Geen widgets gevonden in de zijbalk

Rotterdam

DoorMrs. T

mei 1, 2015

Op 16 april waren Mr. T. en ik dus vijf jaar getrouwd en dat moesten we nog steeds echt vieren vonden we. Gingen we vijf jaar geleden, met de meiden, op honeymoon naar De Efteling dit jaar pakken we het anders aan.

In de agenda (we hebben zo’n familieplanner) staat bij de meiden op 6 mei genoteerd ‘koffers pakken’ en op 7 en 8 mei staan vraagtekens. Ze weten dus dat we weggaan, maar waarheen? Geen idee. Nou, naar Rotterdam dus.

Trouwe lezers weten dat wij jaren op rij vakantie vierden in voormalige jeugdherbergen. De Stayokay-formule die daaruit voortgevloeid is spreekt ons zeer aan dus voor Rotterdam kozen we opnieuw voor de Stayokay. Alleen al het slapen in die voormalige kubuswoningen moet wel heel bijzonder zijn.
image-4414046 images images2
We gaan maar één nachtje en ik wil in ieder geval uitgebreid de Markthal bezoeken en ook een rondvaart over de havens maken. Maar verder weet ik het eigenlijk niet. Grote Zus zal ongetwijfeld wat willen shoppen dus daar moeten we ook wat tijd voor inruimen. Voor de rest hebben we nog geen idee.

Tips zijn dus van harte welkom: wat mogen we absoluut niet missen in Rotterdam?

Door Mrs. T

25 gedachten over “Rotterdam”
 1. Ik ken Rotterdam onvoldoende. Als ik er ooit heen ga zal ik vermoedelijk langs de haven willen zwerven, naar de Euromast en de Coolsingel gaan. Maar dan houdt mijn kennis al een beetje op. ‘t Is eigenlijk wel erg.

 2. als ik ergens weinig ben geweest in m’n leven, is het rotterdam wel. dus ik ben benieuwd als jullie er weer zijn om te lezen wat er allemaal de moeite waard is! veel plezier!

 3. Hi,

  via schrijven aan te keukentafel kwam ik bij je en zie dat je leuke Rotterdamse dingen zoekt. Dowload in ieder geval de gratis app https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.yipyip.wandelroutes dan kun je waar je ook loop dingen opzoeken als je wat ziet. Verder is het een must om een patatje te eten bij Pomms voor de Bijenkorf. Ik schrijf op mijn blog regelmatig over Rotterdam. Klik op de tag vakantie/eropuit of Rotterdam
  bijv. https://djaktief.wordpress.com/2015/04/06/gek-rotterdam-vervolg/

  Veel plezier, groetjes, Dorothé

 4. high tea in de euromast
  lunchen op de SS rotterdam & rondleiding
  watertaxi
  blijdorp
  delfshaven (mooi stukje oud R’dam)
  maritiem museum (vooral buiten gedeelte leuk, kijkje nemen in verschillende schepen)
  terrasje pakken in de oude haven
  en inderdaad: absoluut de markthal 🙂

  Ik heb hier 2 weken geleden ook n weekendje doorgebracht, in hotel (ibis) vlakbij de kubuswoningen…..prima plek om de diverse dingen te bezoeken, alles goed bereikbaar

 5. De Oude Binnenweg is leuk.
  Om de Koopgoot kun je niet heen.
  Hotel New York!
  Appeltaart eten bij Dudok.
  Patatje van Bram.
  Abseilen vanaf de Euromast 😉
  En de Zwaan. Als je daarop staat heb je een fantastisch uitzicht op de skyline van de stad.
  Een tochtje met de Waterbus is ook een aanrader!
  Kortom: genoeg voor een hele week…
  Veel plezier!

 6. Geen tips van mij, maar geniet ervan! Volgend weekend is de schade aan mr.T hopelijk zo herstelt dat ie weer over straat kan.

 7. Ooit jaren geleden eens met een concert van Marco Borsato in Rotterdam geweest en toen ook nog wat gewinkeld in de Koopgoot of zoiets… verder totaal niet bekend. De Markthal lijkt me ook erg leuk om te bezoeken!

 8. Wil ik ook nog eens heen met de mijne! Boymans, kunsthal, lekker eten (een heuse echte chinees ergens in een achteraf straatje), hotel new york…

 9. Wat leuk, ik wist niet dat het inmiddels een hostel was! Weer wat geleerd 🙂

 10. Je zal met grote Zus niet om de koopgoot heen kunnen denk ik zo;-)
  Ik mijdt Rotterdam al jaren wegens z’n onsympathieke parkeerbeleid, voorheen kon uitsluiten met de chipknip betaald worden, zal nu dus wel de pin zijn en “reteduur” natuurlijk.

 11. Bezoek aan de SS Rotterdam met audio rondleiding, ook voor kleine zus. Vanaf het maritiem museum of vanaf hotel NY kun je ook met de watertaxi. (Prijzig maar leuk)
  Veel plezier!

 12. Ik was een aantal jaren geleden met mijn middelste bij hotel New York: prachtige locatie en ligging met mooi uitzicht

 13. Oh, dat wil ik nou ook eens! ManLief en ikzelf werken allebei in Rotterdam, hoewel hij dan op de snelweg eromheen en ik in een kantoor in Rotterdam-Noord. De stad zelf, dAr zien we veel te weinig van, al hol ik er af en toe een kort rondje doorheen.
  Als je wat verder uit het centrum wilt komen, kan ik je aanraden om aan de Kralingse. Plas een drankje te doen, bijvoorbeeld bij de Tuin van de vier windstreken of bij de Schone Lei.
  De Euromast is natuurlijk ook een aanrader, vooral op een mooie dag als je ver kunt kijken.

  Ik ben heel benieuwd hoe het jullie bevalt, misschien dat ik ManLief dan kan overtuigen…

 14. Wij zijn in oktober een lange dag geweest. Kunsthal, rondvaart met Spido, Markthal en Euromast en we hadden een prachtige dag (vind je nog wel terug op mijn blog). Rotterdam is heel erg leuk.

Reacties zijn gesloten.