Child en McDermid

Het is ongelooflijk, zoveel boeken Lee Child schrijft. Niet dat dat heel erg is natuurlijk, want ik vind zijn boeken met Jack Reacher in de hoofdrol om te verslinden. Zo flikte Child het weer met ‘Daag me uit‘ waarin Jack op zijn eigen vertrouwde manier de problemen oplost. Alhoewel; helemaal waar is dat niet. Het zou me namelijk niet verbazen als Jack in een eventueel volgend boek gewoon vaste verkering heeft. In dit deel komt hij namelijk een dame tegen met zeer veel potentie. Daarbij, ik gun Reacher het ook wel dat hij zich gaat settelen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat Child Jack reuze verliefd laat worden en dat er dan iets met haar gebeurt en dan wordt hij natuurlijke een heuse wreker. Dat kan natuurlijk ook. Is ook een zeer interessante verhaallijn natuurlijk. Enfin, net zoals Reacher vaak kort van stof is, zo is de omschrijving bij bol.com ook kort:

Jack Reacher hoeft nergens heen en heeft alle tijd van de wereld. Dus een afgelegen stationnetje met de merkwaardige naam Mother’s Rest lijkt hem een prima plaats om een zinloze tussenstop te maken. Hij verwacht een paar stoffige, verlaten huizen te vinden, of een eenzame grafzerk. In plaats daarvan treft hij een vrouw aan die wacht op een vermiste privédetective. Plus een raadselachtig briefje over tweehonderd doden en een stadje vol zwijgende, wantrouwige mensen.  Weglopen zou makkelijk zijn. Maar dat is tegen Jack Reachers principes.

Gewoon weer een echte Reacher. Al zou ik het, denk ik, toch ook wel leuk vinden als Reacher inderdaad ‘ns die ‘relatietechnische’ move gaat maken. ;-)

De boeken van Val McDermid die lees ik ook heel erg graag. ‘De vrouw die niet opgaf‘ heb ik dan ook met heel veel interesse gelezen. Waar gaat dit boek over?

Boven in een oud gebouw midden in Edinburgh, verborgen in een torentje, wordt een skelet gevonden. Karen Pirie, rechercheur cold cases, gaat aan de slag: om wie gaat het, en hoe komt het skelet daar?
Als het onderzoek in een stroomversnelling raakt, reist Karen naar Kroatië, naar een dorpje dat getekend is door angst en bloedvergieten ten tijde van de Balkanoorlogen. Ze ontdekt vreselijke geheimen uit het verleden. Ondertussen neemt in het heden een wraakzuchtig persoon het recht in eigen hand…

Ik moet bekennen dat het even duurde voordat het boek me te pakken had, maar zodra het daarin geslaagd was had het me ook danig bij de lurven. De verhaallijn die zich afspeelt in de tijd van de oorlog in voormalig Joegoslavië is echt heel boeiend ondanks de gruwelijkheden die je al lezende te weten komt. De ontwikkeling die de personages doormaken en de geheimen die ze voor elkaar hebben zijn interessant. De rode draad rondom Karen Pirie, want ik ben er inmiddels achter dat er meer boeken zijn met haar in de hoofdrol, neemt zelfs een schokkende wending. Goh, McDermid is het lang nog niet verleerd: ze schreef met dit boek een erg interessante psychologische thriller.
20150915_185634 20150919_111605
Naar welk boek zou jouw voorkeur uitgaan?

7 gedachten over “Child en McDermid

  1. Ik heb ‘Daag me uit’ daarnet uitgelezen. Grappig dat je over de vrouw in dat boek schrijft. Ik verwachtte de hele tijd dat zij zou ‘sneuvelen’ in Mother’s Rest. Niet dus. Ik ben benieuwd of ze een volgend boek zal halen … Van McDermid heb ik nog nooit iets gelezen.

  2. Jack Reacher staat al op mijn lijstje! Heb t boek gister in handen gehad (maar nóg niet gekocht ;-)….)

Reacties zijn gesloten.