Mitch Rapp

Ja, ik heb er echt een nieuwe held bij! Mitch Rapp kan samen met Jack en John wat mij betreft aan de slag om de wereld te redden van al het kwade extremisme dat rondwaart.

Ik las, na dat eerste boek, nog drie anderen boeken van Vince Flynn en het mag wel duidelijk zijn dat ik houd van stoere, rauwe mannen die regelmatig de wereld redden van naderend onheil. Maar dat alleen maakt deze boeken niet zo bijzonder, ook de andere verhaallijnen die er in verweefd zitten maken de boeken zeer de moeite waard.

Politiek gekonkel, persoonlijk gewin boven het landsbelang, de dilemma’s waar uit gekozen moet worden, de gang van zaken bij inlichtingendiensten en, ook telkens weer, de verhaallijn vanuit de slechteriken maken de boeken erg interessant. Het is niet alleen maar pief, paf, poef, verre van. Het zijn actiethrillers met diepgang en inhoud. Ik heb er van genoten, ook al las ik ze niet in de goede volgorde en zijn er tot nu toe niet meer in het Nederlands vertaald.

Naast ‘Noodgreep‘ las ik vervolgens ‘De laatste man‘, ‘ Open doelwit ‘ en ‘Jacht op de jager‘ waarbij dat laatste boek nog een beetje boven de anderen uitsteeg vanwege het persoonlijke drama dat Mitch dan overkomt.

Dus heb je zin in een paar fijne actiethrillers …
20160106_121246 20160109_21163620160114_205438
En nu maar hopen dat er nog een aantal van deze thrillers vertaald gaan worden!

4 gedachten over “Mitch Rapp

  1. Klinkt goed, ik hou ook wel van boeken met helden a la Jack :-)…..ga deze zeker ook eens proberen!

Reacties zijn gesloten.