Leven of Dood & De grote stilte

Over ‘Leven of dood‘ kan ik kort zijn dus dat zal ik dan ook maar doen: lezen dat boek! Zeer spannend, origineel en onderhoudend.

Audie Palmer zit tien jaar gevangenisstraf uit voor een gewapende overval waarbij vier mensen omkwamen. Zeven miljoen dollar is nooit teruggevonden. Alleen Audie weet waar het geld is.
In de gevangenis is hij geslagen, neergestoken en bedreigd door bewakers en medegevangenen die allemaal op het geld uit zijn. Maar dan verdwijnt Audie de dag voor hij vrijkomt. Iedereen jaagt op hem, maar Audie heeft één doel: hij moet een leven redden voor het te laat is…

Van een heel andere orde is ‘De grote stilte‘ van John Boyne en van hem heb ik, altijd met veel plezier, al best een aantal boeken mogen lezen. Waar gaat ‘De grote stilte’ over?

1972. De jonge Odran Yates gaat in het klooster, omdat zijn moeder hem ervan overtuigd heeft dat het priesterschap zijn roeping is. Hij begint vol ambitie en hoop aan zijn nieuwe ­leven, toegewijd aan zijn studie en open voor nieuwe vriendschappen.Veertig jaar later staat zijn vertrouwen in de Kerk onder grote druk door de vele onthullingen over misbruik. Vrienden van hem zijn voor het gerecht gesleept, collega’s zijn gevangen­gezet en vele jonge parochianen zijn getekend voor het leven. Odran vermijdt contact met de buitenwereld uit angst voor afkeurende blikken en beledigende opmerkingen. Maar als een familiedrama oude wonden weer openrijt, voelt hij zich gedwongen om de confrontatie aan te gaan en zijn eigen rol in de gebeurtenissen onder ogen te zien.

Het duurde dit keer wel even voordat Boyne me te pakken had met dit boek. Ik vond het in het begin wat warrig en ook wel lastig te volgen. Het boek springt enorm op en neer in de tijd en ook in een bepaalde tijd, wordt vaak weer verwezen naar een andere periode. Verwarrend dus, maar verder vooral toch ook heel, heel, heel mooi en heel erg indrukwekkend. Sorry, maar ook dit boek zul je dus moeten gaan lezen.
lod 20150428_204703

8 gedachten over “Leven of Dood & De grote stilte

  1. heb alle boeken van Robotham gelezen, vond ze prachtig maar deze kan me niet pakken en boeien, jammer

  2. Over Leven en dood .. die wil ik wel op mn lijstje zetten maar de andere trek mij helemaal niet.

    Vind jouw tips altijd wel leuk om te lezen :)

  3. Altijd leuk, die boekenblogs van je!
    Er is alleen één ding wat me al vaker opgevallen is, en dat ik me afvraag; Waarom lees je al deze boeken vertaald naar het Nederlands? Ik vind persoonlijk meestal de onvertaalde Engelse versies nog een stuk mooier, met meer nuance in het taalgebruik, en meer zoals de schrijver het zelf bedacht heeft. Al moet ik zeggen dat ik bij Zweedse/Poolse/Arabische boeken ook de vertaalde versie pak hoor!

Reacties zijn gesloten.