Ik reis alleen & Wij

Oh lieve mensen, en weer heb ik een fantastisch boek gelezen. Wat is het toch fijn dat er zo veel mensen op de wereld zijn die prachtige boeken schrijven. ‘Ik reis alleen‘ van Samuel Bjørk is een boek van grootste klasse en ik hoop dat er een serie aan zit te komen. Waar gaat dit boek over?

Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst ‘ik reis alleen’.
Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munchs speciale onderzoeksteam opgeheven en werd hij overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt het team weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen.

Echt een superspannend boek met twee verhaallijnen waarvan je denkt te weten hoe het zit maar die je uiteindelijk toch op het verkeerde been zetten. Heerlijke schrijfstijl, sympathieke personages met wie je meeleeft en prachtige sfeerbeschrijvingen. Lezen dit boek!

Dan is daar ‘Wij‘ van David Nichols.

Douglas Peterson wordt midden in de nacht door zijn vrouw Connie gewekt met het bericht dat ze hem wil verlaten. Hun zoon Albie gaat na de zomer het huis uit om te studeren en zij vindt dat het de hoogste tijd is om te scheiden, nu hun ouderlijke taak erop zit. Douglas houdt van zijn vrouw en het vooruitzicht van een leven alleen jaagt hem angst aan. Maar hij heeft nog een kans. Er staat nog een familievakantie gepland, een Europese rondreis langs steden als Parijs, Barcelona en Amsterdam. Hij besluit dat dit de trip van hun leven moet worden: de vakantie die hen weer nader tot elkaar zal brengen, waarin hij het respect van zijn zoon en de liefde van zijn vrouw terugwint. De hotels zijn geboekt, de tickets gekocht, de route uitgestippeld. Wat kan er nu in hemelsnaam nog misgaan?

Een bijzonder boek dat ‘Wij’. Ook weer een prettige schrijfstijl, humorvol, maar toch ook duidelijk met een diepere laag. Heb je in het begin veel begrip voor Douglas, gaandeweg het boek begrijp je ook waarom het met hem als vader toch wel verdraaide lastig was om om te gaan. Al bedoelt hij het steeds uiterst goed, hij blinkt niet bepaald uit in inlevingsvermogen en flexibiliteit. Tegelijkertijd heeft hij zelf erg slechte voorbeelden gehad over hoe het wel zou moeten en is het ook geen wonder dat hij geworden is tot de persoon/man/vader die hij is. Een boek met korte hoofdstukken met grappige titels. Kortom: ook al een aanrader.
20150522_203957 20150528_190037

11 gedachten over “Ik reis alleen & Wij

 1. Het eerste heb ik genoteerd (was nog op zoek naar wat thrillerige lectuur voor tussendoor) en het tweede ligt al héél lang klaar in de kast…

 2. Over het boek ‘Ik reis alleen’ heb ik al veen goede dingen gehoord en staat ook nog op mijn NTL-lijstje!

 3. Het eerste boek heb ik onlangs ook gelezen en net als jij hoop ik ook echt dat hier een serie van gaat komen!

 4. Ze klinken beide goed. Ik ga ze maar eens opzoeken en de op de reader zetten .. als ze als eboek te vinden zijn dan he haha

  FIjne avond

 5. Ik reis alleen heb ik in twee dagen uitgelezen. Kon het niet wegleggen. Ken je het boek “Het meisje in de trein” ? Vind ik ook een aanrader.

  • Dat boek staat inmiddels op de e-reader. Zal ik binnenkort ‘ns aan beginnen.

 6. WIJ klinkt als een goed boek, die gaat op het lijstje, dankjewel! Detectives heb ik iets minder mee.

  Ook een aanrader; Mr Penumbra’s 24 hour bookshop
  Een mix van de queeste van een 500 jaar oud boekengenootschap in ondergrondse bibliotheken die een eeuwenoude code proberen te breken, en een hoofdpersonen die juist helemaal thuis is in moderne technieken en werken bij oa google. Steeds als je denkt dat je weet wat er gebeurd, verrast de schrijver weer!

Reacties zijn gesloten.