Botje?

Ik ontkom er geloof ik niet meer helemaal aan: het verval is nu echt aan het intreden. Zo beginnen mijn haren nu toch wel best wat grijzig te worden, maar hé, daar kan vrij simpel iets aan gedaan worden nietwaar? Sterker, daar doe ik iedere 10 tot 12 weken iets aan. Dan worden mijn haren namelijk vakkundig van een laagje verf voorzien. Half april mag ik weer zodat ik er spic en span uitzie voor de lintjesregen.

Nee, waar ik nu weer mee zit is iets heel sufs, maar ook best iets pijnlijks. Ik weet trouwens ook niet of het met lichamelijk verval te maken heeft realiseer ik me al typende. Maar feit is wel dat het iets van de laatste tijden is. Wat wil het geval namelijk? Af en toe schiet er iets (ik denk dat het een botje is, maar heb eigenlijk geen flauw idee) verkeerd in mijn voeten of handen/polsen. En als dat gebeurt dan heb ik dus even best een boel pijn en dan kan ik nauwelijks nog fatsoenlijk lopen of iets doen met mijn handen. Gelukkig is het vaak na een kwartier of zo wel weer over.

Dit is dus weer typisch zo’n vage klacht waarmee je eigenlijk helemaal niets kunt. Het gevoel is moeilijk te beschrijven en omdat het maar zo tijdelijk is en –gelukkig- ook weer niet heel vaak gebeurt loop ik er niet mee naar de dokter. Maar goed, lastig is het wel.

Herkent iemand dit euvel en zo ja, weet je dan misschien wat het is?

17 gedachten over “Botje?

  1. Tsjah, er niet mee naar de dokter gaan als het toch al met regelmaat gebeurd, zou ik toch even gaan, een bloedtest ertegenaan gooien en dan vooral magnesium, khalium en andere dingen laten prikken bijv.

    Zo oud ben ik nog niet, en heb fibromyalgie, geen pretje, maar begon wel zo, kan reuma zijn of beginnene artiritis, en als je daarmee wacht, zo zonde, er kan dan nu al iets aan gedaan worden.

    Ik snap dat mensen niet te vaak naar een huisarts willen, maar soms heel soms is het toch daar om dit soort klachten te laten onderzoeken. Zelfs ik zie mijn huisarts amper.

  2. Dat heb ik idd ook wel eens bij mijn pols. Ik wijt het ook aan het ouder worden. 🙂 Net als de stijfheid in mijn heupen als ik te lang in dezelfde houding heb gezeten. Maar ach, als je bedenkt dat ik me af en toe 103 voel, valt het best mee allemaal 😉

  3. Wat naar! Als we ouder worden, worden onder invloed van de hormonsters de ligamenten en banden (bindweefsels e.d.) slapper. Valt niet tegen te trainen en de een krijgt er eerder last van dan de ander. Ik denk dat het daarmee te maken heeft, heb er zelf geen last van.
    Als je je zorgen maakt even langs de huisarts, die heeft er verstand van.

  4. Herkenbaar inderdaad, ik heb het geregeld in mijn voeten, soms links soms rechts. Ik heb het idee dat het gebeurt als ik me een beetje raar op mijn voeten omdraai… Het doet heel erg pijn en ik kan dan ook even echt niet lopen. Blijf dan even een paar minuutjes staan en dan voorzichtig weer een beetje schuifelend op gang komen. Ben nog steeds blij dat ik nog nooit ben omgevallen als ik het had.
    Maar joh, ik ben ook al oud als ik me met jou vergelijk, bij jou is er vast nog wel iets aan te doen 😉

  5. Tekort smering
    Haarlemmerolie drinken, riep ooit een jehova getuige tegen mij, toen ik krom stond van de pijn vanwege een niersteenaanval.
    Toen ging hij weg en een half uur later stond hij er weer.
    Liet vol trots een niersteen, zo groot als een duimnagel zien, die in een luciferdoosje lag en die hij had uit gepist.
    Kreeg een flesje Haarlemmer olie van hem in mijn handen gedrukt en hij wenste mij succes.
    Ik heb die troep natuurlijk niet gebruikt.
    2 dagen later hoorde ik een lichte tik in de toiletpot en wel hoor, daar lag het enorme kreng.
    Zo groot als een speldenknop.

  6. Ik, 51 ondertussen, herken ‘t ook niet. Wel vaker pijn in de gewrichten als ik bijvb. een doekje uitwring .. en ik merk dat mijn slaap minder wordt. Ik slaap slechter en korter .. helemaal niet blij mee !

    gr Elise

  7. Komt voor ja, geen idee hóe het komt maar ik geef altijd de schuld aan de diverse “krakjes”die mijn voeten inde loop der jaren opgelopen hebben.
    Je kent dat wel, net niks gebroken maar toch een tijd slecht uit de voeten kunnen na verstappen, verzwikken en noem maar op wat voor rare dingen je af en toe doet.

  8. Nee, dat ken ik niet. Wel dat ik de laatste paar jaar wel vaker opeens uit het niets een vaag klachtje heb dat ook weer verdwijnt.

    Familieleden al bevraagd? Die willen soms nog wel eens hetzelfde probleem kennen?

  9. Helaas, of moet ik zeggen gelukkig, zegt het me niks. Misschien toch handig om een keer de dokter hierover te raadplegen, vooral als het terug blijft komen…

  10. Nee ik herken het gelukkig niet. Ik kan je wel een hele waslijst geven met andere klachten die ik sinds een aantal jaren (verval?) heb maar daar heb jij natuurlijk niets aan :-P. Is het echt een botje dat verkeerd schiet of kan het ook een zenuw zijn die even in de knel komt? Dat lijkt me namelijk ook erg pijnlijk.

  11. Ik hoop maar dat het met verval weinig te maken heeft, want ik ken het ook… Of eigenlijk moet ik zeggen, kende. Ik heb tijden gehad dat er geregeld wat in mijn voet ‘verkeerd schoot’ (bij gebrek aan betere termen). Inderdaad, pijnlijk, even geen gewicht op die voet kunnen zetten en na een poosje ook ‘zomaar’ weer weg. Niet dat er dan iets terugschoot ofzo, dan was het ‘gewoon’ weer over. Tsja… Eigenlijk heb ik er nu al heeeeeeeel lang geen last meer van. Dus ik houd eroverop, straks komt het terug.

  12. O ja, dat herken ik hoor. Ik heb het af en toe in mijn linker voet. Zo’n botje wat dan ‘verkeerd schiet’ lijkt het wel. Heel vervelend. In bepaalde (goede gezonde) laarzen had ik er vaker last van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *