Ontlurken

Potjeverdulleme, heeft dit jaar zomaar ineens 366 dagen. Wat dus betekent dat ik dus ook een extra logje moet produceren (of klopt die redenering niet?). En dat valt zeker niet mee hoor, na bijna 10 jaar bloggen.

Ik begin, denk ik, ik weet het niet zeker, een beetje uitgekeken te raken op het bloggen. Ik heb altijd beweerd dat ik het niet belangrijk vind als er weinig reacties komen op een logje en eigenlijk geldt dat nog steeds wel, maar toch frustreert het af en toe wel een beetje. Met name op de logjes uit de categorie ‘gedachten’ waarin ik soms best interessante zaken denk te melden en waarop ik dus ook graag andersmans/-vrouws mening wil, komen vaak maar heel weinig reacties. En dat vind ik zo jammer. Want juist die logjes, die gáán in mijn ogen ergens over.

Op Facebook zit ik ook. Twee keer zelfs: één ‘in real life-account’ en een tweede account vind je via de link hierboven. Ik vind Facebook best leuk, maar vooral ook heel vluchtig en ik háát alle reclames en ongevraagde meldingen.

Maar wat ik vooral een beetje boel jammer vind is dat mensen op Facebook reageren in de zeldzame gevallen dat ik een link van een van mijn logjes dáár plaats. Want die reacties verdwijnen terwijl ze hier op mijn blog wel altijd een soort van bewaard blijven. Is het omdat ‘vind ik leuken’ zoveel sneller gaat, omdat reageren op een blog toch wat meer tijd (en soms moeite?) kost. Gossie … ik snap het niet.

Enfin: waar ik deze schrikkeldag vooral voor wil gebruiken is om toch maar weer ‘ns een keer te kijken of er überhaupt nog veel lurkers hier langskomen. Dus ik ‘ontlurk‘ vandaag maar weer ‘ns.

Dus: lieve lezer, ik zou het bijzonder op prijs stellen als je laat weten dat je hier meeleest! En heus, het hoeft alleen maar vandaag.

43 gedachten over “Ontlurken

  1. *zwaaaaai* Ik lees nog altijd mee, ook al reageer ik ‘in bluk’ zijnde die paar vrije momenten op een maand die ik vind om mijn favoriete blogjes langs te gaan! Ik heb nog een paar andere blogs en ook die zijn verbonden met mijn FB en ik vind het ook altijd jammer als mensen dan op de FB-link reageren, ipv op de blog zelf! Snap ook niet hoe dat komt.
    Blijven bloggen dus, is de boodschap. Voilà.

  2. Zoals je weet kom ik al heel lang en vaak bij je langs..
    Reageer vaak, maar niet altijd… Soms te weinig tijd..
    En jij ook heel erg bedankt voor de reacties bij mij #blijmee

  3. Dat is precies waarom ik er ook wel klaar mee ben. En idd, je mag niet zeggen dat je reacties leuk vindt maar toch don je t daar wel om. En als je dan zit dat mensen jouw blog overslaan terwijl je wel steeds reageert bij hen dan gaat de lol er af .. En intussen blog ik heel af en toe. Meer af dan toe ..

  4. Op Facebook en Instagram zit ik alleen als Insoon (nickname) en dat is inderdaad allemaal wat vluchtiger. Je plaatst er sneller even een kort berichtje of een foto.

    Met bloggen kun je alles uitgebreider plaatsen en er een soort dagboek voor jezelf van maken. Natuurlijk gaat het niet om de reacties, maar het is wel extra leuk als mensen die je blogs lezen ook reageren! Nu lees ik zelf niet alle blogjes bij anderen, maar als ik ze wel lees dan probeer ik ook een reactie achter te laten.

  5. Ik lees! En reageer zo nu en dan.
    Vind het ook heel fijn dat jij ook een reageerder ben… ik heb namelijk héél weinig reacties en dat vind ik ook jammer. Op mijn facebook plaats ik meestal een link naar een geschreven stukje en daar komen wel meer reacties. Maar het is zo fijn te weten dat je nog lezerspubliek hebt!
    Ik vind het fijn dat je schrijft!

  6. Natuurlijk lees ik mee, lieve Mrs.T! al jaren!! Jij staat, volgens mij als énige nog in mijn feedreader. Ik moet wel toegeven dat ik het niet meer heel regelmatig doe en dat ik vaak heel veel moet teruglezen… nu ook weer… maar ik blijf toch iedere x weer terugkomen. En zal dat ook met veel plezier weer iedere keer doen! Weet alleen niet altijd wat voor ‘n reactie ik moet plaatsen. Sommige dingen neem ik (já zélfs ik) gewoon voor kennisgeving aan. En daar is dan toch zo’n fb site weer heel erg handig voor, die like is ook ‘n soort van teken om te laten zien dat je ‘t gelezen hebt. Ik zou nog bést wel weer ‘s “live” met je bij willen beppen want da’s ook alweer jáaaaaaren geleden.
    Dikke knuffel, Cat

  7. Ik denk dat veel mensen even tussendoor op facebook kijken en reageren. Ik merk aan mezelf dat ik voor blogs echt ga zitten aan de computer en er ook de tijd voor neem. Facebook bekijk ik via de app op mijn telefoon en vaak maar even tussendoor. Ik neem er dus niet echt de tijd voor waardoor ik wel merk dat ik facebook vaker bekijk, maar dus vluchtig.
    Ik heb je niet als facebookvriend en daaruit kun je concluderen dat ik dus altijd de tijd neem voor je blog 😉

  8. Heel sporadisch heb ik wel eens gereageerd bij je en ik volg je trouw, vraag me altijd af of t wat toevoegd als ik reageer en dan denk ik ach nee wie boeit dat wat ik te zeggen heb..

  9. Wat leuk om te lezen dat de boekenlogjes toch erg gewaardeerd worden. Dank!
    De lurkers, bedankt voor het ontlurken.
    De vaste reageerders: het wordt gewaardeerd!

  10. Ik lees regelmatig, maar als ik zelf weer eens een periode minder online ben, dan schiet het er soms bij in.
    Reacties op Facebook vind ik ook leuk, maar inderdaad … De reacties op de blog zelf is nóg leuker.
    Daarom probeer ik wel altijd daar te reageren. Maar inderdaad ‘vind ik leuk’ is gewoon heel snel aangeklikt!

  11. Ik lees hier al jaren mee. Af en toe reageer ik ook.
    Door jou heb ik heel wat “nieuwe schrijvers” ontdekt.
    Ik ben nu de boeken van Tess Gerritsen aan het lezen.
    En ook de reizigers cyclus heb ik verslonden!
    Bedankt voor alle goede tips!

  12. Ik lees al langere tijd mee, ben elke zondag benieuwd welke boeken de revue zullen passeren. Geniet van je verhalen over werk, gebroed en hersenspinsels. Ik reageer nagenoeg nooit, maar vandaag wel. Ik hoop dat je blijft vertellen over dat wat je raakt. Ik waardeer je genuanceerde mening!

  13. En ik ben weer terug na een tijdje weggeweest te zijn! Ik probeer gewoon weer iedere keer bij je langs te komen en te reageren….en ik blijf komen hoor, zet de koffie maar vast klaar!! 😉

  14. Heel soms reageer ik, een vaste lurker uit het midden van het land. Ik las al mee op je vorige blog. We hebben gemeen dat we twee dochters hebben en van lezen houden. Soms ga ik graven in je boek verslagen om te lezen wat jouw mening is over een boek en beslis ik mede daardoor of ik een boek ga lezen. Ik lees ook graag over je gezin en bijvoorbeeld jouw analyse over studie keuze van dochter en je onvoorwaardelijke moederliefde in je omgang met zussie waarin je heel eerlijk en puur bent in je gevoelens. In het dagelijkse leven zouden we geen intense vriendschap hebben samen want daarvoor te verschillend maar wel bijvoorbeeld hele fijne buren hebben aan elkaar. Kortom; ik lees graag bij je en hoop dat nog lang te mogen blijven doen!

  15. Zelf blog ik ook al zo’n 10 jaar en lees al behoorlijk lang bij jou,maar tegenwoordig reageer ik wat minder.Gewoon andere dingen te doen,dat is het eigenlijk en ik lees vaak via de lezer van wp.(jij komt bij mij daar wel gewoon in beeld)

    Maar het blijft een raar fenomeen met bezoekers.Op mijn haak blog heb ik soms meer als 200 bezoekers maar geen enkele reactie en mijn hoofdblog bijna van elke bezoeker een reactie.Snap er niets van, maar ik blog toch eigenlijk hoofdzakelijk omdat ik het leuk vind.

    FB vind ik ook erg vluchtig,maar wel handig voor de niet bloggers en eigenlijk begonnen voor 2 ex blogsters waar ik dus op die manier contact mee heb.

  16. Ik heb je een beetje verwaarloosd en de enige reden daarvoor is dat je niet in mijn WordPress reader verschijnt en ik er geen idee van heb hoe dat komt. Maar ik lees je regelmatig.

  17. Bij mij is hetzelfde het geval, veel minder reacties terwijl het aantal bezoekers wel toeneemt. Het is inderdaad denk ik voor sommige teveel moeite om te reageren en op FB is het aanvinken van zo’n vakje dan net even makkelijker…

  18. Ik herken het probleempje, heb hetzelf ook nl. Maar wees gerust, ik blijf reageren hier. Je boeknieuws vind ik veel te leuk, en je gedachten mogen er zijn. Keep up the good work, zou ik zeggen 🙂

  19. Ja ik vind het soms ook frustrerend. Dan vraag ik me af of er überhaupt wel iemand leest wat ik allemaal voor enorm belangrijks te melden heb?! 🙂 Maar hee, je weet dat ik je volg want ik reageer vaak. Niet altijd maar wel vaak. Maar ontlurk maar raak als je maar wel blijft schrijven 🙂

  20. Ik herken mij hierin helemaal. Ook ik merk dat ik wat minder actief word in blogjes schrijven. Waarom? Ach ik wil niet herhalingen vallen. Toch zullen er onderwerpen genoeg zijn om over te bloggen. En de rreacties, tja die vallen mij ook wel eens wat tegen, maar dat komt denk ik ook wel door de kwaliteit die ik lever. Op blogjes waarin ik een standpunt inneem, dan komen de reacties wel. Ik heb mij voorgenomen om weer wat actiever te zijn, zowel met het schrijven van blogjes als het reageren bij anderen. nu de uitvoer nog. Ik vond jouw blogje alleszins de moeite waard.

  21. FB is dan weer helemaal niéts voor mij. Gewoon lekker bloggen én vooral reacties schrijven want dat is nou juist het leuke, de interaktie. Ik sla bij jou alleen de boeken logje tegenwoordig over, omdat ik toch niet meet aan boeken toe kom weet ik daar niet altijd iets zinnigs op te zeggen (niet dat de rest van ik schrijf wél zinnig is trouwens) Ik like ook nooit, is veel meer iets voor FB omdat je óók kunt liken als je het blog helemaal niet gelezen hebt.

  22. Ik lees hier regelmatig maar sla de recensies meestal over en ben niet zo van de lijstjes…
    Ook hier trouwens teruglopende aantallen reacties… En dat lees ik her en der in blogland… Dus…..

  23. Een van jouw trouwe lezers ben Ik natuurlijk.Ik vind het erg leuk dat ik jou op deze manier vaak even hoor en zeker bij gedachten begrijp ik vaak beter wat jou bezig houdt dan in échte gesprekken omdat die vaak zijn onder het eten met de kinderen erbij en al het gerommel wat daar bij hoort.Dus hoop ik hier nog lang te mogen lezen!

  24. Ook ik lees hier regelmatig, en reageer niet zo vaak, eigenlijk alleen als ik echt wat te melden heb. Een reactie met alleen ‘leuk’ vind ik een beetje not done eigenlijk, maar soms komt er gewoon even niet meer boven, en dan reageer ik maar niet.

  25. Ik heb een jaar of wat geleden een tijd trouw meegelezen en soms gereageerd, ik was je uit het oog verloren maar sinds kort weer terug.
    Fijne blogjes, veel herkenning en leesplezier.

    Ik zal proberen weer wat vaker te reageren.

  26. Ik reageer maar af en toe omdat ik sinds ik zelf gestopt bent met bloggen ook veel minder blogjes lees. Bovendien heb ik lang niet altijd iets te zeggen over de schrijfsels maar ik begrijp je frustratie wel, vandaar nu een reactie :-).

  27. Ik lees nog maar sinds begin februari hier met je mee en heb geloof ik (nog maar) één keer gereageerd. Het ontbreekt mij eerlijk gezegd vaak aan tijd om bij alle blogs (het zijn er best veel) die ik lees/volg een reactie achter te laten. Vaak lees ik een blog een paar dagen na plaatsing en loop dan al helemaal achter de feiten aan. Dan vind ik er nog wel iets van maar gun ik mezelf niet de rust om een uitgebreide reactie te schrijven.

    Maar… ik begrijp je frustratie volkomen!! Vind het zelf vaak ook zo jammer dat er weinig gereageerd wordt terwijl er wel meer lezers zijn. En ik heb zooo vaak het gevoel ¨waarom blog ik eigenlijk¨, ¨voor wie doe ik het nou eigenlijk?¨.

    Fijne dag nog vandaag!

    Groetjes,
    Jojo

  28. Ik reageer niet vaak, maar bezoek wel een paar keer per week je blog. Door jouw blog ben ik nu deel 8 boek 2 van de reiziger-serie aan het lezen. Die serie was anders waarschijnlijk nooit onder mijn aandacht gekomen, dank daarvoor!! Zou het jammer vinden als je besluit te stoppen. Fijne dag vandaag!

  29. Dan zal ik even ontlurken, en je hebt gewoon gelijk, ik schrijf nooit wat terwijl ik altijd met veel plezier lees. Ik ga mijn leven beteren, ben zelf niet meer actief op blogs, maar mag graag rondneuzen.

  30. op je fb zit ik niet, ik lees hier altijd met veel plezier je berichtjes, maar inderdaad reageren was er niet bij. Oeps, snap de frustratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *