Het laatste spoor & Het Gerecht

Het derde boek van Charlotte Link dat ik las was ‘Het laatste spoor‘. Waar gaat dit boek over?

Elaine Dawson wordt door pech achtervolgd. Als ze voor het huwelijk van haar beste vriendin op reis gaat naar Gibraltar, worden alle vluchten vanaf Heathrow wegens mist geannuleerd. In plaats van in de vertrekhal te wachten, neemt ze het aanbod van een vreemde aan om bij hem in de flat te overnachten. Samen verlaten zij het vliegveld en vanaf dat moment is Elaine spoorloos verdwenen.
Vijf jaar later verdiept haar vriendin en journalist Rosanna Hamilton zich opnieuw in de zaak. Plotseling zijn er aanwijzingen dat Elaine misschien nog leeft. Maar als Rosanna dit spoor volgt, vermoedt ze niet dat zij spoedig zélf in levensgevaar zal verkeren…

En weer schreef Link een spannende thriller. Al wisselt ze wat mij betreft haar toppers wel af met mindere boeken. Ik las laatst ook nog ‘De misleiding‘ maar dat boek vond ik niet heel erg bijzonder. De stand is nu dus 2 – 2.

Verder was daar ‘ Het Gerecht ‘ van Martine Hafkamp oh, nee, dat is flauw Inge Ipenburg.

Sandra Hazelaar is een voormalig actrice die tegenwoordig in de luwte van de media-aandacht haar huiskamerrestaurant bestiert. Maar als zij op een avond in het Amsterdamse Sarphatipark getuige is van een verkrachting, zet dat haar hele leven op zijn kop. Zij herkent de verkrachter als de strafadvocaat mr. Joachim Hansson, die regelmatig aanschuift aan de desk van een entertainmentrubriek. En hij herkent Sandra.

Gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel wil Sandra alles op alles zetten om het recht te laten zegevieren. De macht van Hansson reikt echter ver, heel ver. Hij zorgt ervoor dat haar zorgvuldig opgebouwde leven en reputatie als een kaartenhuis in elkaar storten. Sandra verliest de grip op haar leven en vrienden, terwijl Hansson de dans lijkt te ontspringen.

Inge schreef eigenlijk best een heel vermakelijk boek. Ze heeft een vlotte schrijfstijl en de dingen die Sandra overkomen zijn behoorlijk heftig. Haar integriteit en haar moed zijn toch wel heel erg stoer vind ik. Ja, een prima boek voor tussendoor.
hls hg

4 gedachten over “Het laatste spoor & Het Gerecht

  1. oh pfoeee, ik schrijf ze op, maar ik heb er nog veel op mn lijstje staan, komende weken ga ik weer los :-)

  2. Hmm, iets teveel moord en doodslag voor mij denk ik, maar fijn dat je ze met zoveel plezier gelezen hebt!

Reacties zijn gesloten.