Smaken verschillen

Twee weken geleden gingen Mr. T. en ik voor de tweede keer naar Percossa en man, man, man wat hebben wij weer genoten. Ik vind het waarlijk ongelooflijk wat die mannen presteren.

Heerlijke, opzwepende muziek, humor, spektakel, eenvoud: alles bij elkaar maakt deze show weer een lust voor het oog en oor.

De zondag erna waren Mr. T. en ik bij mijn ouders voor moederdag en daar kwamen we erachter dat mijn broer en zijn vriendin ook naar de voorstelling geweest waren en zij vonden er dus helemaal niets aan. Als er een pauze in de voorstelling gezeten had waren ze naar huis gegaan zeiden ze. Huh, dacht ik en huh, dacht Mr. T., hoe kun je zoiets nou niet leuk vinden??? Tja, zo blijkt maar weer duidelijk dat smaken toch echt verschillen.

Daags van tevoren was ik namelijk getuige van een optreden van ‘Toe Maar‘ en tja, laat ik het zo zeggen ‘not my cup of tea’. Dat was duidelijk weer een gevalletje slechte planning al had ik bij onze jaarlijkse bestelling ‘Toe Maar’ ook niet uitgekozen. Via het werk echter kregen we gratisch kaartjes (er waren voor dit optreden een boel gratisch kaartjes uitgegeven en dan nog zat de zaal verre van vol, da’s dan weer wel sneu) en hé, ik ben wel in voor een uitje met leuke collega’s.

Met de collega’s was het goed toeven, maar het optreden van ‘Toe Maar’ vond ik dus zeer duidelijk ‘laat maar’. Maar ja, dat komt ongetwijfeld door het feit dat ik bij Doe Maar denk aan een relaxte Henny Vrienten die, al bassend, nauwelijks van zijn plaats komt maar toch gruwelijk ritmisch staat te wezen en niet aan een bassist die zo ongeveer het hele podium beloopt. En de toetsenist van ‘Toe Maar’ dacht waarschijnlijk toe maar toen  hij zich voor het optreden aankleedde en hij was ook al vergeten zich te scheren. Man, man, man, wat kunnen sommige mannen toch hun uiterste best doen om er zo onaantrekkelijk mogelijk uit te zien. Of zou ik het weer ‘ns niet begrepen hebben en/of ben ik gewoonweg te oud? Dat kan natuurlijk ook. En tja, de zanger, OMG: te veel, te druk, te zenuwachtig, te alles gewoon. Sorry, ‘Toe Maar’ dat was dus eensch maar nooit weer, ik houd het wel gewoon bij Doe Maar.

8 gedachten over “Smaken verschillen

 1. Vroeger genoot ik ook van ‘heerlijke herrie”.
  En nu van ‘super stilte’
  Als ik al eens voetbal kijk, vind ik het heerlijk om het geluid weg te drukken.
  En voor vliegtuigen ben ik een ‘stille motor’ aan het uitvinden ( daar blijft het meestal ook bij ;-) )

 2. Ik ken ze niet en Toe Maar ook niet…
  En ja smaken verschillen gelukkig, anders puilden de theaters uit of bleven de zalen leeg hè…

 3. Ik heb meerdere voorstellingen van Percossa gezien en gehoord, vond ze allemaal hartstikke goed.
  Slagerij v. Kampen, Stomp, Yamamoto … ja doe mij maar percussie. :-)

 4. Toe maar ken ik niet, zelfs nooit van gehoord maar omdat ik percossa wél leuk vind ga ik er maar van uit dat ik gewoon op jpuw recensie kan vertrouwen;-)
  Ook zo genieten van het exerceren met de kinderwagentjes? het was waanzinnig goed!
  Het had van mij 2x zolang mogen duren!

 5. Geweldig filmpje met die buggy’s! Al moet ik zeggen dat 3 minuten voor mij ook wel voldoende is, maar goed, ik neem bij een reguliere theatershow al oordopjes mee tegen het teveel aan geluid ;-)
  Als je dit soort voorstellingen leuk vind, dan is ‘Niet schieten’ misschien ook wat voor je? Is wat meer cabaret, maar met weinig tekst en veel spelen met geluid.

 6. Zo zat ik ooit met jongste zoon bij voorstelling van ene G.W.. De hele zaal lag plat, behalve jongste en ik, wij vonden het drie keer niks.

 7. Heel knap wat ze doen, maar ik houd niet van lawaai, dus dit is niets voor mij. Toe maar evenmin. Laat mij maar lekker thuis dan ben ik helemaal happy.

Reacties zijn gesloten.