Zomerkoninkjes

Ik vind dat zo’n mooi woord ‘zomerkoninkje’, gewoon een woord om vrolijk van te worden. Daarbij worden de zomerkoninkjes hier in huis zeer gewaardeerd. Als het seizoen er weer is dan breng ik zo goed als iedere week een bakje mee van de echte groenteboer hier in de buurt. En die heeft heul lekkere koninkjes hoor: heerlijk op brood, een beschuitje, bij het ontbijt in de biogarde of zomaar tussendoor om te snoepen.

Een paar weken geleden was ik bij die echte groenteboer en daar hingen hangbakken met aardbeienplantjes te koop. Ha, dacht ik, dat vind ik leuk voor in de tuin en ik kocht daarom twee bakken die sindsdien onder ons afdakje hangen. Dat betekent dat ze nooit in de regen hangen (en man, wat drinken die aardbeien veel, we moeten niet vergeten ze dagelijks water te geven) en dus ook beschut hangen tegen die hagel die vorige week naar beneden kletterde.

Inmiddels hangen er vele koninkjes aan en belooft het een rijke oogst te worden. Jammie!
20150531_131345 20150531_131334 20150531_131328
Houd jij van aardbeien en hoe eet je ze het liefste?

18 gedachten over “Zomerkoninkjes

  1. Bij mijn ouders hangt ook zo’n grote aardbeienplant in de tuin en daar zijn al heel wat aardbeitjes afgekomen, heerlijk! Veel lekkerder en zoeter dan de aardbeien van de supermarkt.. vind ik 🙂 Ik eet ze meestal gewoon zo ‘los’ uit een schaaltje of op een beschuitje of broodje.

  2. Lekker! Het liefst met wat suiker of door de muesli. Helaas is hier het aardbeienseizoen al weer voorbij.
    Jouw koninkjes hangen er mooi bij!

  3. Heerlijk maar meer dan twee kan niet dan krijg ik bulten. Mijn dochter heeft een stuk van de afscheiding in de tuin vol hangen. Vanmiddag kwam er een net overheen vanwege de vogels.
    Leuk om het woord zomerkoninkjes te horen, zo noemde mijn moeder ze ook.

    groetjes, Ria

  4. Oh ze zijn zooooooo lekker, maar ik ben helaas de laatste jaren allergisch. Krijg pukkels van die dingen, dus ik eet ze wel, maar met mate! Geniet van jullie oogst binnenkort 🙂

  5. Heerlijk, op brood met wat suiker of gewoon zo voor “de lekker” !
    Hangen ze bij jou wél veilig voor de vogels? Die vinden ze óók heel smakelijk en als je pech hebt zijn zij er eerder bij dan jij!

  6. Ik houd van aardbeien en eet ze het liefs van de struik. Nu ik op een flat woon eet ik ineens stukken minder aardbeien want heb stukken minder planten.. )

  7. Zo lekker! Het allerlekkerst zijn ze vers geplukt van de plant, warm van de zon. Maar met slagroom of in zelfgemaakt ijs is ook heerlijk! Mjam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *