Bolide

Als er iets is wat mij niet zo interesseert dan is het auto’s. Ik vind het belangrijk dat een auto betrouwbaar is en mij op een correcte manier van A naar B rijdt. Ons Bessie ja, zo heet ze echter vertoont de laatste maanden toch wel heel erg veel kuurtjes. In september 2009 kwam ze bij ons wonen en ze heeft het altijd prima gedaan, maar zoals gezegd is de relatie momenteel wat minder.

Zo is er natuurlijk die ploing waar ik al ooit over logde en die trouwens wel veel en veel minder is dan eerst, maar toch … En zo was er natuurlijk die botsing waardoor, na het oplappen, de achterklep vaak niet meer goed sluit en we dus regelmatig tig keer die klep dicht moeten knallen wil hij goed in het slot vallen. Maar ach, daar valt allemaal nog best mee te leven hoor. Wat ik een van de irritantste dingen aan Bessie vindt is dat er, voor mij net op ooghoogte, in het glas een sterretje zit. Als het dan regent en de wissers staan aan dan heb je altijd zo’n verdwijnende/verschijnende streep voor je ogen. Maar goed, ook daar is nog wel mee te leven. Vervelender is het feit dat Bessie al weer een hele tijd erg bokt. Nou zou je natuurlijk kunnen zeggen dat dat aan de winter lag en dat een koude motor et cetera … maar ook nu doet ie dat nog. Het is dan zaak heel voorzichtig te rijden en niet te veel te gassen, want doe je dat wel dan springt de auto op een of andere storing. Gevolg van die storing is dat je, vooral als je voor bijvoorbeeld een verkeerslicht moet wachten, enorm wiebelt en zo. Kleine Zus noemt het inmiddels ‘oh, Bessie gaat ons weer masseren’. Ik vind overigens, lekker geëmancipeerd, dat mannen verantwoordelijk zijn voor het wagenpark en zolang Mr. T. het niet nodig vond om de garage naar die storing te laten kijken, hé wie ben ik dan.

Toen we Bessie kochten had ze 87.102 kilometers gereden. Nu zit ze op iets meer dan 160.000. We kochten haar destijds voor € 6.900,= en wie weet levert ze nu nog wel een klein beetje aan inruil op. In ieder geval hebben we wel goedkoop gereden zoals Mr. T. dat dan zegt. Ha, dat zal best.

Enfin: jullie begrijpen het al. Er moet een nieuwe bolide komen. Liefst voor 23 mei want dan moet Bessie gekeurd worden en we vrezen dat dat ‘m niet gaat worden. We zijn ons nu dus een beetje aan het oriënteren. Onze eisen: rond de 100.000 kilometer, een stationwagen en een trekhaak. Verder zijn we niet merkvast en boeit het niet zo allemaal. Wat ik wel vrees is dat een eventuele nieuwe auto nooit meer zo’n schatting richtingaanwijzergeluidje zal hebben als onze Bessie, want dat geluidje was echt zo cute.

Wat vind jij belangrijk aan een auto? Wat voor auto heb je?

20 gedachten over “Bolide

 1. Ik herken je verhaal zo… onze vorige bolide kregen we ‘n maandje later dan die van jullie… en t ging in ‘t begin bést lekker! Maar in de loop der jaren was ‘r stééds wel wát… en zélfs onze goedkope turkse auto-oplapper (héle goeie, dát zéker) zag er stééds minder heil in. En zo stond mijn wederhelft begin van dit jaar ineens stil, terwijl hij de kinderen van school zou gaan halen… ‘t ding deed hélemaal NIETS meer… ik kon ‘m nog voor ‘n mooi bedragje verkopen aan de sloop… wie schetst mijn verbazing toen ik diezelfde auto laatst bij de supermarkt zag staan! De sloop had ‘m blijkbaar weer opgelapt en aan zijn vrouw gegeven… lijkt me héérlijk als je zo’n handige man hebt!
  En nu hebben we ‘n Honda Insight… wow… ik vind ‘m wel heul luxe hoor maargoed, dat vond ik van die vorige ook, zoveel jaar geleden ;-) Of ik daar specifiek naar gezocht heb? nee helemaal niet! Toevallig zag ik ‘n schoolpleinmoeder met zo’n auto en zij vertelde dat ze ‘r érg blij mee was, dat ie zuinig is en dat ze momenteel állemaal uit de lease komen. Dus toen ben ik ‘s gaan kijken en vond er één uit 2010 met héél weinig km’s en héél veel extra’s voor ‘n betaalbare prijs! Kortom: ik ben helemaal blij!!!

 2. Ik heb geen auto. Maar mijn zoon heeft een Renault Kangoo. Een wat ouder type en mijn hemel, ik wist niet dat er zoveel dingen aan een auto konden mankeren. Ze kosten allemaal geld en zoon heeft nog steeds het idee dat:
  -vader die kosten wel even zal ophoesten
  -hij die auto ooit met winst zal kunnen verkopen
  Vader heeft geen slecht pensioen maar het KAN op. Dus hij moet zijn eigen bonen nu doppen en dat vind hij niet leuk.

  En ik denk: blij dat ik geen auto heb.

 3. Succes met het zoeken van een nieuwe bolide!
  Ik heb geen auto, nog nooit gehad ook. Wél een rijbewijs. Ik doe alles op de fiets of met de metro / bus.

 4. wat ik belangrijk vind aan een auto. hm. startenlopen, daar houd ik wel van. en dat doet m’n astraatje dan ook al 21 jaar!

 5. Ik moet me er comfortabel in voelen, hij moet zuinig zijn en 5-deurs zijn want om in mijn eigen auto achterin te moeten gaan wurgen, doe ik dus echt niet meer. Na 2 Ford Ka’s heb ik nu een zwarte Ford Fiësta, inderdaad 5 deurs. Erg zuinig en rijdt prima!

 6. Altijd Japans gereden
  En nu een Koreaan
  Die trouwens zuipt als een Rus
  Hoewel ………….als ik goed nadenk
  Eeuwen geleden begon ik met een Simca
  Daarna een Daf en een Daf en een Daf en een Daf en toen nog een Daf, waarna de Oosterse invloeden hun intreden deden
  En tussendoor ook nog een Volvo (halve Daf) voor een maandje of wat.

 7. Ik heb een nogal oude Seat Cordoba. Foeilelijk, maar heel betrouwbaar. Een jaar of 7 geleden gekocht voor 2.000 Euro. En serieus één van mijn beste aankopen ooit. Een van onze vrienden is automonteur en via hem heb ik deze auto gekocht. Ik heb maar 2 eisen bij het kopen van een auto: veilig en niet te groot.
  Mijn auto heet overigens Betty…

 8. Veel succes met de zoektocht naar jullie volgende bolide.
  Ik vind een auto ook helemaal niet belangrijk. Hoef geen groot vehikel. Als hij me maar van A naar B brengt als ik dat wil ben ik tevreden.
  Ik heb een Fiat Panda, bijna een jaar oud… De vorige was 6 jaar oud.
  Lekker karretje hoor en groot genoeg. Alleen maakt deze ontzettend veel herrie, dat heeft te maken met de cylinders of cilinders heb ik me laten vertellen. Het lijkt wel of ik op een brommer wegrijd…

 9. Wij rijden in een Kia Venga. Auto’s boeien me ook weinig maar het fijne van dit exemplaar is dat hij 7 jaar garantie had en gratis wegenwachthulp. Scheelt in de kosten. Stiekem ben ik ook heel blij met het schuifdak en de achteruitrijcamera.

 10. Wij hebben, nog, 2 auto’s. Een Opel Meriva, nieuw gekocht in 2004 en een Reneault Clio, 2de hands gekocht in 2006 ( 10 jaar oud ), 65000 op de teller voor 1800,00 Intussen is de Clio op. Ik heb er in 9 jaar 200000 mee gereden :) We zijn naar een klein autootje erbij aan ‘t kijken, wel weer een oudje hoor. En over 3 jaar gaan we over op 1 auto .. de bedoeling is dat ik dan ook minder ga werken

  gr Elise

 11. Wij rijden alweer enige jaren tot volle tevredenheid Susuki Splash, een automaat. Lekkere hoge instap , korte draaicirkel en 4 portieren.
  Bij voorkeur rijden we nieuw ( tot een jaar of drie á vier) , sinds we niet zo piep meer zijn.
  Dat is fijn omdat je dan vrijwel niets meer met reparaties te doen hebt en goede sevice van de dealer hebt bij pech onderweg. Zekerheid is tegenwoordig belangrijker dan de prijs. We rijden maar z’n 12.000 km per jaar en door die lage km stand is de inruilaarde van de zuinige Suus meestal nog behoorlijk.

 12. Wij varen en fietsen meer dan dat we auto rijden dus hebben we zo’n kleine Hyunday I 10 tje.6 jaar geleden nieuw gekocht en er staat nog geen 30.000km op de teller.Voorheen reed de schipper altijd Volvo,ik heb altijd kleine auto’s gehad,meest in de kleur rood.

 13. De auto waar ik in rijd, willen jullie niet, hoor, maar ik ben er hartstikke blij mee.
  Mijn man rijdt sinds 2005 in een nieuwe Toyota Prius. Ideaal: hij rijdt schandalig zuinig, rijdt bijna fluisterend en je kan er veel in kwijt en er lekker in scheuren.
  Toyota schijnt op de Volvo na de veiligste auto te zijn. Mijn man gaat nooit over een nacht ijs ;-)

 14. Mijn auto, een Toyota RAV, is een betrouwbare diesel van bijna 9 met 184000 op de teller. Zo lang er nog studerende kinderen zijn denk ik dat ik er mee blijf rijden. Of het huis van mijn pa moet binnenkort worden verkocht, dan trakteer ik mijzelf op een nieuwe nieuwe auto.

 15. Ik rijd in een Suziki Jimny. Die heeft bijna alles wat ik belangrijk vind. Vier wielen en een dak, betrouwbaar, hoge instap zodat ik mij niet op hoef te vouwen, goede grip op de weg, kleine draaicirkel, grote spiegels, automaat. Het verbruik en de windgevoeligheid had beide iets minder mogen zijn. Met 7 jaar en 140.000 op de teller kan ik er nog zeker 7 jaar plezier van hebben. Zegt mijn zoon en die heeft er verstand van.

 16. Wij hebben een lease auto. Toyota Prius. Mijn man zoekt altijd de auto’s uit. Hij keek vooral naar bijtelling en het verbruik. Nu na 4 jaar is het leasecontract afgelopen en nemen wij de auto over. Wat ik heel prettig vind (nooit verwacht) is dat het een automaat is. Nooit meer de hellingproef doen.

 17. Ik rij in een Volkswagen Passat BM. Een heerlijke auto. Ik ben wel een autofan en weet heel goed wat ik wil. Ik wil graag luxe maar ook praktisch (ivm mijn rolstoel en dergelijk). Ik heb nu een auto die het hele executive pakket heeft, en dat is heerlijk. Luxe dus vooral!

 18. Lastig he, auto’s. Mijn belangrijkste eis is dat ze het gewoon dóen.

  We hebben een familieauto, sinds kort een Grand Picasso Citroen, met 5 – 7 zitplaatsen. Ik zit super op de bijrijdersstoel, maar durf er nog steeds zelf niet in te rijden vanwege de omvang van het ding en de smalle straatjes hier, haha.

  Ik heb zelf een citybugje (Toyota Aygo). Heerlijke auto, redelijk nieuw dus geen kuren. Parkeert lekker makkelijk, maar helaas passen er achterin niet veel boodschappen en of kinderen.

 19. Robbert bepaalt de keuze en rijdt al decennia in diverse Chryslers en Dodges, altijd met automaat. Er zijn weinig auto’s waarin hij comfortabel kan zitten. Voor mij zou een mini al prima zijn, maar dat is voor manlief een rugzak.

 20. Belangrijk: veilig, niet te duur, redelijk zuinig in rijden en onderhoud, ruim genoeg voor een gezin met drie opgroeiende kinderen, niet beige, degelijk en niet te veel extra dingen die ook weer stuk kunnen.

  Onze auto werd onlangs terminaal verklaard en we hebben het einde niet afgewacht. We hadden een VW passat station uit 1998 met inmiddels 243.000 op de teller (de laatste 90.000 hebben we er zelf opgezet na de aanschaf in 2008). Die kochten we ooit voor 5000 euro.

  Nu hebben we sinds twee weken een hele ruime Opel Vectra station uit 2004 met 125.000 op de teller. Gekocht voor 5250 euro. Bevalt meer dan goed!

  Merken interesseren me weinig, al trek ik wel een beetje naar de Duitse degelijkheid. Kleur maakt bijna niet uit (alleen een beige exemplaar viel af, die was echt te lelijk). Ik wil geen nieuwe auto, omdat ik dat het geld niet waard vind.

Reacties zijn gesloten.