Een leven na jou

Allereerst feliciteer ik mijn moeder van harte met haar 71ste verjaardag! Lieve mam, van harte!!! ♥♥♥
71-
En verder is het natuurlijk zondag, dus tijd voor een boekenlogje. In 2012 las ik ‘Voor jou‘ van Jojo Moyes en met ‘Een leven na jou‘ schreef Moyes daarop een langverwacht vervolg. Waar gaat dit boek over?

Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Louisa Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?

‘Voor jou’ vond ik echt een boek dat je na laat denken over wat er gebeurt, dat had ik met ‘Een leven na jou’ beduidend minder maar desalniettemin (mooi woord!) schreef Moyes een waardig vervolg. Het heeft de nodige humor, interessante ontwikkelingen en eyeopeners en vooral de verhaallijn van Lou en Sam is mooi om te lezen. Die Sam is zo gek nog niet en hoe hij in het leven staat is erg verhelderend. Niet alleen voor Lou kan ik gerust zeggen.

De iemand uit het verleden van Will geeft het boek extra inhoud en vooral hoe er met haar omgegaan wordt door haar moeder is ten hemel schreiend. Al is het misschien ook wel een beetje te begrijpen.

20160211_145905

12 gedachten over “Een leven na jou

  1. Nog van harte met je moeder, ik hoop dat ze een gezellige verjaardag heeft gehad! De boeken zeggen mij totaal niets, heb het gelijk opgeschreven, bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *