Vijf lagen

We waren op vakantie in Frankrijk en zoals het goede Hollanders betaamt brachten wij in onze bagage een aantal rollen wc-papier mee. Gewoon wc-papier van de Jumbo en 2-laags. Prima wc-papier vinden wij.

Enfin, zoals het gaat met wc-papier, dat gaat op. Ooit. En dat gebeurde ons dus in Frankrijk. Aangezien Mr. T. en ik tijdens de vakantie samen van de inkoop zijn, togen wij wederom naar die enorme supermarkt waar werkelijk alles te koop is voor de expeditie: wc-papier.

Winkelen in die enorme supermarkt voelde immers regelmatig als een heuse expeditie. Het personeel presteerde het namelijk om van alles door elkaar te zetten. Een schap met blikvoedsel stond tegenover een schap met chips, gevolgd door een schap met sokken, daar weer tegenover een schap met wijn, een schap met brood met daartegenover weer eens een schap met chips et cetera et cetera. Ik vind het een rare verkooptechniek, want bij mij wekte het alleen maar wrevel op. Enfin: het duurde dus enige tijd voordat Mr. T. het wc-papier vond ik had veel belangrijkere zaken te doen zoals het uitkiezen van de wijn voor die avond.

Het wc-papier dat Mr. T. uiteindelijk buitmaakte was 5-laags en in vergelijking met de eerder genoemde en ons zo vertrouwde 2-laags was het vooral, uh, ja, ik kan het niet mooier maken: niet fijn! Yep, ik kan gewoon geen andere conclusie trekken dan dat dat 5-laagse papier heel erg niet fijn was. Te glad, te dik, te … nou: gewoon niet fijn dus. Dus nu vraag ik me af: hadden we gewoon pech met deze  5-laagse variant of zijn alle 5-laagse varianten zo glad en dik? Alhoewel, ik geloof dat ik een beetje een meisje ben dat niet van glad en dik houd. 3 Lagen vond ik immers ook al niet heel tof.

Maar vertel: hoeveel lagen heeft jouw papier? En is het wit of grijs? Of staan er misschien wel leuke figuurtjes op?

14 gedachten over “Vijf lagen

 1. De ene keer twee-, de andere keer drielaags, precies wat ik het eerst in mijn handen krijg. Daar zit geen enkele gedachte achter. Ik pak maar wat.

 2. hahaha hier ook een logje aan wijden! nou, dan sta ik nu op en ga voor je checken hoeveel lagen ons wc-papier heeft hahahaha zie twitter!

 3. Origineel onderwerp hoor! Ik koop altijd het blauwe pak bij de Lidl en volgens mij is dat 2, misschien 3 laags. Bevalt prima, gewoon wit…

 4. Grijs toiletpapier gaat me te ver, het moet wel wit zijn. Maar verder… twee, maximaal drie laagjes, meer niet. Want anders vind ik het ook te dik.

 5. Dit is toevallig zeg! Heb van het weekend ook net een halve blog over toiletpapier geschreven. Komt vast binnenkort online. Ik heb er namelijk een nogal moeizame relatie mee :D

 6. Ik ben gaan kijken! *schater*
  Meerlaags? Ik kan er geen touw aan vastknopen. We hebben de hondjes erop staan. Is dat meerlaags? Geen idee… het was vooral erg in de aanbieding, dus… ;-)

 7. *moest even gaan kijken op de verpakking*
  Drielaags, gewoon wit, met een werkje (het merk). Ik koop ‘t bij de DM, drogisterijketen in Duitsland. Als je ooit de kans krijgt om er een te ‘bezoeken’: doen! Scheelt je héél véél euro’s :-)

 8. Haha! Tweelaags, wit, met een werkje. Koop altijd hetzelfde. Maar inderdaad, het moet niet van dat gladde zijn en ook niet té dik… O, en niet geparfumeerd, bah.

Reacties zijn gesloten.