Verzamel-gelezen-logje

Even een verzamel-gelezen-logje want ik lees meer boeken dan dat er zondagen in het jaar zijn. 😉

Eerst las ik ‘De huisgenoten‘ van Sarah Waters. Waar gaat dit boek over?

Alles is, na de Eerste Wereldoorlog, kapot. Kan er dan nog liefde bestaan?
Het is 1922, de situatie in Londen is gespannen. De mannen die op de slagvelden in Europa hebben gediend, zijn gedesillusioneerd en getraumatiseerd. Velen van hen zijn werkeloos, arm en hongerig en eisen maatschappelijke verandering.
In Zuid-Londen, in een villa op stand in Camberwell een groot, stil huis, beroofd van de heer des huizes, zijn zoons en zelfs van bedienden zien mevrouw Wray en haar alleenstaande dochter Frances zich genoodzaakt huurders in huis te nemen. De komst van Lilian en Leonard Barber, een jong echtpaar uit een ander milieu, zet de gang van zaken in de villa op zijn kop. Gevoelens laaien op en niemand die voorziet hoe ingrijpend en verwoestend de veranderingen zullen zijn.

Het duurde even voordat ik in dit boek was en echt interessant wordt het pas vanaf pagina 200, maar daarna was het ook zeker de moeite waard. Voor de doorzetter dus.
20150304_174048
Vervolgens was ‘Vier plus één‘ van Jojo Moyes aan de beurt. En waar gaat dit boek dan over?

Jess is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Hoezeer Jess ook probeert de eindjes aan elkaar te knopen, het lukt elke keer net niet.
Als Tanzie mee mag doen aan een wiskundewedstrijd in Schotland met een flinke prijzenpot, grijpt Jess de mogelijkheid om haar daarmee naar een betere school te sturen met beide handen aan. Maar als hun auto het begeeft, lijkt ook die kans verkeken. Tot Ed langsrijdt, en stopt, en hun een lift aanbiedt.

Na ‘Voor jou‘ waren mijn verwachtingen enigszins hoog gespannen. Die zijn bijna uitgekomen. Het boek komt wat rommelig op gang, maar is verder een zeer aangenaam tijdverdrijf. Maar voor mij was ‘Voor jou‘ toch mooier.
20150307_182044
Van een heel andere orde is ‘De duivelkolonie‘.

Het Amerikaanse continent herbergt een eeuwenoud geheim, de waarheid zal alles veranderen. Diep in de Rocky Mountains wordt in een verborgen grot een spectaculaire ontdekking gedaan: honderden gemummificeerde lijken in indiaanse kledij, vreemde dolken en een vervloekte schat. Dan vindt, recht voor het oog van de toegestroomde media en protesterende indiaanse groeperingen, een ontploffing plaats. Een bomaanslag? Painter Crowe, directeur van Sigma en zelf half indiaans, raakt persoonlijk betrokken bij de zaak als zijn nichtje, die verdacht wordt van de aanslag én van grafroof, door een oude vijand van Sigma wordt opgejaagd. Het wereldbedreigende geheim van de grot voert het Sigmateam naar de sluimerende vulkanen van IJsland en de verschroeiende woestijnen in het zuidwesten van de Verenigde Staten.Maar kunnen Painter, Grayson Pierce en de anderen de waarheid achterhalen voordat het mysterie alles vernietigt?

Ik las al eerder boeken van Rollins en vond ze prachtig, maar dit boek heeft mij minder kunnen boeien. De ellenlange wetenschappelijke toestanden heb ik vaak ‘doorgebladerd’. Wat Rollins wel als geen ander kan is heel spannende boeken schrijven. Indiana Jones is er niets bij of misschien juist wel 😉.
20150312_213435
Iets heel anders dan is ‘Bob de straatkat‘, een dun boekje over hoe een kat het leven redt van een man aan de onderkant van de samenleving.

James, een straatmuzikant in Londen, vindt een gewonde kat. Hoewel James nauwelijks voor zichzelf kan zorgen, neemt hij hem mee naar de dierenarts en verzorgt hem tot hij weer op eigen poten kan staaan. Maar Bob besluit te blijven en de twee worden onafscheidelijk. Samen verdienen ze hun kostje op straat en worden al gauw beroemd. Zo kunnen ze allebei hun moeilijke verleden achter zich laten.

Niet heel bijzonder, maar blijkbaar echt gebeurd en Bob schijnt een heuse beroemdheid te zijn.
20150314_113014
Daarna was het de beurt aan ‘Tweede leven‘, het tweede boek van SJ Watson.

In ‘Tweede leven’ van SJ Watson wordt Julia geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs. Van Kates huisgenote en beste vriendin hoort ze over het dubbelleven dat Kate leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje onderzoekt, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Julia s zoektocht wordt steeds obsessiever en ze belandt in een levensgevaarlijke wereld.

‘Voor ik ga slapen’ van Watson vond ik echt heel erg spannend. Dit boek was voor mij  veel en veel minder boeiend. Ik denk ook dat Watson zich een beetje te veel heeft laten beïnvloeden door al die grijze tinten van E.L. James, want er komt behoorlijk wat softige porno in voor. Jammer hoor, maar het lijkt me tegelijkertijd enorm moeilijk voor haar om het succes van haar eerste boek te evenaren.
20150317_205514

6 gedachten over “Verzamel-gelezen-logje

  1. Van Sarah Waters vond ik ‘Vingervlug’ vroeger erg mooi, maar na ‘Fluwelen begeerte’ had ik zoiets van, altijd datzelfde thema van verboden (want lesbische) liefde, laat ook maar. Ik weet eigenlijk niet of dat in al haar boeken zo is.
    ‘Voor ik ga slapen’ vond ik zelf niet zo geweldig, maar dat kan zijn omdat het me té spannend was en ik het voor mezelf heb verpest door eerst het einde te gaan lezen. Argh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *