Jetzt geht’s los

Hoera ende hoezee, morgen gaat het carnaval weer van start. Trouwe lezers weten hoe enorm ik altijd ‘geniet’ van dit festijn. Maar goed, ik heb er ook geen last van. Tenminste niet veel.

Morgen wordt het even ‘blik op oneindig en verstand op nul’ als het hele huis hier weer vol zit met gasten die naar te optocht komen kijken. Het is altijd weer even afwachten hoe druk het wordt. Dat kan variëren van 15 tot soms wel 40 mensen. Dus. Maar goed. Het belangrijkste vind ik het dat ze na de optocht vrij snel de kroeg induiken zodat mijn huis weer van mij is. Mr. T. en Kleine Zus vertrekt met de meute en Grote Zus heeft snode plannen ‘s avonds een 16+-party binnen te dringen.

Kleine Zus vierde overigens gisterenavond ook al 1½ uur carnaval en vanochtend is het schoolcarnaval. Zondag gaat Mr. T. traditiegetrouw carnaval vieren in V. Grote Zus heeft zichzelf ingekocht om met vriendinnen mee te lopen met de optocht (een groep jongens bouwt dan een wagen en die meiden zijn dan voor de mooi zeg maar) en gaat ‘s avonds ook ergens stappen. Op maandag gaat ze ook met een optocht mee en werkt ze een paar uurtjes. Dinsdag gaat ook deels op aan werken en ongetwijfeld ergens uitgaan.

Op zondag ontvluchten Kleine Zus en ik het carnavaleske gebeuren en gaan we naar de allerliefste Yvonn in Gouda. We kijken er erg naar uit! Maandag wordt dan wel een heel vervelende dag voor mij ben ik bang. Mr. T. immers doet met zijn vrienden mee aan de optocht in E. en Kleine Zus heeft het snode plan opgepakt om met een paar klasgenootjes mee te doen aan een soort van talentenjacht. En omdat Mr. T. immers pleite is, betekent dat lieve mensen dat ik daarbij aanwezig zal moeten zijn. Hiep ende hoi: ik ga naar het kindermatinee!

Voor dinsdag hebben mijn moeder en ik nu het plan om er, met Kleine Zus, op uit te trekken. Het is een beetje afhankelijk van het weer, maar we denken eraan om naar Arnhem naar het Openlucht Museum te gaan. En we hopen dat opa dan een stapel pannenkoeken bakt voor als we terug zijn.

En dan is het het al weer bijna woensdag en dan zit carnaval 2015 er al weer op. Hoera ende hoezee! Al zullen Mr. T., Grote Zus en, op dit moment nog in mindere mate, Kleine Zus dat niet met mij eens zijn.

17 gedachten over “Jetzt geht’s los

 1. Ik ben blij dat carnaval in mijn streek niet zo gevierd wordt. Er is wel een optocht, en op scholen moeten de kindjes zich natuurlijk verkleden, maar dat is allemaal heerlijk ver weg van mijn bed, gelukkig :)

 2. Ik hoef niet… is dat is fijn
  Want boven de Moerdijk
  Houden ze het graag klein
  Geef minder ge…. ehh… doe.

 3. ik leef met je mee hahaha zeker nu ik een kijkje heb mogen nemen in de wereld die pré-carnaval heet ;-)
  maar het is zo weer voorbij, vandaag ben je al lekker elders en eh, ik vraag me af of grote zus die party binnen is gekomen! hahaha

 4. Lastig als je de enige binnen het gezin bent die er niet zoveel mee heeft! Ik woon in het noorden en hier wordt het totaal niet gevierd, dus nergens last van!

 5. Oei, dat carnaval is blijkbaar niet zomaar iets wat je er even bij doet! Heel veel plezier voor jullie allemaal! En ik hoop dat je aan het einde van de rit nog wat energie over hebt :)

 6. Ben zoooo blij dat ik in het midden des lands woon haha, maar voor diegenen die er wel van genieten natuurlijk héél véél plezier gewenst :-)

 7. Alhoewel mijn wieg in Kielegat stond en ik nu al jaren met veel plezier in Sassendonk woon, gaat carnaval aan mijn neus voorbij. Expres, want ik heb er niks mee. Mijn gereformeerde jeugd in de biblebelt heeft er vast ook niet aan bijgedragen. Ik vind het wel grappig om te zien hoe sommige mensen compleet los gaan met carnaval. Het hele jaar zie je ze in hun gewone kloffie maar dit weekend: los! Ik zeg Alaaf en wens u allen een prettig weekend!

 8. Het klinkt allemaal wel leuk maar je moet er toch een beetje mee opgegroeid zijn om er je draai in te kunnen vinden. Het leukste eraan lijkt me de verkleedpartij maar zo’n krogentocht is niks voor mij. Iedereen héél veel plezier!

 9. Ik wens iedereen en jullie speciaal een zeer geslaagde carnaval.
  Zolang ik zelf maar niet mee hoef te doen.. mag iedereen van mij genieten! :-) ALAAFFFFFF!!!

 10. Jahoe en alaaf. Geniet er van. Hier merk ik er niks van. Is niet erg. Als ik met de trein in Maastricht aankom barst alles van de rode, gele en groene kleuren, poppen, feestende studenten etc. Wat een verschil :-)
  Ik wens jullie heel veel plezier.

 11. Wow, carnaval wordt daar behoorlijk serieus genomen bij jullie! Hier zal het voor mij weer ongemerkt voorbij gaan :)

 12. Sterkte. Oudste zoon komt met vrouw en kind bij ons logeren. Hij vlucht voor het carnaval naar ons rustpunt.

 13. oh wauw hebben jullie soms ook al vakantie dan van school?
  Ik geef er ook helemaal niks om, de jongsten vinden verkleden wel helemaal geweldig, en vanmorgen is het schoolcarnaval.

Reacties zijn gesloten.