Tess Gerritsen

Het is de schuld van mijn moeder, want die las laatst een boek van Tess Gerritsen met Rizolli en Isles in de hoofdrol en dat boek vond ze prachtig. Zelf ben ik nooit aan die boeken begonnen wat ooit las ik een boek van Gerritsen en dat vond ik helemaal niets. Maar eigenlijk moet ik beter weten want ooit las ik Italiaanse schoenen van Mankell en dat boek vond ik verschrikkelijk om vervolgens in no time al zijn boeken met Kurt in de hoofdrol te verslinden.

Enfin, waarschijnlijk ben ik zo ongeveer de laatste die deze boeken ontdekt, maar mocht het zo zijn dat jij ze ook nog niet gelezen hebt dan kan ik maar één ding zeggen. DOEN! Maar lees ze wel in de goede volgorde want de rode draad in de boeken is, net als bij Kurt en Erica en Patrick ook erg de moeite waard.

Die juiste volgorde is:

 1. De chirurg
 2. De leerling
 3. De zondares
 4. Zustermoord
 5. Verdwijn
 6. De Mefisto Club
 7. Het aandenken
 8. Sneeuwval
 9. Het stille meisje
 10. De laatste sterft
 11. Sterf twee keer

Als ik dit logje schrijf ben ik inmiddels in het zesde boek bezig. Dus ik heb gelukkig nog wat voor de boeg!

20160120_23005420160121_201345 20160126_234054 20160127_11432320160129_12062720160130_125959

Heb jij de boeken van Rizolli en Isles gelezen? Wat vond je ervan? En heb je de tv-serie toevallig ook gezien?

12 gedachten over “Tess Gerritsen

 1. Tiens, ik wist niet dat die serie op boeken was gebaseerd! Misschien toch wel eens de moeite om te lezen dan (al heb ik de serie ook nog niet bekeken).

 2. Jaaaaa, allemaal gelezen, geweldig! Ook de TV serie heb ik wel gevolgd, maar geef mij de boeken maar, heerlijk!

 3. Goede schrijfster hè! De eerste vier boeken heb ik niet gelezen, maar de rest van de serie wel (mijn vader heeft ze ook gelezen). Erg goed! En vorig jaar heb ik het laatste boek gelezen, weer erg spannend en op het eind valt alles op z’n plek!

  De tv-serie heb ik niet gekeken, maar hou sowieso niet van die tv-series (zoals CSI, etc.) lees liever een spannend boek 😉

 4. Dan heb je waarschijnlijk van je moeder een “romanversie” van Tess Gerritsen gelezen. Zo’n boek heb ik ook eens bij de bieb geleend. Vond het vreselijk. Inmiddels heb ik ze op een enkele na gelezen. Heerlijke boeken. Als ik op de crosstrainer sta, kijk ik weleens naar de serie Rizolli op YouTube. Een aanrader!

 5. Ik vind het altijd weer knap hoeveel boeken je leest naast je drukke baan en gezin. Zelf lees ik ook erg graag, ik lees op dit moment het boek Dorsvloer vol confetti. Misschien heb je het al gelezen anders is het een aanrader. Fijne zondag! Gr. Essie

 6. Van jouw lijst heb ik inmiddels nrs 1,2 en 6 gelezen. Verder nog ‘koud hart’, ‘dicht op de hielen’, en íncendio’.
  De andere boeken, zeker die met Rizolli en Isles in de hoofdrol volgen zeker nog!
  En op tv is Rizolli en Isles een van de weinige series die ik (zo ongeveer) volg.

Reacties zijn gesloten.