Het beroemde broer & zus boek

Vandaag een logje over een heel ander soort boek namelijk ‘Het beroemde broer & zus boek‘ van Ingmar Vriesema. Waar gaat dit boek over?

Hoe is het om door het leven te gaan als de zus van Adolf Hitler? Of om minder goed te goochelen dan je broer Houdini? En hoe ziet je zangcarriëre eruit als je de zus bent van Beyoncé? In ‘Het beroemde broer & zus boek’ maken we kennis met mensen als Paula Hitler, Juanita Castro, Chris Jagger, Maja Einstein, Paul Wilders, Jack Churchill en Jeffrey Sneijder.

Hun namen klinken als een slechte parodie op een bekend merk. Maar het zijn echte mensen, met echte levens. Zonder hun beroemde broer of zus waren zij nooit geweest wie zij uiteindelijk zijn geworden, en andersom geldt dat natuurlijk net zo. Juist dat maakt de levensloop van die onbekende broers en zussen zo interessant.

In het boek staan 47 portretten van broers en zussen van beroemde mensen en ieder portret biedt een interessant kijkje in een leven in de schaduw. Ieder portret is kort en bondig en leest lekker vlot weg. Dat maakt dat het een boek is dat je gemakkelijk even tussendoor leest.

Er is een conclusie die ik wel kan trekken: er zijn maar weinig broers en zussen die een gelukkig leven hebben kunnen leiden in de schaduw van hun beroemde broer of zus. Of zou de schrijver hen daar juist op uitgekozen hebben?
20150401_161844

6 gedachten over “Het beroemde broer & zus boek

  1. Klinkt interessant! Ik zou het denk ik niet fijn vinden, een beroemde broer of zus, die altijd in de picture staat (negatief of positief), maar ja.. dat heb je van tevoren natuurlijk niet voor ‘t zeggen.

  2. Eigenlijk wel sneu: de namen van de broers/zussen klinken fout in de oren omdat de samenstelling van de voor- en achternaam “niet klopt.” Lijkt me niet prettig, een beroemd iemand in de familie!

  3. Het lijkt me vreselijk om de zus van een beroemdheid te zijn. Helaas hebben ze het boek niet bij onze bieb. Dus deze sla ik even over.

Reacties zijn gesloten.