Internetshoppen

Ik beken: ik ben schuldig. Schuldig aan het af en toe kleding kopen via internet en dat is iets wat ik tot circa een jaar geleden eigenlijk nooit deed. Want ik ben toch nog steeds een beetje van meteen moeten kunnen passen, de stof moeten kunnen voelen, meteen een maatje groter of kleiner moeten kunnen pakken en zo. En dat gaat wat lastig via internet. Daarbij vond ik het ook altijd erg moeilijk om niet te blijven hangen in het veilige zwart en de (X)XL-letjes. Want die maat had ik tot circa 6½ jaar gelden. Toen ik nog zo’n 20 kilo extra Mrs. T. met me meezeulde. En last but not least vind ik het toch ook wel belangrijk om de plaatselijke middenstand te ondersteunen.

Maar goed. Vorig jaar ontdekte ik, tijdens ons fijne uitje naar Amsterdam een heuse King Louie winkel en daar kocht ik een, vond ik, geweldig jurkje. En wow, ik paste gewoon in een M-metje. En toen is het begonnen: mijn liefde voor King Louie. Mijn liefde voor jurkjes was er al een paar jaar eerder. Het is ongelooflijk wat afvallen betekent voor je kledingstijl. Die liefde kan ik hier in de buurt echter niet bevredigen. Dus dat moet ik dan wel op internet doen. Rechtstreeks  bij King Louie zelf of  bij Top Vintage. Want daar hebben ze ook superleuke dingen!

Nou wilde het geval dat ik al vier zomers met mijn zomerjas deed (al vind ik die ook nog steeds erg gaaf), dus een nieuwe jas kan er dan best nog bij. Toch? En een jurkje uit de sale, daar was ook nog best plek voor in de kast. Want hé, soms moet je jezelf gewoon even kietelen.

Toen de post kwam, bleek de uitslag 50-50 te zijn. Het jurkje is namelijk echt supergaaf, maar de jas staat helaas, helaas, voor geen meter. Dus die moet terug en aangezien er hier in het dorp geen postpunt is, vind ik dat toch niet handig. Om het nog maar niet te hebben over de portokosten die retourneren met zich meebrengen. Kijk en die toestanden heb je natuurlijk niet als je rechtstreeks in de winkel koopt.

Dus zodra mijn favoriete ‘fysieke’ winkel hier King Louie in het assortiment heeft, word ik daar uiteraardeen nog vastere klant.

ja-1 j1
Bij welke internetwinkel shop jij bij voorkeur je kleding?

21 gedachten over “Internetshoppen

  1. Die jas ziet er prachtig uit! Jammer dat hij je niet paste. Maar: ander en beter 😉
    Ik shop(te) wel eens bij ZEB en Zalando, daar kan je gratis ende voor niets retourneren, en aangezien ik in een stad werk, is dat onder de middag snel naar het postkantoor gebracht. Maar van die specialere kledinglijnen hebben ze daar natuurlijk niet, wat dan weer wel zo jammer is.
    Maar als je ziet hoe snel alles evolueert, zullen ze retourneren binnenkort ook wel makkelijker maken bij jouw favoriete online winkel!

  2. Ik koop tegenwoordig nooit meer via internet, vind het lastig, ga liever passen en kijken hoe het staat. Dat gedoe met terugsturen vind ik helemaal niets. Bovendien vind ik zo nu en dan lekker winkelen ook leuk om te doen.

  3. Ik koop veel online (en meestal meerdere maten) zodat ik in alle rust kan passen en terugsturen. Het gaat ook steeds gemakkelijker. Ik vind passen in een winkel soms doodvermoeiend en tijdverspilling! Meestal koop ik bij Promiss, Miss Etam, Wehkamp en V&D…tja de maat die jij hebt die heb ik (nog) niet!! 😉

  4. Ik koop overal kleding, zelfs op Ebay. Wehkamp is en blijft ook altijd heel handig. Ik koop echt zelden iets in een gewone winkel. Als neem ik heus wel eens een shirtje mee.

  5. Ik ben ook niet zo’n internetshopper… te lui om te retourneren als het niet past… en dat risico loop ik, weet ik uit ervaring haha. Maar dit zijn wel héle leuke jurkjes hoor, dus wie weet 🙂

  6. Esprit is mijn favoriete online winkel. Ze hebben bij elk artikel heel duidelijk staan hoe de maten vallen, dus zelfs spijkerbroeken zitten vaak als gegoten. Vind ik normaal een crime om te kopen. En maar €0.95 verzendkosten en gratis retour, dat is ook fijne service. En gelukkig zit de post hier vlakbij in de supermarkt dus terugsturen is een fluitje van een cent…

  7. Mijn man is een fan van Wehkamp en Zalando. Ik koop het liefst kleding in mijn favoriete winkel in ons dorp. Van heinde en verre komen dames daar hun inkopen doen. Zelfs vanuit Belgie. Val ik ook eens met mijn neus in de boter 😉
    Je wil niet weten wat de kleding kost, maar het is kwaliteit, dus gaat járen mee. King Louise verkopen ze er trouwens ook…

  8. Wij kopen op a.mazondotcom. Zelf koop ik verder nooit online kleding, de dochter heeft een favo site en dat valt eigenlijk altijd goed uit. Maar ja, dat terugbrengen naar de post…bloedhekel aan.

  9. Boeken, dvd’s e.d. bestel ik wel online, maar kleding heb ik nog nooit gedaan. Ga toch liever zelf naar de winkels om te passen. Hoewel het soms wel handig is dat online shoppen en vaak heb je op ‘t internet ook meer keuze.. of lijkt dat zo?

  10. Wat een leuke winkel die King Louie… heb een heel leuk jurkje gezien. Dus dat wordt mijn eerste aankoop via internet, buiten vroeger, Wehkamp en Neckermann en een paar jaar geleden nog Bon Prix.
    Bedankt voor de tip 🙂

  11. Ik heb niet echt een vaste internetwinkel, wil eigenlijk ook het liefst gewoon winkelen en niet online maar met broeken levert dat vaak nog wel een hoop frustraties op, zodat ik die nog weleens online wil bestellen…

  12. Ik zat net, een half uur geleden, ook helemaal verlekkerd op die King Louie site! Nog niets besteld (ik hoef geen 20 kilo, maar een kilo of 5 minder zou wel beter staan…)

    En via internet bestellen heeft soms wat nadelen, maar ook veel voordelen. Ze hebben véél meer dan in de fysieke winkel, veel overzichtelijker, makkelijker (prijs)vergelijken.
    En ik stuur regelmatig wat terug ja. Ik zie de pakjesman én man op ons postagentschap bijna meer dan mijn eigen man 🙂

  13. Ik heb geen voorkeur voor een winkel maar ik vind internetshoppen heerlijk. Ik heb het ontdekt toen ik ziek was, en het is zo makkelijk. Als ik nu lees van al die banen dan vind ik dat allemaal heel erg maar voor mij is het een enorme uitkomst. Ik bestel zelfs de boodschappen via internet en dan worden ze in de keuken bezorgd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *