Uitgespeeld

Oh man, man, man. Hoe is het toch mogelijk. Hoe is het toch mogelijk! Godsklere, wat een blamage, wat een ellende, wat een teleurstelling. Oh man, man. Wat een ellende gaat dit worden. Weer die verwijten, weer dat gezeur, weer die pers, weer die verongelijke gezichten.

Oh man, Louis, wat is er toch gebeurd met die jongens? Hoe is het toch mogelijk dat werkelijk niets lijkt te lukken. Hoe is het verdomme toch mogelijk! Alles geprobeerd, alles gedaan. Zonder resultaat, zonder ook maar een succesje. Ik kan mijn boeltje wel gaan pakken morgen. Of misschien spreken ze nog wel even hun vertrouwen uit, maar lang kan het niet meer duren.

En daarbij, vertrouwen? Ha, laat me niet lachen. Het is volgens mij onmogelijk iets fatsoenlijks van dit team te maken. Individueel zijn het kanjers, maar een team? Nee. En waarom niet? Geen idee. Ik krijg er de vinger niet achter.

Ze kijken me allemaal doods aan in de kleedkamer. Knikken ja, nee, amen. En dat is het. Zoveel kansen gehad vandaag, geen een verzilverd. En dan in de eerste helft verdomme twee goals tegen en dan die rode kaart. Godver, iedereen weet toch dat het veel lastiger voetballen is tegen tien. Die gasten gaan met z’n allen in de goal liggen nou. Daar is geen doorkomen meer aan.

Mijn hemel, hoe heeft het toch zover kunnen komen? Ik begrijp er de ballen niet van. Zulke mooie voetballers en dan deze resultaten. En als ik het woord ‘pech’ dan in mijn mond neem, dan valt heel Nederland over me heen, inclusief die bloedhonden van de pers. Neersabelen dat doen ze. En die 16.000.000 stuurlui net zo goed. Wat een verschrikking. Waarom heb ik dit in godsnaam ooit gewild? Ik moet op zoek naar een nieuwe job, dat lijkt me duidelijk.

* * *

Ik nam maar even een voorschotje op het eindresultaat van de wedstrijd. En  hoop stiekem toch nog steeds dat ik ongelijk krijg (het is nu 13 oktober, 22.01 uur).

De WE-300 had dit keer als onderwerp ‘nadenken. Wil je de andere WE-300’s ook lezen? Klikkerdeklik!

16 gedachten over “Uitgespeeld

 1. Misschien solliciteren op een functie als bonbon-coach? En dan die voetbalkneuzen laten drillen door een echte teambuilder? Ik las ergens: “over het paard getilde mietjes op roze voetbalschoentjes”…
  Maar je hebt talent voor de glazen bol, gezien je mooi geschreven voorspelling!

 2. Grappig zoals je het nadenken aan de voetbal verbindt. Als ik die coaches dan zo peinzend zie zitten ben ik altijd heel benieuwd wat ze denken en of ze echt goed nadenken wie ze voor wie gaan verruilen. Ik had de moed al lang opgegeven en het is nu uit en over met de voorpret. De echte voetbalpret is voor ons niet meer weggelegd.

 3. 14 oktober 9.24. De 90 minuten uitgekeken zoals men ook de gifbeker tot het einde leegdrinkt. Inderdaad: spelers zonder gevoel voor collectief verband, ieder op zich strijdend, individueel willen schitteren maar bleekjes over het veld snellen. Een coach die geen eenheid kan smeden, te meegaand, te aardig is terwijl de jongens een gruwelijke bruut als van Gaal of Koeman nodig hebben. Als de coach dat niet ziet moet hij wel Blind zijn. Weg met hem, weg met Oostveen (foute keuzes), weg met Depay (kindsterretje), weg met Zoet (houdt niet de bal maar wel de ploeg tegen). Een stevige coach met visie graag.

  Ik stel voor: Mrs T. :-)
  Stemt iedereen daarin mee?
  Voor nu is Plaat tevree.
  Want ja toch…een prima WE

 4. Pingback: De WE-300 voor oktober 2015 | Platoonline

 5. 2-3. Maar ja …

  Ik voel me een beetje verslaggever nu.

  Wow, dat was trouwens echt een penalty!

Reacties zijn gesloten.