Het meisje in de trein & Kind van de Oceaan

Het meisje in de trein‘ van Paula Hawkings vond ik een erg interessant boek. Waar gaat dit over?

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.  Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Ik vond het echt geniaal zoals je (tenminste ik) als lezer in eerste instantie Rachel steeds vreemder en vreemder vindt worden en vervolgens ook weer begint te begrijpen waarom ze doet en denkt zoals ze doet en denkt. Op een bepaald moment wil je haar wel tegen haar achterste aantrappen van ‘kom op meid, zet je schouders er nu ‘ns écht onder’ terwijl ze later toch veel minder ‘vreemd/gek’ leek dan je tijdelijk dacht. Echt supergoed gedaan door Hawkings. Verder zijn de verschillende verhaallijnen echt heel mooi uitgewerkt en duurt het toch wel tot ver in het boek dat je een vermoeden van de dader begint te krijgen.

Het tweede boek dat ik las was weer een boek van Tamara McKinley en echt … ik schreef het hier al, maar ze is het voor mij echt een beetje boel kwijt. Wat ongelooflijk jammer is, want McKinley heeft geweldige boeken op haar naam staan. Waar gaat ‘Kind van de oceaan‘ over?

Engeland, 1920. Lulu Pearson is een jonge, getalenteerde beeldhouwster. De toekomst ziet er rooskleurig voor haar uit met een grote tentoonstelling in Londen in het verschiet. Maar aan de vooravond van de opening ontvangt ze een mysterieuze brief van Joe Reilly, een trainer van renpaarden in Tasmanië. Lulu blijkt de eigenaresse te zijn van een veelbelovend renpaard, Ocean Child. Op straffe van onterving door haar voogd, oudtante Clarice, reist Lulu af naar de andere kant van de wereld op zoek naar haar weldoener. Daar wordt ze geconfronteerd met haar wraakzuchtige moeder en haar lieve vader, die nooit de kans heeft gehad haar te zien opgroeien. Langzaam maar zeker komt ze achter haar familiegeschiedenis, de vetes en de schandalen. Samen met Joe Reilly ontdekt ze echter dat het verleden haar niet langer kan raken.

Kortom ‘Het meisje in de trein’ is een aanrader en aan ‘Kind van de oceaan’ mis je echt niets.
20150612_182409 20150616_184124

10 gedachten over “Het meisje in de trein & Kind van de Oceaan

  1. Het meisje in de trein staat ook nog op mijn NTL-lijstje. Jammer dat dit boek van Tamara McKinley tegenviel (ik gaf het ook 3***). Ken je het boek ‘Morgenrood’ van haar? Vond ik zelf een erg mooi boek!

  2. Het meisje in de trein heb ik gelezen, moest wel wennen aan de hak op de tak stijl en het uit meerdere personen schrijven, tegenwoordige tijd en terugblikken

    Het andere boek heb ik niet gelezen

    gr elise

  3. Het eerste boek heb ik inmiddels gereserveerd bij de bieb, dus hopelijk komt ie snel binnen! Leuke layout trouwens! Ik ben er zelf ook nog erg blij mee!

  4. Leuk, die zet ik ook op mijn lijstje!
    En wat een mooie lay-out heb je, klaprozen zijn mijn lievelingsbloemen :-)

Reacties zijn gesloten.