Zomer

Vandaag begint dan eindelijk de zomervakantie. Tenminste voor Kleine Zus. Grote Zus was al een week of twee in de flexstand, ze moest weliswaar nog een keer naar de Rotterdamse havens (excursie voor aardrijkskunde), had nog een sportdag en een bbq en ze moest haar boeken inleveren en haar rapport ophalen, maar goed dat stelt natuurlijk allemaal niet zo heel veel voor.

Kleine Zus heeft groep 6 achter zich gelaten en op 31 augustus wandelt ze groep 7 binnen. Hopelijk heeft ze dan 6 fijne weken gehad en kan ze er weer tegen.

De eerste twee weken van de zomervakantie zijn Mr. T. en ik nog aan het werk wat betekent dat op dinsdag en donderdag Kleine Zus bij oma en de oppas vertoeft. Alhoewel dat ook niet helemaal waar is. De tweede donderdag van de vakantie is de oppas al op vakantie, en dan blijven Grote en Kleine Zus de hele dag samen in huis. Hopelijk gaat dat allemaal goed. 😉

Op die donderdag de 30ste juli trek ik de deur van kantoor achter me dicht om vervolgens ook pas weer op 31 augustus aan het werk te gaan. Heerlijk! Ondanks het feit dat ik de leukste baan van de wereld heb, vind ik vier weken vakantie ook niet echt verkeerd.

En wat gaan we dan allemaal doen op vakantie? Voor de eerste week heb ik eigenlijk nog geen idee. Omdat Grote Zus een ernstig probleem had met haar cash flow en ze natuurlijk op vakantie moest sloot ik een, in mijn ogen, geniale deal met haar. Zij kreeg vakantiegeld van ons als zij de keuken zou poetsen in de week na haar vakantie. In eerste instantie keek ze wat moeilijk, maar toen besloot ze dat het toch wel een goede deal was. Nu maar hopen dat zij de keuken zo goed poetst dat wij het niet nog een keer moeten doen in onze eerste vakantieweek. Maar goed, we zien wel wat we allemaal doen dan.

Dan gaan we twee weken naar Normandië en daar heb ik superveel zin in. Ik hoop op mooi weer, een gezellige sfeer op de (speciaal voor de meiden uitgezochte grote) camping en ben erg benieuwd naar wat Normandië ons allemaal te bieden heeft. En dat dat een boel is, dat weet ik inmiddels. De laatste week is deels gereserveerd voor de kindervakantieweek en het vieren van de verjaardagen van Mr. T. (die jarig is als wij in Normandië zijn) en Grote Zus (die op 31 augustus gewoon ZESTIEN!!! wordt). Ik heb er zin in.

Gisteren ging ik trouwens met Kleine Zus naar ‘Binnenstebuiten‘ en wat is dat een leuke film zeg. Veel humor en toch ook wel mooie lessen zaten erin. Genoten dus wij tweetjes.

Wat zijn jouw vakantieplannen?

20 gedachten over “Zomer

  1. Heerlijk, Normandie, dat wordt vast genieten. Hier een heel lange vakantie. De middelste twee hebben een baantje, eentje gaat als vrijwilliger twee weken mee op een vakantiekamp voor meervoudig gehandicapten. Veel logeren, zwembad, bioscoop, en we zijn net terug van twee weken Maui.

  2. Voorlopig moet ik nog even doorwerken en pik ik zo hier en daar wat uurtjes die ik nog als overuren heb staan, zoals vandaag. Eind augustus zouden wij naar Egypte vliegen, echter met dat gedonder van IS in de Sinaï hebben we de vakantie omgezet naar een, in onze ogen, veiliger land. We vertrekken nu rond dezelfde tijd naar Malaga.

    Hebben er veel zin in, maar eerst nog even 5 weken doorbijten 🙂

    Jullie vakantie klinkt goed !

  3. Normandië is prachtig, hoewel ik niet veel heb met Frankrijk zijn wij daar ooit eens met een camper aan de boemel geweest. 2 weken, de eerste week van camping naar camping, was niet leuk voor de kinderen, dus de 2e week gewoon op een en dezelfde camping gebleven. Onze eerste kampeerervaring met zijn vieren, maar ook meteen de laatste… Fijne vakantie!

  4. Wij zijn net terug van twee heerlijke weken Kreta. De kinderen gaan nog een weekend met opa en oma naar een huisje. De tijd gaat helaas altijd veel te snel in de vakantie. Onze zoon wordt 16 in oktober. Veel plezier in Frankrijk.

  5. Grote zus bijna weer thuis en klaar om te schrobben. Ook de vakantie lonkt! Heerlijk. Gaat vast heel leuk worden. Frankrijk is een heerlijk land, hoewel ik alleeen het zuiden ken

  6. Grote Zus straks alweer 16… pfff, gaat echt hard zeg! Ben benieuwd hoe jullie deal zal uitpakken! En ja, Normandië… zou echt zo weer terug willen! Nog lang niet uitgekeken daar. Hopelijk bevalt het jullie daar net zo goed als ons!

  7. Jullie zullen het best naar je zin hebben in Normandië. Het is overal mooi in Frankrijk. Prachtig land. Dochter en gezin zitten nu in Tenerife , zoon en gezin volgende week naar de Zeeuwse kust.
    Ik ??? Ik verblijf rondom house.
    Fijne vakantie.

    Groetjes, Ria

  8. Normandië is prachtig om heen te gaan.
    Hopelijk kunnen wij ook nog even weg, even er tussenuit tussen de behandelingen in.
    Fijne vakantie.
    Alvast.

  9. Wordt Grote Zus al zestien. Dan is ze net zo oud als de oudste van mijn broer. Wat vliegt de tijd toch…
    Ik ben nog nooit in Normandië geweest maar zou er graag naar toe gaan. Voor je het weet is het zover. Veel plezier!

  10. Oooh, Normandië <3. Afgelopen voorjaar nog geweest als zijnde sentimental journey (ik kwam er als puber een paar keer omdat mijn tante er woonde). Vergeet niet naar het Mémorial de Caen te gaan (op een regenachtige dag), goed en interessant opgezet museum.

    Mijn plannen? Ik ben zelf net terug van vakantie (rondreis van 12 dagen op de Balkan) en ben nu op zoek naar werk. Oh joy ;-).

  11. Jaren geleden kampeerden wij in de meivakantie in Normandië. Dat was indrukwekkend, net rond Bevrijdingsdag, met ‘s avonds ‘the longest day’ op tv, en overdag ‘live’ op die stranden lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *