Vlekken

Eigenlijk moet ik altijd een beetje lachen als ik op maandag thuis kom van mijn werk en Mr. T. staat in de keuken. Mr. T. namelijk die kookt met een schort aan. Zo’n fleurig rood-wit-geblokt schort en dat staat hem werkelijk beeldig.

Eigenlijk moet ik ook gewoon een schort aandoen als ik kook want natuurlijk is het wel heel verstandig. Ik heb namelijk met vrij grote regelmaat stomme kookspatvlekken op mijn kleding. En dat is natuurlijk helegaar niet tof. Het is nog minderder tof als die vlekken er niet uitgaan in de was.

Zoals dat laatst het geval was met een lekker zomers flodderjurkje. Dit jurkje met dus drie vlekken midden op mijn borst. Mmm, de foto’s¬†benaderen de echte kleur nou niet echt. Da’s dan weer best jammer want het is een kek kleurtje.
20150615_191614 20150615_191451
Enfin, stomme vlekken dus die er niet uitgegaan waren in de (lees mijn) was. Maar dan komt supermama to the rescue. Want mijn moeder die weet wel van wanten waar het vlekken betreft. En mijn moeder heeft ook allerlei speciale flesjes met speciale schoonmaakmiddeltjes. Het kostte haar wat kruim maar het jurkje is weer helemaal vlekvrij. Dank, dank, dank mam!

Draag jij een schort tijdens het koken en heb jij ook zo’n verzameling met speciale vlekverwijderflesjes?

23 gedachten over “Vlekken

 1. Ik kook eigenlijk altijd zonder schort, maar zou dat wel moeten doen. Heb nl ook geregeld vlekken in mijn kleding. Mijn moeder kocht ooit een zeepje op de markt voor vlekken, die helpt meestal wel, maar die begint wel op te raken. Hoe kom ik nou aan nog zo’n zeepje als ik niet wat voor een zeepje het is? :s

 2. Ik kook met schort. Een zelfgemaakte, want dat vind ik leuk om aan te trekken. En als ik dan toch vlekken heb, bel ik mijn vader de chemicus voor advies. :-)
  Heel fijn dat je jurkje weer schoon is!

 3. Waar zijn we toch zonder onze moeder?!
  Ik kook niet zo vaak, maar als ik kook draag ik geen schort. Als ik eet ook niet trouwens, terwijl ik toch regelmatig knoei, hahaha! Eigenlijk zou ik een slabbetje om moeten.

 4. Net als Rietepietz Iets nieuws aan, dan eerste vlek. Vlug paar druppeltjes afwasmiddel en afdeppen met water. Werkt niet altijd.

  Groetjes, Ria

 5. Ook hier een schort! Want ik ben goed in vlekken maken. Vooral als ik nieuwe/lichte kleren aanheb en/of met tomaten (of tomatenpuree etc) kook. Door schade en schande wijs geworden. Als ik trouwens in m’n oude kloffie sta te koken dan geen schort hoor. En als vlekkenmiddelen: shout, ossengalzeep. En daarnaast vooral dingen snel in de was doen (pas nog een licht shirt waar een klodder tomatensaus precies naast het schort was gevallen). En alles wat wit is en een vlek heeft in de zon bleken, soms tot wel twee dagen. Die zon doet ook echt wonderen!

 6. Ik draag soms een schort, als ik er aan denk, vaak niet dus; En ja, ik heb een hele verzameling van die flesjes, maar ik vind niet dat ze echt goed werk leveren. Of het is dat ik er niets van ken….

 7. Ligt eraan wat ik aan heb, zoals nu een oud vestje omdat ik het koud heb dan maakt het me niet zoveel uit maar anders toch echt een schort, een knaloranje met allerlei keukenattributen erop. Niet charmant maar wel functioneel!

 8. Ik draag geen schort, heb geen speciale vlekverwijderaars en volgens mij redelijk schone kleren. Ik moet alleen stoppen met mijn handen aan mijn kont afvegen… ;-)

 9. Nee, ik kook niet met een schort, en vlekken krijg ik uitsluitend op nieuwe kleding, daarna meestal niet!
  Speciale vlekkewatertjes c.q. poedertjes heb ik ook al niet, wanneer biotex het niet doet geef ik het op!

 10. Ik heb een schort, maar draag hem nooit. Ik spette rook zelden, maar soms gaat het wel mis en dan heb ik een probleem. Het zijn lastige vlekken. Meestal probeer ik het met Shout.

 11. Als ik ga (taart/brownie/etc)bakken heb ik er altijd een aan, een roze met gekleurde taartjes er op!

 12. Vervelende vlekken, die vet/kookvlekken.

  Nee, geen schort, Ja, wel zo’n moeder. Wat ik er niet uit krijg stuur ik naar haar en ze krijgt alles weer schoon. Met groene zeep, hard poetsen, inweken, weet ik het. Geen moderne middeltjes (nou ja, waspoeder) maar ouderwetse vlekkentovenaarskunst.

 13. Ik zou een schort moeten dragen en als ik er aan denk, doe ik het ook. Vlekken maken is een eitje voor me. Daarnaast ben ik klein van stuk en is mijn voorgevel groot, dus ik hang snel ergens in of tegenaan op het aanrecht. Dat is namelijk extra hoog (erfenis van de vorige bewoners die heel lang zijn). Momenteel heb ik een knalrozerood schort van de Hema.

 14. Schort…. ook mijn moeder had de flesje, maar ja… ooit was ik te eigenwijs, had geen tijd etc. etc. om het op te schrijven dan wel over te nemen haha, dus … zeker weten een schort :-)

 15. Ik draag of een schort (zo’n mooie met molentjes, koeien en het kussende koppeltje) of ik trek een oud shirt aan waarvaan ik het niet erg vind als het vies wordt.

  Wat voor wondermiddeltjes gebruikt je moeder dat alle vlekken er uit gingen?

Reacties zijn gesloten.