Nieuwe look

Er was eens … lang geleden een vrouw die ging bloggen. In eerste instantie had ze geen kaas gegeten van layouts en html en al dat soort ongein (nu nog niet trouwens) maar op enig moment wilde ze toch ook wel dat haar blog wat leuker zou worden. Na wat primitieve pogingen met kopfoto’s en dergelijke bedacht ze dat ze een handelsmerk nodig had. Dat werd ‘Annemarie‘, de make-up pop van haar oudste dochter. De bril van de vrouw vond een plekje op het make-up-pop-hoofd en er werd een foto gemaakt. Die foto werd in de kopfoto verwerkt en ook als ava ingesteld. En de vrouw, die wist dat het goed was.

Maar goed, zoals het gaat met vrouwen, die willen wel ‘ns wat anders, dus af en toe veranderde de look van de blog van de vrouw. Vaak tot volle tevredenheid hoor, maar soms werd het ook wel wat saai. En steeds weer, waren er die ogen van Annemarie die de vrouw regelmatig tegenkwam.

Enfin, lang verhaal kort: sinds kort is ‘Annemarie’ dus weer uit de archieven opgeduikeld en is er hier een nieuwe look te bewonderen. Zelf ben ik wel gecharmeerd van de slider onder de kopfoto, maar ik begreep al dat dat ook wel een beetje verwarrend werkt. Tja, ik dacht dat iedereen die hier kwam dat wel via bloglovin of via zo’n netvibes-achtige site zou doen dus rechtstreeks op het meest recente logje uit zou komen. Dat blijkt dus niet zo te zijn.

Maar goed, die slider zorgt er dus wel voor dat ik nu af en toe reacties krijg op logjes die al jáááááren oud zijn, en dat vind ik toch wel grappig. Temeer omdat al mijn blogjes van voor mijn verhuizing naar dit eigen domein (veroorzaakt door die wanstaltige toestanden rondom de migratie van web streepje log) totaal reactieloos zijn en ik dus al die reacties van toen gewoon kwijt ben. En het leuke is, dat ik dan die logjes ook weer een keer lees.

Wat ik wel suf vind is dat ik geen idee heb hoe ik die boodschap onderaan ieder logje ‘dit bericht heeft geen tag’ kan verwijderen. Iemand?

13 gedachten over “Nieuwe look

 1. Ik kom hier voor het eerst maar die foto van Annemarie met bril heb ik al vaak bij reacties op andere blogs voorbij zien komen. Ik ¨herkende¨ je dus ineens zomaar… :)

 2. Jaa WordPress en themes en html zijn altijd vreselijk. Zo moeilijk! Ik kan een thema wisselen en hier en daar wat aanpassen in de kleuren, maar dat is het wel. Als je dat zinnetje eronder weg wil hebben, zul je echt in de code van het thema moeten gaan klooien en dan is het risico weer dat je iets weghaalt wat cruciaal is, en dan doet je site het opeens niet meer. Misschien op Twitter even om een professional vragen?

 3. Ik reageer al bij je toen Mrs T. nog een volledige naam had. Op een of andere manier heb je blog altijd als prettig en goed benaderbaar beleefd. En de blogjes nodigen uit tot lezen. Dus ik reageer (vaak met terugwerkende kracht) op veel stukjes. Dat de layout daarbij veranderd is, heb ik maar zijdelings in de gaten. Ik let daar nooit zo op en verander de mijne ook vrijwel niet.
  Helaas kan ik je niet helpen wat die vraag betreft. Maar Melody weet het vast.

 4. Haha, hier ook zo’n vrouw die nooit blogde. Maar weet inmiddels wel de weg te vinden.. in de blogs die ik gebruik.
  Geen idee hoe die tags weg moet… sorry :)
  Liefs,
  Alie

 5. Heel flauw, maar tags gebruiken werkt;) Ik weet het ook niet. Misschien dat je ipv tags een categorie in kan schakelen? Ik heb dezelfde helpdesk als Kakel ingeschakeld want ik kon een hoop maar durf het nu niet meer aan. Ik vind je slider wel heel snel gaan, maar inderdaad een superleuk idee.

  • Ik wil juist niet taggen. Heb de zoekmachines ook uitgeschakeld in beheer want hoef niet gevonden te worden eigenlijk. Vind daarom dus dat het gewoon weg moet. Of tenminste onzichtbaar moet zijn.

 6. Toen wij vorig jaar in real life afgespraken heb ik dus óveral lopen uitkijken naar iemand met de looks van Annemarie…. ;-)

 7. Oh, aan mij heb je niets! Totaal geen verstand van dit soort dingen. Ik schakel altijd mijn betrouwbare helpdesk in ;-)
  Ik hoop dat iemand je een tip kan geven.

 8. Waarschijnlijk door wél een tag aan je log te verbinden;-) maar dat bedoel je vast niet. Ik weet het óók niet, ben ook maar een halfdigibeet!
  Ja ik moest inderdaad wel even kijken hoe dat zat in die slite, dát het om een slite ging, bedoel ik.
  Best een leuke mogelijkheid om zo willekeurige logjes voorbij te laten komen want inderdaad is teruglezen soms erg leuk.
  Een ouder logje kun je meer als “buitenstaander”lezen en soms heb ik dan iets meer waardering voor m’n eigen verhaaltjes dan op het moment dat ik schreef, iets van “goh, best leuk gedaan eigenlijk” heb jij dat óók!

Reacties zijn gesloten.