Jij bent de volgende & De Ontmoeting

Ik vond ‘Jij bent de volgende‘ best een heel erg spannend boek. Waar gaat dit boek over?

Mike Wingate heeft een harde jeugd gehad. Hij werd op vierjarige leeftijd in een speeltuin achtergelaten en groeide op in een pleeggezin. Niemand kwam hem ophalen en hij heeft maar een paar herinneringen aan zijn eigen ouders. Nu, als volwassene, heeft Mike eindelijk het leven dat hij altijd al had willen hebben. Hij is gelukkig getrouwd, heeft een lief dochtertje en is eigenaar van een bouwbedrijf dat net bezig is met het afronden van een belangrijk milieuvriendelijk bouwproject. Dan wordt Mike op een feestje bedreigd en wanneer hij de politie om hulp vraagt, is deze meer geïnteresseerd in zijn onduidelijke verleden. Om zichzelf en zijn gezin te beschermen, ziet Mike zich genoodzaakt de enige echte vriend in te schakelen die hij ooit heeft gehad: Shep. Mike en Shep zaten in hetzelfde pleeggezin, maar waar Shep het criminele pad opging kon Mike studeren en de criminaliteit achter zich laten. Nu moeten ze samen proberen Mikes gezin te beschermen tegen een mysterieuze vijand.

Al is het boek af en toe wel behoorlijk ongeloofwaardig en komt het ook wat traag op gang, als de vaart er eenmaal inzit, dan zit die er ook goed in. Mike is een sympathieke hoofdpersoon en je begrijpt waarom hij doet zoals hij doet en is zoals hij is. Ook Shep is een mooi karakter en ook van hem snap je dat. Zoals gezegd, af en toe wat ongeloofwaardig en kort door de bocht, maar verder heel aangenaam leesvoer.

We kennen volgens mij allemaal wel ‘The notebook‘ (zowel boek als film) van Nicolas Sparks en ik las wel meer boeken van Sparks. Al moet dat in mijn prélogtijdperk geweest zijn, want ik zie geen recensies over zijn boeken op mijn blog staan. En de boeken die ik las, vond ik toentertijd best mooi. Enfin dit alles geheel terzijde. Ik las namelijk laatst dus weer een boek van hem. Waar gaat ‘De ontmoeting‘ over?

Op de dag dat zijn 29-jarige vrouw dodelijk verongelukt, staat het leven van de 31-jarige Miles Ryan, sheriff in North Carolina, stil. Na het ongeluk is de chauffeur doorgereden en na twee jaar is nog niet bekend wie de dader is. Miles voelt het als een persoonlijke mislukking dat hij de dader niet heeft kunnen vinden. Zijn zevenjarig zoontje, Jonah, zit op school en kan niet meekomen. De gesprekken die Miles met de schooljuffrouw voert en het intensieve programma dat zij voor Jonah opstellen, verdiepen hun contact en zij worden verliefd op elkaar. Dan volgt de ontknoping, een overweldigend geheim waardoor hun liefde zwaar op de proef wordt gesteld.

Ik weet niet zo heel goed wat ik van dit boek vond. Het was aangenaam leesvoer vond ik, maar ik vond het ook allemaal wel wat vlak blijven. Het uitgangspunt is interessant, maar in mijn ogen kabbelt het boek vervolgens maar voort en voort en voort. Zelfs het zwaar op de proef stellen, volgens de omschrijving hierboven, vond ik eigenlijk uiteindelijk nogal meevallen. Dus tja, hmmm, uh, nee dus. Ik denk niet dat ik nog vaak een boek van Sparks zal lezen. Of hij moet natuurlijk nog een superfantastisch boek uitbrengen.
20151017_154356 20151019_182224

2 gedachten over “Jij bent de volgende & De Ontmoeting

  1. Ik denk dat ik ze ook maar even oversla, heb nog genoeg andere boeken die me meer trekken dan deze 2…

Reacties zijn gesloten.