Herfstvakantie

Vandaag begint de herfstvakantie van Kleine Zus. Huh, zeggen mijn lezers uit het midden of noorden van het land nu ongetwijfeld: de regio zuid heeft toch pas volgende week herfstvakantie? Ha, ja dat klopt. Maar Kleine Zus heeft niet één maar twee weken herfstvakantie. En die begint dus vandaag. En Kleine Zus heeft in februari niet één, maar twee weken carnavalsvakantie. Is dat nou niet heel apart? En stiekem ook wel een beetje lastig voor werkende ouders?

Maar goed, ik heb geen idee of het urentechnisch allemaal klopt. Feit is wel dat Kleine Zus dit jaar maar één studiedag heeft (en die was laatst in september) en ik hoor van andere moeders dat dat bij hun kinderen wel anders is. Maar toch: twee weken extra vrij?

Grote Zus daarentegen heeft deze week haar eerste schoolonderzoek OMG, Grote Zus doet al bijna examen!!! dus die is gestrestst en heeft het druk en zo. En pffft, daar matcht een vakantie van je kleine zus natuurlijk helemaal niet mee. Maar goed, we kunnen haar moeilijk toch naar school sturen nietwaar?

Onlangs postte ik een berichtje over onze snode plannen: we gaan onze voortuin eindelijk fatsoenlijk aanleggen. En we moeten nog op pad om teenentander te kopen. Ik neem daarom vanmiddag vrij en dan stappen Mr. T. en ik in de auto om ‘ns wat rond te gaan neuzen. Als Kleine Zus geen speeldate heeft weten te versieren (en Grote Zus heeft heel duidelijk gemaakt dat er deze week alleen maar ‘uit gespeeld’ mag worden ‘want ik moet leren!’) dan mag de geluk poeperd met papa en mama mee winkelen. Maar ja, winkelen voor tegels, grint, potten en planten dat is toch net iets anders dan shoppen voor kleren. En dat shoppen voor kleren? Dat gaan we dan weer volgende week donderdag doen als Grote Zus eindelijk ook haar zuurverdiende vakantie heeft.

12 gedachten over “Herfstvakantie

  1. En in de mei vakantie ook 2 weken? Want Indy heeft ook maar 1 studiedag dit jaar, maar is niet gezegend met 2 weken herfst en voorjaarvakantie. Succes met de tuin! En veel plezier met shoppen met je meiden volgende week 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *