bijna altijd ter plaatse té krappe) schoen heb ik gauw een eksteroog óp die bult en dus is de pedicure een must!
  Ik ben bést een beetje jaloers op je elegante schoentjes!

 11. Voor mij geen pumps maar orthopedisch schoeisel i.v.m. artrose aan de grote teen. Ik had ze jaren eerder moeten hebben. Mens, wat scheelt dat in de pijn.
  Omdat ik diabetes heb worden de kosten van de pedicure betaald door de zorgverzekeraar. Ik ga elke 7 weken. Heerlijk!

 12. Ik gun mijn voeten regelmatig een behandeling door de pedicure. Ik had in het verleden wel eens last van eksterogen: pijnlijke krengen :-( maar nu nooit meer.

 13. Ik heb inderdaad ook wel last van eksterogen. Maar met een puinsteentje kan je die best onder controle houden. En dan heb ik er geen pijn of andere last meer in. Geen pedicure nodig voor mij :)

 14. Ik zit in een rolstoel, dus mijn voeten lijden op een andere manier… pedicure mag ik niet heen vanwege mijn handicap, dat is bij CRPS niet echt aan te raden.

 15. Heb je toch iets goeds geerfd van mij want ook ik heb (bijna) probleemloze voeten en benen. Succes bij de pedicure en waarschijnlijk loopt je daarna weer als een hert!

 16. Ik ben wel tevreden over mijn voeten. Alleen niet als ik jicht heb. Maar dat is nu redelijk onder contrôle. Mijn nagels brokkelen een beetje. Zal met vitaminetekort te maken hebben.

 17. Ohhh voeten… drama!
  Tenminste, ik heb wel gladde voeten, daar besteed ik veel zorg aan en mooie nagels (die ik overigens wel lak omdat ik het leuk vind).
  Maar… als ik in de warmte ben zwellen ze op, dat is minder, van die kussentjes bovenop is niet echt elegant.
  Een pedicure vind ik doodeng, gelukkig niet nodig. Maar ik heb er een trauma van omdat mijn moeder altijd zo’n pijn had tijdens en na zo’n behandeling. Zo zielig vond ik dat.
  Op hoge hakken kan ik al jaren niet lopen, droeg ook altijd platte schoenen, maar tegenwoordig draag ik wel weer enkellaarsjes en schoenen met een hakje… Voelt lekker!

 18. Ik ben best blij met mijn voeten ;-) zijn glad en er zit (nog) geen eelt op o.i.d. en bij een pedicure ben ik nog nooit geweest. In de zomer gaat er wel altijd een kleurtje op m’n teennagels, gewoon voor de vrolijkheid :-)

 19. Mijn voeten hebben beschadigde zenuwen. Ze tintelen, prikken en voelen soms alsof ze niet bij mij horen. Ook schieten ze regelmatig spontaan in een kramp. Ik ben dus niet tevreden over die dingen.
  Ooit 1 keer bij een pedicure geweest. Zeker 20 jaar geleden. Een paar dagen later had ik een abces aan de buitenkant van mijn zool. Blijkbaar had zij haar materiaal niet goed schoongemaakt. Ik heb er weken last van gehad. Je begrijpt dat ik daar nooit meer kom.
  Op hoge hakken kan ik niet lopen. Dat zal iedereen nu wel duidelijk zijn. Ik draag altijd platte schoenen zonder tierelantijnen.

Reacties zijn gesloten.