Gisteren werd ze 16 …

… en toen ze pas geboren was schreef ik haar een briefje.

Lieve kleine meid,

Wat hebben we in spanning op jou gewacht! Jouw papa en mama waren in het ziekenhuis en eindelijk om 4 uur ‘s nachts belde mama dat jij geboren was. Meteen heeft opa de vlag uitgehangen en zijn we naar jou gaan kijken. Wat waren je ouders trots en wat zijn we allemaal blij met jou! Elke dag kom ik even naar je kijken en vaak mag ik je het flesje geven. Natuurlijk ben jij in de eerste plaats het kindje van je ouders, maar ook voor mij voel je zó eigen, zó vertrouwd.

Ik wil je niet wijs maken dat de hele wereld mooi en goed is, maar er is wel veel liefde om je heen en ik hoop dat je dat je hele leven mag ervaren.

Er zijn zoveel goede wensen voor jou en je ouders en ze willen je alles geven wat ze kunnen. Als je huilt is er de liefdevolle aandacht van je mama en de zorg van papa. Jij bent een lieve baby en slaapt, drinkt en groeit goed. Met jou is er nieuwe toekomstverwachting en vaak fantaseer ik wat er allemaal zal gebeuren in jouw leven. Misschien hebben we geluk en kunnen we jou volwassen zien worden!

In ieder geval is jouw leven een voortzetting van alle generaties vóór jou. Samen met je andere opa en oma hebben we de namen opgezocht van je over- en betovergrootouders. Jij bent zo klein en nieuw en tegelijk komen in jou zoveel mensen samen. En van elk van hen zal je iets geërfd hebben, de kleur van je ogen, van je haar, je lichaamsbouw of een bepaalde eigenschap.
Wat je van mij erft weet ik niet, maar ik hoop dat ik je het plezier en de vreugde in het leven kan bijbrengen. Ik hoop dat je leergierig bent en met vertrouwen nieuwe dingen durft te doen. Vertrouwen in jezelf en in andere mensen wil ik je toe wensen én de kracht om problemen te overwinnen.

Lieve meid, je bent nog zo klein en die gekke oma denkt al een leven vooruit. Voorlopig heb je nog genoeg aan warmte, op tijd je flesje en een schone luier. Ik hoop dat we straks samen gezellige oppasdagen hebben en dat jij je altijd welkom zult voelen in ons huis.

Oma.

En nu is ze 16 en ik ben nog even trots op haar!!

17 gedachten over “Gisteren werd ze 16 …

 1. Mrs T: Deze posting zie ik toevallig pas vandaag. Of niet zó toevallig want hoe vaak komen ze niet in ons leven voor? Gisteren ontving ik namelijk een tekening die ik hierbij zou sluiten als het kon, want hij is van toepassing op deze brief: Maar ik kan je er wel een idee van geven:
  Het stelt een oma voor, met een brilletje op de punt van haar neus, schort aan, keukenmutsje op, met de tekst:

  Toen onze Lieve Heer aan het nadenken sloeg over wat voor moois hij zou kunnen creëren voor (kleine) meisjes,
  Schiep hij De Oma !
  Groeten.-

 2. Wat een prachtige brief! Heel ontroerend. Grote Zus (en Kleine Zus) boft maar met zo’n oma, en jij met zo’n moeder!

 3. Wat een prachtige brief, en wat was ze welkom!
  Ik hoop heel erg dat deze oma nog heel veel mee mag krijgen van het leventje van deze kleindochter!
  Allemaal nogmaals gefeliciteerd!

 4. Ja, wat een goed idee! Als zo’n kleintje net geboeren is, ben je alemaal zo gelukkig! En het is goed om dat weer te lezen, zien, horen als je in je onzekere periode zit met een wat wankel zelfvertrouwen in de pubertijd…..Wat kan J. blij zijn met zo’n liefdevolle familie om zich heen!

Reacties zijn gesloten.