Toneel (gastlogje door Kleine Zus)

Phoephoe wat heb ik een druk weekend achter de rug maar wel een leuk weekend! Ik heb allebij de twee dagen op het podium gestaan 🙂 dat was heel leuk. Met ons groepje speelden we het stuk: Mooier dan het lijkt.

Dat gaat over een huisarts (mijn opa in het stuk) met pensioen gaat. Hij krijgt een lintje. Iedereen weet dat de vrouw van de burgemeester een waardeloze kluns is! Ook al heet ze Luns. Als mijn oma in het stuk de burgemeester regelt en oppeens de burgemeesters vrouw opduikt komen er veel verwondingen bij mijn opa.

Ook als de zus van mijn oma een week komt logeren gaat het mis. En als mijn oma en de zus van mijn opa allebei in het bestuur willen en ik en mijn overgroot oma en onze werkster Corrie voor meer zorgen zorgen wordt het een echte gaos.

Alles is goed gelukt soms wel een foutje maar ja dat hoort erbij!

Ik speelde zelf een eigenwijze puber. Mijn haar was blauwe en had 3 lagen fundation op. Maar dat kan niet anders want anders had ik geen haar.

Ik ga dalijk naar de laatste repetisie*. En ben benieuwd wat we dan precies gaan doen. Ik kan maar een ding zeggen en dat is dat het superleuk was! En ook wel goed was gegaan!

*ze bedoelt hier ‘evaluatie’.

24 gedachten over “Toneel (gastlogje door Kleine Zus)

  1. Met jouw papa was ik de grootste fan want wij zijn zelfs twee keer wezen kijken! Leuk dat jij een gastlogje schrijft zodat al mama,s lezers kunnen zien hoe het gegaan is en waar het toneelstuk over ging. Jullie hebben het knap gedaan en ik hoop dat je volgend jaar weer kunt spelen. Liefs oma

  2. Wow, da’s gaaf! En kregen jullie ook “toys” voor de première? (Dat geven veel toneelspelers elkaar om elkaar “toi toi toi” te wensen!

    • Hé, hij heeft de helft van m’n reactie niet gepakt. Naast acteren, schrijf je ook supertof! Misschien toch ‘s aan je moeder vragen of je, net als je oma, vaker een gastlogje nag schrijven!!

  3. Wat gaaf, zeg! Ik vind toneelspelen echt het allerleukste dat er is. Ik ben er altijd een beetje verdrietig van als het voorbij is. Maar ook blij als de mensen het leuk vinden. Best ingewikkeld eigenlijk.
    Maar jeetje, wat een boel foundation had jij!!
    Hopelijk hebben jullie op de laatste repetitie nog even lekker besproken hoe leuk het allemaal was en lig je daar nu nog lekker van te dromen!!
    Groeten uit Gouda!

  4. Hoi Kleine Zus,
    Wat leuk dat je meegedaan hebt met het toneel. Ik weet dat heel veel kinderen dat eigenlijk niet durven, dus ik vind het ontzettend stoer dat jij dat zomaar doet. Ik hoop dat je de volgende keer weer mee kunt doen, dan word je later misschien wel beroemd. En dan kan ik zeggen: “Die beroemde actrice, daar heb ik vroeger nog een lobje van gelezen over haar eerste toneelstuk!”

  5. ow superleuk dat je een logje hebt geschreven! probeer mijn zoontje ook altijd zo ver te krijgen, tot nu toe nog maar eh, 1 of 2 of zo gelukt.
    had via mama al wat meegekregen van je voorstelling. superleuk!

  6. Wat een geweldig verslag Kleine Zus! En wat fijn dat je het zo leuk vond om mee te doen! Hopelijk kun je bij de toneelclub blijven!
    Groetjes, Oma Trees

  7. Wat knap dat je al zo goed een verslag over je voorstelling kan schrijven. En wat leuk dat je er zoveel plezier in hebt.
    Mijn dochter (die net zo heet als jij) vindt toneelspelen ook heel leuk.

  8. Wat leuk dat je hier zélf het verhaal van het toneelstuk schrijft én hoe je het zelf ervaren hebt, fantastisch! Je gaat vast nog heel veel plezier beleven met toneelspelen en dat er kleine dingetjes fout gaan valt mééstal niemand op omdat ze immers niet weten hoe het dan wél had gemoeten.
    En alvast veel plezier bij het instuderen van het nieuwe stuk!

  9. Heel leuk om iets van jou te lezen, Kleine Zus. Je hebt het schrijftalent van je moeder geerfd! Daar heb je meer aan dan aan zo’n kluns van een burgemeestersvrouw.
    Ik wens je nog veel fijne voorstellingen.

  10. Oh, wat een leuk gastlogje. Kleine zus kan alvast wel schrijven en met een beetje oefening wordt ze volgens mij een fantastische toneelspeelster!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *