Muse

Afgelopen zondag ging ik samen met Mr. T., vriend W en vriendin W (ha, dat is toevallig, twee W’s) naar Muse in Keulen. En wow, wow, wow, wat heb ik genoten!!!! Ik zag, vooral in mijn jonge en wilde jaren, al vele concerten (en nu ook nog wel af en toe), maar Muse gaat een stapje verder. Muse is een ERVARING! Een muur van geluid en een fantastische show. Wat een beleving!!! Genoten tot en met en, hoe raar, zonder ook maar enige piep in den oren naar huis en rond 01.45 uur in mijn bed gerold.

20160306_212236 20160306_213410 20160306_214959 20160306_222952

Wat ook een beleving was, was het binnentreden van de Lanxess Arena in Keulen. Wij waren tegen zessen ‘s avonds in Keulen. Lekker op tijd om nog wat te gaan eten. Toen wij de Lanxess Arena passeerden stond er een enorme rij te wachten. Wij dachten dat dat waarschijnlijk mensen waren die veldkaarten hadden, dus besteedden er niet al te veel aandacht aan. Toen wij na het nuttigen van de nodige schnitzels tegen 19.30 uur weer terug waren bij de concerthal stond die rij er nog. Sterker: hij was nog veel langerderder!!! Mmm, daar hadden wij niet op gerekend.

Opvallend was de ordentelijkheid waarmee er in de rij gestaan werd. Kan me niet voorstellen dat we dat hier in Nederland ook zo zouden doen. Maar goed, er zat niet veel anders op dan aan te sluiten (al hadden we wel een soort van schaduwrijtje gevonden die toch wel korter was) en ons in ons lot te schikken. Echt heel bijzonder dat zo’n concertzaal er voor kiest om 20.000 bezoekers door 2 (ja TWEE!!!) toegangsdeuren naar binnen te laten. Ik vind het toch niet heel klantvriendelijk eigenlijk maar goed. We waren uiteindelijk toch nog op tijd voor het voorprogramma (mwah) en moesten vervolgens nog een hele tijd wachten tot Muse haar eerste tonen speelde.

Wat ook best bijzonder was trouwens was het continue rondlopen van mensen met zo’n biertank op hun rug die dan biertjes moeten verkopen. Echt iedere minuut liep zo’n gast voor ons door. Wij zaten op de tweede ring op de derde rij, dus hadden er niet heel veel last van, maar als je bijvoorbeeld op de eerste rij zat, dan moet dat toch erg vervelend geweest zijn. En werkelijk waar, ik heb die gasten gedurende de hele show geen enkel biertje zien verkopen. Ha, daar hadden wij ook helemaal geen tijd voor: wij moesten genieten van het spektakel!

8 gedachten over “Muse

  1. Cool! Ik houd ervan, naar concerten gaan. Verheug me dan ook erg op 23 juni…Coldplay 🙂 en daarna een festival in met o.a. Bonny Raitt in Grollo… let the music play, zeg ik!

  2. Gaaf!! Muse is tof. Toen ik studeerde mocht ik werken tijdens een concert van ze in het Goffertpark in Nijmegen, toen was ik wel meteen verkocht.

    Ik verkocht overigens pizza in een kraampje, dus viel niemand lastig 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *