De leeuwentemmer

Ik kwam er eigenlijk een beetje per ongeluk achter dat Camilla Läckberg weer een nieuw boek uit had en natuurlijk moest ik dat toen acuut kopen. Want wat houd ik van de boeken met Patrik en Erica in de hoofdrol. Waar gaat ‘De leeuwentemmer‘ over?

In Leeuwentemmer, het nieuwe boek van Camilla Läckberg houdt de winter Fjällbacka in zijn greep. Inspecteur Patrik Hedström en zijn team zijn bezig met een vermissingszaak van een jong meisje, Victoria, die in een stroomversnelling raakt als ze gevonden wordt. Haar verwondingen laten zien dat ze ernstig is verminkt. Patrik vermoedt een verband met andere verdwijningen en hij moet alles op alles zetten om andere meisjes eenzelfde lot te besparen. Tegelijkertijd verdiept Erika zich in een oude zaak, een familietragedie die eindigde met de dood van de echtgenoot. Ze probeert uit te zoeken wat er is gebeurd. Het lijkt erop dat het verleden zijn schaduw op het heden werpt.

En wow, en zucht, en blergh en dat allemaal tegelijk. Läckberg leverde een prachtig boek waarin afgrijselijke misdaden gepleegd worden. Hoe verzin je het! Zou je als schrijfster dan niet ook iets van een zieke geest moeten hebben? Zo akelig wat de vermiste meisjes overkomen is. En zo akelig dat mensen dat andere mensen aandoen. De rode draad die in al haar boeken verweven is is in dit boek weer erg mooi. Ook politiemensen en beroemde schrijvers zijn dus maar gewone mensen. En blergh: ik heb het uit! Zo jammer. Het boek heeft wel een erg open einde dus wie weet …
dl

8 gedachten over “De leeuwentemmer

  1. Heb hem gereserveerd bij de bieb, ik vond dat het heel lang duurde voordat er een nieuw deel uitkwam, iets om me op te verheugen!

  2. Dit boek staat zeker op nr 1 om zeer binnenkort te gaan lezen! Zo benieuwd hoe het verder gaat met Patrick en zijn mensen en wat voor gruwelijke dingen er dit keer weer gebeuren. Er zal vast wel weer een vervolg komen, haar kennende!

  3. Hmmm.. ik vind de boeken van Läckberg echt erg goed, maar ik houd persoonlijk niet van open eindes. Jammer, maar ik ga het boek zeker nog een keer lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *