Pauw, Knight en De Jong

Ik las verleden week drie boeken. Allereerst was daar ‘We moeten je iets vertellen‘ van Marion Pauw. Waar gaat dit boek over?

De succesvolle Kathelijne valt voor de charmes van een oudere, getrouwde man en raakt zwanger van hem. Ze ondergaat een abortus. De dag erna vindt ze een huiveringwekkend verhaal op haar notitieblok, geschreven in haar eigen handschrift. Terwijl ze rouwt om haar ongeboren kind, gaat ze op onderzoek uit.

Een vlot geschreven boek vond ik, maar verder niet echt tot de verbeelding sprekend. Volgens mij had de schrijfster het veel spannender en aangrijpender kunnen maken. Wat ik wel leuk vond was de manier waarop het boek jou als lezer steeds aanspreekt. Dat vond ik best origineel gevonden net zoals de vele voetnoten die gebruikt werden.

Het volgende boek was ‘Disclaimer‘ van Renée Knight.

De achtendertigjarige Catherine is diep geschokt wanneer ze in een populaire thriller de gedetailleerde beschrijving van een aangrijpende gebeurtenis van twintig jaar eerder uit haar eigen leven tegenkomt; een gebeurtenis die ze altijd heeft verzwegen en die ze heeft proberen te verdringen. Wanhopig leest ze verder, tot ze uiteindelijk vol afschuw haar eigen dood beschreven ziet. Wat is er destijds gebeurd en wie wil haar, nu, kapotmaken?

Ik vond dit een erg bijzonder boek waarin Knight op indringende wijze laat zien dat ieder verhaal altijd twee kanten heeft. Zeer onderhoudend en mooi gedaan waarin je de ontwikkeling van de karakters goed kunt volgen. Een aanrader.

Het derde boek was ‘Gebroken wit‘ van Carla de Jong. Nou zou dit een boek zijn dat ik waarschijnlijk nooit gelezen zou hebben als mijn e-reader niet af en toe kuren vertoonde. Wat wil het geval? De zoekfunctie in boeken doet het regelmatig niet en da’s lastig. Maar goed, dat betekent dan ook dat ik op een gegeven moment maar een van de eerste boeken die verschijnen aanklik om te gaan lezen. Dat was in dit geval ‘Gebroken wit’ dus. Waar gaat dit boek over?

Een ziekenhuis in opspraak. Op de kraamafdeling komt een oud schandaal boven tafel en er vindt opnieuw een medische misser van formaat plaats. De nationale verontwaardiging is enorm en het is duidelijk dat er koppen moeten rollen. Vanaf dat moment zijn aller ogen op het Middenlandziekenhuis en zijn management gericht. Hoe lang kan men nog schuld blijven ontkennen? Gebroken wit volgt traumachirurg Eliza, bestuurder Twan, verpleegkundige Nathalie en journalist Jim, die elk hun eigen antwoord zoeken op de vraag: hoeveel is een mensenleven waard?

Ik moet zeggen: ik werd aangenaam verrast door dit boek. Mooi uitgewerkte karakters en een interessant thema. Wel jammer dat het boek toch net anders eindigt dan ik verwacht had.
20150906_121220 20150908_192951 20150912_085705
Welk boek spreekt jou het meeste aan?

6 gedachten over “Pauw, Knight en De Jong

 1. Eigenlijk geen enkel boek. Ik bedoel het niet naar. Ik hoop dat je ervan genoten hebt, maar ‘t zijn niet mijn boeken.

 2. Lekkere boeken lijken me dit!
  Hoewel ik echt op dit moment nog steeds niet in een boek ben begonnen, ik lees zoveel logjes… pffff

 3. De eerste 2 heb ik gelezen, en Ik moet je wat vertellen vond ik echt een minder boek van Marion Pauw. Goed dat ze even stopt met schrijven, misschien komt ze terug met weer betere boeken :)
  En idd, Disclaimer was een mooi boek met een wijze les.
  Gebroken wit moet ik nog lezen ..
  gr Elise

Reacties zijn gesloten.