Gezakt

Laatst had ik het met mijn schoonzus over haar jongste zoon die inmiddels, verdulleme, al voor de derde keer voor zijn theorie-examen gezakt was. Nou had ik al van verschillende kanten gehoord dat dat examen in niets meer te vergelijken valt met het examen dat ik al weer 27 jaar (!!!) geleden heb afgelegd (wel de eerste keer geslaagd trouwens, praktijk pas de derde keer) en soms zie ik in de Kampioen ook wel vragen of nieuwe verkeersborden staan dat ik denk ‘huh, wáár gáát dit over?’.

Ik ging er dus zonder meer vanuit dat ik zelf ook wel zou zakken voor het theorie-examen. Voorspellende gaven heb ik dus, want dat klopte.

Zowel voor dit (korte) als voor dit (wat langere, maar ook veel moeilijkere vond ik) examen zakte ik jammerlijk. Mr. T. dacht mij wel even te laten zien hoe het moest maar ook hij zakte voor het korte examen. Ik had 8 fouten en hij 7. En hij had er ongetwijfeld ook 8 gehad als hij niet gezien had hoe ik die ene vraag fout beantwoordde (en die hij dus goed aanklikte).

Bij het lange examen had ik 22 fouten, vooral de vragen over gevaarherkenning met de zeer korte reactietijd waren aan mij niet bepaald besteed. Moeilijk!

Als je even de tijd hebt, waag dan ook ‘ns een poging. En laat vooral even weten hoe jij het ervan af hebt gebracht.

19 gedachten over “Gezakt

 1. Eerlijk ik durf niet :) :) Ik was er na één keer door op theorie, maar ik zou begot al niet meer alle regeltjes weten. Lalalala.

 2. Tjeempie. Vier fouten bij de korte versie. Waarvan ik er twee echt niet wist en eentje eigenlijk wel en eentje discutabel vond. En toch rijd ik al jaren rond…. In het echie ben ik zowel voor mijn theorie als voor mijn praktijk in een keer geslaagd.

 3. Oh die ga ik zeker een keer doen. Zelf ben ik in 1 keer geslaagd voor theorie en 2de keer praktijk. Dochters allebei voor beide in 1 x

  Wat jammer zeg, 3 x .. dan geef je de moed bijna op :( En een theoriecursus volgen ?

 4. Oeps… op de korte ook 7 fouten… zal later die lange nog eens gaan maken maar vrees nu al het ergste!

 5. Oei, dat klinkt behoorlijk moeilijk. Ik denk dat ik de struisvogelpolitiek toepas en doe alsof ik het nog allemaal weet. :)
  PS Woensdag 24 juni past dat als we dan passeren met de fles? Even maar hoor, want we zijn op doorreis :)

 6. Ik ben ook de eerste keer geslaagd. Roos is de eerste keer gezakt. Ze had er veel te weinig aan gedaan. Ze dacht: ik ben pas geslaagd voor het gymnasium, theorie is vast een eitje. We hebben veel geoefend op gevaarherkenning. De tweede keer had ze daar nul komma nul fout voor ;-) Voor het “gewone” examen drie. Het is dus te doen!

 7. Ik rij niet meer, laat me rijden, dus geen examens meer, lekker puh…
  Eerlijk gezegd , mis het wel.

  Groetjes, Ria

 8. Het is een heel moeilijk examen, vind t zelf nogal overdreven in vergelijking met vroeger. Mijn verbazing was dan ook groot dat jongste een paar weken geleden in 1 keer geslaagd is hiervoor.

 9. Sh*t! 7 fout. Ik vind het verschil remmen, gas los kennelijk wat moeilijk in theoretische situaties. En bumperklevers mag je niet eens lekker afschrikken door wat af te remmen :-)

 10. Ook gezakt weliswaar met 5 fouten maar tóch gezakt. Ben het ook niet met álle antwoorden eens. Ook ik haalde destijds de theorie in 1 x en wel foutloos;-(
  Zoals waar je extra goed op fietsers moet letten, ik let altijd op fietsers en niet alleen waar een onderbroken streep het fietspad aangeeft, temeer daar men hier ook al waarschuwt dat fietsers ze extra beschermd zijn en dus rare dingen kunnen doen.

 11. Poeh, dan moet het wel heel pittig zijn. Misschien dat ik het er later ook eens op waag, haha.

 12. Op de i-Pad lukt het niet, moet ik eerst even de laptop op.
  Mijn jongens hebben theorie-examen gedaan in Duitsland. Echt enorm moeilijk: per (multiple choice) vraag waren er meerdere antwoorden mogelijk. Geen van hen is de eerste keer geslaagd voor dit examen.

 13. ga ik zeker doen… ben wel heel benieuwd en ik hoop dat de jongste van je schoonzus binnenkort slaagt! Fijne 2e Pinksterdag in ieder geval

 14. Toen mijn kinderen theorie-examen moesten doen heb ik me ook eens aan zo’n toets gewaagd maar jeetje wat zijn die moeilijk. Vooral inderdaad de gevaarherkenning is nogal gokken en bij tijd en wijlen is het goede antwoord ook nogal discutabel.

Reacties zijn gesloten.