Jumbo

Ik doe mijn wekelijkse boodschappen altijd bij een Jumbo hier in de buurt en dat is misschien wel de kleinste Jumbo van alle Jumbo’s. Het is echter wel een heerlijke winkel met fijn personeel en een prima assortiment. Meestal dan.

Want, wist ik veel dat ik met mijn logje over wc-papier de goden verzocht: de Jumbo heeft namelijk het tweelaags wc-papier (eigen merk) uit het assortiment gehaald. Een paar weken geleden moest ik tot mijn verdriet drielaags kopen, maar hé, dacht ik, de volgende keer zullen ze wel weer tweelaags hebben. Ha, niet dus! Afgelopen vrijdag was er wederom geen tweelaags wc-papier meer te vinden en wees niets in de schappen er op dat het ooit nog terug zou komen. Kijk, daar baal ik dan dus van. Ik wil tweelaags en geen drielaags! Nou moet ik niet jokken, want er was wel tweelaags wc-papier te koop maar dat waren vier rollen voor, hou je vast, € 2,53 per pak! Ja, dikke doei zeg, ik ga geen kapitalen uitgeven voor wc-papier, zelfs niet voor wc-papier dat is gemaakt van gerecycled papier.

Nog iets waar ik van baal is dat de Jumbo de Leon Mie uit het assortiment heeft gehaald. Leon Mie, dames en heren, was superhandige mie voor het maken van bami (hoe verzin ik het!). Dus geen gedoe met mienestjes en niet te mengen mie met het vlees-groentenprutje, maar kleine stukjes mie. Superhandig vond ik. Maar ja, helaas, uit het assortiment! Balen!!! En niet meer te bestellen door die lieve mensen van die kleine, fijne supermarkt. Die overigens net als ik balen van het feit dat er geen tweelaags wc-papier meer is. Maar ja, je bent nu eenmaal onderdeel van een formule of je bent het niet …
thHQTC53YP
Enfin, omdat ik ben van het ‘of je legt je bij iets neer en zeurt er niet meer over’, ‘of je laat in ieder geval weten dat je het ergens niet mee eens bent in de hoop dat ze een beetje begrip hebben voor je standpunt’ stuurde ik de klantenservice van Jumbo maar weer eens een mailtje. Waarin ik dus mijn onnoemelijke verdriet uitte over het verdwijnen van mijn favoriete wc-papier, de Leon mie en ook nog even het feit meldde dat de geraspte kaas die ik altijd koop zomaar ineens € 0,06 per pakje duurder was geworden.

Ik ben benieuwd naar de reactie van Jumbo. Ruim twee jaar geleden werd ik overigens positief verrast en kreeg ik naar aanleiding van mijn opmerking van toen een pakket met verschillende kazen thuis. Daar is het mij overigens helemaal niet om te doen, ik wil gewoon in zo weinig mogelijk tijd mijn boodschappen doen bij een winkel waar ik alles kan vinden wat ik nodig heb. Ik wil in ieder geval zeker niet straks de helft van mijn boodschappen bij de ene winkel doen en de andere helft bij weer een andere. Eigenlijk ben ik ook een hele slechte als het om aanbiedingen gaat, daar doe ik dus ook niets mee: ik rijd gewoon consequent naar mijn kleine winkeltje waar ik nog steeds binnen 35 minuten uit en thuis ben. Brood koop ik bij de plaatselijke bakker en voor groente en fruit ga ik naar de groenteboer hier in buurt en meer tijd wil ik gewoon niet kwijt zijn aan het doen van boodschappen.

Hoe doe jij je boodschappen? Alles bij één winkel of ga je naar verschillende winkels en houd je dan rekening met de aanbiedingen? 

19 gedachten over “Jumbo

 1. 2 laags toiletpapier? Ik wil minstens 3 laags en als dat er niet is, pak ik 4 laags. M’n favoriet is die vd Lidl: 8 rollen voor €3,09. 😊

 2. Ik ben benieuwd naar de reactie. Ik doe mijn boodschappen bij voorkeur bij niet te grote supermarkten. Dat is AH, Jumbo of Lidl. Ook shop ik regelmatig on-line bij De Ekonoom. Die brengt het thuis.

 3. Mijn adresjes zijn de Lidl, Aldi en Jumbo (nu de C1000 echt weg is).
  En soms gewoon de kippenboer, bakker, slager..

 4. De meeste boodschappen haal ik bij de AH XL, omdat ik daar langs kom vanaf m’n werk. Ik kijk dan wel wat er in de aanbieding is hoor. En ook de foldertjes worden uitgeplozen, dus ik ben ook regelmatig in andere winkels te vinden ;)

 5. Heel vervelend als ineens een product verdwijnt uit de schappen. Maar Jumbo is meestal heel erg klantvriendelijk, dus ik denk wel dat er iets positiefs uitkomt?
  Wij doen in principe 1x in de week boodschappen bij het liefst 1 supermarkt. Dat is trouwens meestal Jumbo. Maar hun selectie van bijvoorbeeld kaas is behoorlijk krap, dus soms koop ik kaas bij de dure, maar lekkere, kaasboer, en anders even snel een andere supermarkt, zoals AH, binnenlopen. Over de groenten van de Jumbo ben ik ook niet zo te spreken, sinds ik echt niet lekkere sperciebonen heb gekocht, en peren die binnen een paar dagen aan de binnenkant al bruin werden. Daar ben ik dus voorzichtiger mee. Maar we hebben dan ook een prima groentenman, als het echt moet.

 6. Wij gaan naar de dichtstbijzijnde supermarkt, en helaas is het vlees daar niet altijd even lekker. Om ook nog bakker en slager en groenteboer te gaan bezoeken vind ik te veel werk en (met name die slager) te duur. Dus eten we weinig vlees :-)

 7. Nee, wij kijken wel altijd in t weekend de reclameblaadjes na en maken a,d, hand daarvan een lijstje. We hebben 6 verschillende supermarkten in de buurt dus keus zat :)

 8. Als ik de reacties zo lees dan win ik de eerste prijs voor boodschappen doen. Ik ben echt van `brood van de bakker` en `vlees van de slager` en fruit en groente van de markt of de kleine groentewinkel in de buurt. Grote boodschappen bij een Albert XXL, tussendoortjes bij de Jumbo en heel soms de Lidl. Aanbiedingen ben ik gek op, maar loop niet alles af. En dan heb ik het nog niet eens over de markt waar ik gek op ben….tja, het is erg, heel erg!

 9. Dat ligt er aan wie de boodschappen doet. Manlief rijdt naar de plus en koopt daar vrijwel alles. Een keer in de paar weken naar de markt in de naburige stad om kaas in te slaan bij de kaasboer aldaar. Ik wil nog wel eens eerst naar de aldi gaan en dan naar de naastgelegen plus. Dus niet altijd maar vaak wel 1 winkel. Manlief doet namelijk vaker de boodschappen dan ik, daar hij op vrijdag vrij is.

 10. Mijn man haalt altijd op vrijdagavond de “grote boodschappen” bij de Jumbo. Ik ga naar de slager en groenteboer in het dorp. Goed geregeld, dus.

 11. In ieder geval mijn dank voor je klandizie bij de JUMBO. Onze kleinzoon werkt bij één van de vestigingen in de buurt van Eindhoven is dus gebaad bij goed florerend bedrijf…maar dit terzijde;-) .
  Ik haal een aantal dingen altijd bij de Aldi zoals jus ‘d orange, toiletpapier,zakdoeken en pils en nog zo wat, omdat ze een goed bij onze behoefte en smaak passende goedkope variant hebben. Brood, vlees en groenten koop ik bij de plaatselijke winkeliers of markt en de rest van de levensmiddelen bij de hoogvliet . Aanbiedingen houden me niet niet bezig, ik neem mee wat ik nodig heb.

 12. 1x per week rij ik naar de Aldi en de AH XL voor de grote boodschappen. Doordeweeks haal ik op het winkelcentrum bij ons nog tussendoor wat boodschapjes bij de Coop. Brood bij de bakker en ik let zeker op de aanbiedingen! Naar Duitsland rijden we 1x per 6/8 weken voor toiletartikelen. De nivea doucheschuim bv is daar nog goedkoper dan als het bij kruidvat 2 voor de prijs van 1 is! En als we daar dan toch zijn rijden we ook nog even naar de Duitse Aldi.
  Het klinkt alsof boodschappen doen mijn hobby is, maar dat is het zeker niet :P

 13. Deels bij de Jumbo, deels bij de AH, deels bij de (Duitse) supermarkt. Voor toiletartikelen blijf ik sowieso in Duitsland, de prijzen hier liggen stukken lager dan in NL. En ik probeer geen dief in eigen portemonnee te zijn :-)

 14. Hier bijna alles bij dezelfde winkel. Wij doen samen de boodschappen, één keer in de week. Daarom ook samen want alles gaat op de fiets en dan is het samen toch makkelijker.
  Verder ga ik soms nog langs de markt voor groenten & fruit.

 15. Ik kom bij drie verschillende supermarkten Dekamarkt doordeweeks en voor de weekendboodschappen
  Eerst naar Aldi en daarna AH zo kom ik het voordeligste uit het voordeel is wel dat de supermarkten
  Binnen 1 winkelcentrum vlakbij ons huis zijn

 16. Zoveel mogelijk bij één winkel. Dan het brood nog bij de bakker. Aanbiedingen neem ik mee, als ik in de betreffende winkel ben. Ik ga er niet voor reizen. Ik besteed ook het liefst zo min mogelijk tijd aan boodschappen doen.

Reacties zijn gesloten.