Echte helden geven bloed

Potjeverdulleme, blijk ik toch gewoon een heuse held te zijn. Hoe cool is dat dan wel niet? Laatst immers gaf ik weer eens een half litertje bloed en omdat ik dat voor de 30ste keer deed mocht ik een cadeautje uitkiezen.

Wat ik koos? Een heus hardloopshirt. En ha, in dat shirt kun je ook heel goed hometrainen! Gelukkig maar want hardlopen, dat is niets voor mij.
20150401_093323
Misschien is het bloeddonorschap ook iets voor jou? Heus, het doet niet pijn, je helpt er mensen mee en zelf wordt je een paar keer per jaar medisch gecheckt! Volgens mij een win-winsituatie. Toch?

14 gedachten over “Echte helden geven bloed

  1. Ik geef al een paar jaar bloed & sinds een jaar of wat plasma. Voelt niet heldhaftig – tot een vriend van mij leukemie bleek te hebben en de laatste maanden overleeft op bloedplasma. Hij zei: “Als er geen mensen waren zoals jij, dan was ik er al een jaar niet meer geweest.” Heftig. Toen voelde ik me toch een beetje een held.

  2. Heel tof dat je dit doet (ik vind dat ook echt heldhaftig)! Ik wilde vroeger ook altijd bloed geven, maar ik heb niet echt een bijzondere bloedgroep + ik gebruik medicatie. Helaas.

  3. Ik geef al jaren… Met tussenpozen.. Mijn 6 maanden verplicht wachten na het laatste scope onderzoek is zo onderhand voorbij dus ik zal binnenkort wel weer een oproep krijgen..

  4. Ik ben vanaf mijn 18e tot mijn 29e bloeddonor geweest. Na mijn eerste bevalling kreeg ik zelf een transfusie en was toen niet meer geschikt als donor 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *