Amsterdam

Ik weet niet wat dat is met Amsterdam, en het is ook niet zo dat ik er al heel vaak geweest ben, maar ergens trekt die stad mij gewoon. Ik vind het een prachtige stad met een heel mooi sfeertje. Nou is het natuurlijk zo dat die keren die ik er was, ik er leuke dingen deed. En dat de dingen die ik er deed ik deed in dat mooie en bruisende centrum. En ik deed ze ook nog ‘ns altijd met mooi weer, dat scheelt natuurlijk ook een heleboel.

Enfin: afgelopen zaterdag was het weer vriendendag. Het was immers de derde zaterdag van september. In tegenstelling tot voorgaande jaren moesten we ons best heel vroeg melden op de plaats van vertrek. Om 12.00 uur sharp zouden we vertrekken. Maar dat we dan nog naar Amsterdam zouden rijden, dát had ik toch niet kunnen vermoeden. Maar dat deden we dus wel!

We parkeerden bij de P+R van de Amsterdam Arena en togen toen met 15en richting metro. En tja, dat is voor een stel ‘boertjes van buuten’ best spannend allemaal. Zeker als die OV-kaartjes maar voor de helft werken. Uiteindelijk waren we om ongeveer 14.30 uur bij de Beurs van Berlage waar we een kek fietsje kregen waarmee we de stad onveilig zouden maken. Ha, nou viel dat wel mee, maar toch: wat is het druk in Amsterdam en dan met 15 man + gids door de stad crossen is niet altijd even eenvoudig. Wat hadden we prachtig weer tijdens onze fietstocht en wat heb ik toch weer veel dingen gezien die ik nog nooit gezien had in Amsterdam. Echt superleuk!
20150919_155428 20150919_154006
20150919_170542 20150919_160714

Na de fietstocht werd onze groep opgesplitst in een herenteam en een damesteam. De opdracht: zorg dat je voor 19.00 uur bij De Stadskantine bent. Nou, dat wonnen wij meisjes glansrijk, zelfs na een fijn terrasje aan het Rembrandtplein.

Bij ‘De Stadskantine’ aten wij een eenvoudig doch voedzaam maal en het was er reuzegezellig. Vervolgens stapten wij in de metro en nog een metro om toen weer aan te komen bij de Amsterdam Arena. Na een goede reis arriveerden we rond 22.30 uur weer bij ons vertrekpunt.

Toen wij dik 25 jaar geleden begonnen met de vriendendag spraken we af dat het budget ƒ 100,= per persoon mocht bedragen. Wij doen niet aan indexering (of ja, een heel klein beetje) en dat betekent dat de vriendendag nu maximaal € 50,= per persoon mag kosten. Het leuke is, dat we daar nog steeds in slagen en ik begreep van organisatie dat ze zelfs € 15,85 overhadden dit jaar. Ha, die kan dan mooi bij het budget voor de vriendendag van maart die Mr. T. en ik, samen met een ander stel, mogen organiseren. Dat betekent dat we ons een uitspatting kunnen veroorloven dan.

19 gedachten over “Amsterdam

 1. Als je nou nog ‘s in de stad bent, kan ik je aanraden om bij Loetje te gaan eten, voor de meest goddelijke biefstukjes :-D Maar Amsterdam is mooi hé? ik ben alweer véél te lang niet in m’n stadje geweest.

 2. Amsterdam is een prachtige stad. Het is helemaal leuk om als Amsterdamse je familie uit het buitenland daar te mogen rondleiden. Wie gaat er nou met haar schoonouders naar de Wallen, en spacecake kopen? Nou, ik dus :) Was erg leuk. Leverde nog een interessant gesprek op over prostitutie ook.

 3. Ha de stadskantine. Daar at ik vorig jaar met Maria. Was wel een succes en niet erg duur.
  Leuk zo’n dagje Amsterdam. Hebben jullie Tuschinsky nog van binnen gezien? Zo niet, dan is dat een aanrader.

 4. Wat ontzettend leuk dat jullie dit elk jaar doen! Zo kom je nog eens ergens, haha.
  En voor €50,- ben je een hele dag onder de pannen, niet slecht!

 5. Heerlijk hè, Amsterdam.. die mooie stad, ook nog mijn geboortestad, nou ja in een dorpje eraan vast dan, maar dat heet ook Amsterdam.. ;-)
  Ik was er gisteren, samen met een medevrijwilliger een uitje georganiseerd voor de vrijwilligers van de PVA, supermooi weer de ochtend, we stapten de Hermitage in en het begon te plenzen zo na 13.00 uur. Perfect geregeld dus haha. Als ken ik Amsterdam goed, maar de gids die we ‘s morgens hadden gehuurd wist nog het een en ander te vertellen waar ik niks van wist… ;-)

 6. Ha wat leuk! En ik kan me zo moeilijk voorstellen dat fietsen in Amsterdam ‘niet zo eenvoudig’ is haha, ik ben niet anders gewend (en fiets altijd door rood als het kan haha).

 7. Wat lijkt mij dat leuk om te doen, zo’n vrienden dag !
  Ik, als geboren Amsterdamse, vind het leuk om te lezen dat je genoten hebt van mijn stad. Zelf vind ik het ook fijn om er een dag te zijn .. langer niet haha

  gr ELise

 8. Erg leuk zo’n vriendengroep die al jaren dit soort leuke dingen doet. Amsterdam trekt me niet héél erg maar ja, ik ben dan ook in een grote stad opgegroeid!

 9. superleuk! amsterdam trekt mij helemaal niet (meer), we wonen op twee keer vallen er vandaan, maar komen er weinig. kom er meer (CS) om vervolgens door te reizen..
  maar goed georganiseerd zeg, voor dat geld! benieuwd wat jullie gaan bedenken!

 10. Dat klinkt leuk fietsen in A’dam om zo alles te zien. Deden wij in Barcelona en dat vond ik geweldig, kwamen op plekjes die je als tourist met bus of lopend niet zou zien of kunnen vinden.

 11. Wij doen met vier vriendinnen ook vier keer per jaar zo’n uitstapje (alles mag behalve winkelen). Elke keer organiseert een ander het en je weet van te voren niet wat je gaat doen. Erg leuk!
  Ook wij hebben een budget van € 50,- en dat lukt prima. Ene keer gaan we wandelen en eten we ergens uitgebreid. Andere keer doen we een activiteit en halen we een patatje…

Reacties zijn gesloten.