3, 2, 1

Maar weer ‘ns drie boeken waarbij het eerste boek op nummer drie eindigt en het derde boek op nummer één. Als eerste las ik ‘De zielenbreker‘ en ik kan alleen maar zeggen ‘bespaar jezelf de moeite van het lezen. Waar gaat dit boek over?

Ze worden niet vermoord. Ze worden niet gemarteld of verkracht. Zijn misdaad is veel erger…Hij breekt hun ziel en begraaft hen in hun eigen lichaam. Drie jonge, levenslustige vrouwen verdwijnen spoorloos. ‘De Zielenbreker’, zoals hij in de media wordt genoemd, heeft slechts een week nodig om hun levens te verwoesten. Daarna worden ze teruggevonden met een raadselachtig briefje in hun handen geklemd – ongedeerd, maar psychisch gebroken. Dan stoppen de ontvoeringen even plotseling als ze zijn begonnen.

Ik las al eerder een boek van Fitztek en vond dat al niet bijzonder. Eigenlijk had ik wat ik toen schreef één op één over kunnen nemen in dit logje. Volgende keer maar gewoon niet beginnen aan een boek van zijn hand.

Daarna las ik ‘Vergeten dagen‘ van Eveline Vanhaverbeke. Weer een Vlaamse schrijfster die mij zeer heeft weten te bekoren. Waar gaat dit boek over?

In Vergeten dagen verbindt Eveline Vanhaverbeke op ingenieuze manier de verhalen van vijf personen die ieder op hun eigen wijze terugkijken op de gebeurtenissen die dertig jaar geleden hebben plaatsgevonden in W, een dorp in de Vlaamse Westhoek.

Mmm, dat is wel een heel beknopte omschrijving waar weinig info uit te halen valt. Ik vond dit boek echter zeer de moeite waard. Mooie hoofdstukken, interessante personages en mooi hoe de schrijfster heen en weer springt in de tijd. En, uiteindelijk, nog best een verrassende ontknoping.

Op nummer één staat echter toch weer een boek van Jodi Picoult. Wow, wat kan die vrouw schrijven! Ongelooflijk. Waar gaat ‘De ultieme belofte‘ over?

‘Zij was alles wat ik niet was, en ik was alle dingen die zij niet was. Haar hand paste perfect in de mijne.’ De Hartes en de Golds zijn buren, maar bovenal bevriend. Als bij de ene familie een zoon en bij de andere familie een dochter wordt geboren, zijn grappen over het aanstaande huwelijk van die twee dan ook niet van de lucht. En wanneer er jaren later daadwerkelijk een relatie tussen Emily en Chris opbloeit, vindt iedereen dat totaal vanzelfsprekend. Maar dan gaat op een nacht de telefoon in de twee buurhuizen: Emily – stralende, succesvolle en ogenschijnlijk gelukkige Emily – is dood, omgebracht met de revolver van Chris’ vader. Heeft Chris haar vermoord? Of was het zelfmoord, zoals hij beweert? Twee families blijven gebroken en ontredderd achter en een wanhopige zoektocht naar de waarheid begint…

Het is al een ouder boek van Picoult dat volgens mij nu pas voor de eerste keer in het Nederlands verschijnt. Dat het al wat ouder is, merk je aan een toch wel wat andere stijl. Maar ook die stijl spreekt mij zeer aan. Wat een mooi boek toch weer, wat een thema en hoe mooi hoe Picoult alles weer met elkaar verweeft. Zeer de moeite waard dus. Lezen zou ik zeggen!
4 3 1

7 gedachten over “3, 2, 1

  1. Goh, geen liefhebber van Fitzek dus? Ik heb al veel van zijn boeken gelezen en iedere keer weet hij me weer te verbazen met zijn aparte invalshoeken. Zo heb ik dus altijd moeite met een boek van Picoult… ooit 3 boeken van haar gelezen maar gewoon niet echt mijn schrijfstijl…

  2. Mmm, ik ben rond de kerst lekker vrij, maar ik denk toch dat ik maar eens in een boek begin dat hier al lang op de plank ligt. Deze drie laat ik aan me voorbij gaan, denk ik. 😉

  3. De eerste sla ik over. Nummer 2 ga ik meteen reserveren bij de bieb en de laatste ken ik al. Alles van haar is steengoed.

Reacties zijn gesloten.