Op herhaling

Al jaren krijgen mijn ouders van mijn broer en mij voor moeder- en vaderdag een etentje cadeau. Uiteraard gaan mijn broer, zijn vriendin en Mr. T. en ik dan mee-eten, want anders is het ook zo saai voor mijn ouders. ;-)

Vorig jaar gingen we voor een geweldig aspergemenu en sommige dingen moet je maar gewoon continueren dachten we dit jaar. We houden allemaal van asperges en vorig jaar was het natuurlijk fantastisch. Helaas was het weer dit jaar niet van dien aard dat we de hele avond buiten konden zitten, maar ook binnen was het prima toeven.  Ook nu dus weer zeven gangen waarin altijd, hoe ieniemienie ook, een asperge verwerkt was.
20150530_193035 20150530_194610 20150530_200106
En oh, hoe suf, van de vierde gang vergat ik een foto te maken. Een gerecht met roodbaars, werkelijk heerlijk.
20150530_204943
Er was heerlijke droge witte wijn, fijn gezelschap en de verschillende gerechtjes waren een lust voor oog en maag. Al vond ik de kleurencombinatie van het nagerecht niet heel sterk wat overigens niets afdeed aan de smaak … alsof er een engeltje, ach je kent het wel …
20150530_214409 20150530_220137 20150530_221937
Wat ook super was, was het kapsel van een van de meisjes in de bediening. Echt, zij had een kort kapsel zoals ik het eigenlijk ook wil. Maar ik heb dus twee linkerhanden als het om haar gaat. Het meisje wilde niet dat ik een foto van haar maakte om het aan mijn kapster te laten zien, maar later kwam ze met een naam die ik maar ‘ns moest googlen. Nou, dit kapsel dus. Ik vind het prachtig, maar ben bang dat het niet gaat lukken om van mijn weerbarstige, vol met weerborstels zittende, dunne haardos zoiets gaafs te maken. Maar dit alles uiteraard geheel terzijde.

Laatst ging ik met een collega lunchen en lieten we ons verrassen met een aspergeproeverijtje. Ook heerlijk!!!

Inmiddels is het aspergeseizoen bijna ten einde. Jammer hoor! Zeker omdat ik dit seizoen niet heel vaak asperges heb gegeten. Dat ligt natuurlijk voor een groot deel ook aan mezelf omdat ik ze zelf eigenlijk nooit klaarmaak. Misschien moet ik daar dan toch maar ‘ns verandering in aanbrengen.

Heb jij dit jaar veel asperges genuttigd?

17 gedachten over “Op herhaling

 1. Dat klinkt heerlijk en heel gezellig!
  Ik heb gisteren de eerste asperges van het jaar op. Ik was helaas de enige die het lekker vond.

 2. Twee keer asperges dit jaar. Tijdens dat heerlijke en gezellige etentje en 1 keer zelf klaargemaakt. Het jammere is dat ons dorp geen aspergeboer heeft dus komt het er niet zo vaak van om ze in een naburige plaats te gaan halen. Ik vind ze wel heerlijk!

 3. Te weinig, en dat kopje is to die for.Zei zij die massa’s weerborstel heeft spijtig …:-)

 4. Ik hou totaal niet van asperges, en sinds ik uit huis ben (sinds 1996) heb ik ze dan ook niet meer gegeten. Toen ik thuiswonend was moest ik eten wat de pot schaft en dus kwamen ze dan wel voorbij. Manlief is er ook totaal niet weg van en dus een goede reden ze sinds 1996 in de ban te doen. De enige asperge die wij hier binnen krijgen is er eentje die in de aspergesoep van Unox zit… :-)

 5. Eigenlijk zo goed als niet… Ik was zo druk bezig met alles in het huis dat we vergeten zijn om ze op restaurant te gaan eten. En zelf asperges maken… het is me nog nooit goed gelukt!

 6. Wij hebben ze maar twee keer gegeten.
  Mooi koppetje van Katie. Neem het kiekje mee naar de kapper. Wie weet?
  Succes!

 7. Ja, dit jaar heel veel asperges gegeten, van de boer op de hoek van de straat. Jammer dat het seizoen er al weer bijna op zit.

 8. Ik ben gek op asperges maar tot mijn schande moet ik bekennen dat ik dit jaar maar heel weinig asperges heb gegeten. Jammer…

Reacties zijn gesloten.