Neem een geit

Neem een geit‘ van Claudia de Breij is een soort van zelfhulpboek voor volwassenen. Of toch ook weer niet eigenlijk. Maar het is wel een leuk boek. Gemakkelijk leesbaar met en passant nog een aantal behoorlijk rake lessen. Waar gaat dit boek over?

Niemand vertelt je hoe te leven. Als je kinderen krijgt staan er boekhandels vol opvoedboeken tot je beschikking, maar welke levenslessen krijg je mee als volwassene? Wie vertelt je hoe om te gaan met liefde, dood, vriendschap, ambitie en kinderen? Claudia de Breij (net 40) worstelt met deze vragen en gaat te rade bij een groep wijze mannen en vrouwen. Zij vertellen hoe zĂ­j de dingen hebben aangepakt. Claudia de Breij trekt daar honderd levenslessen uit, en stopt daar ook een paar van haarzelf – en haar kapper – bij.

Ik vond het dus een leuk boek en vooral de stukken waarin Hans Wiegel aan het woord was zeer tot de verbeelding sprekend. Rake dingen zegt die man zeg, dat zouden meer mensen moeten doen!

‘Neem een geit’ is een prima boekje voor even tussendoor.

20160312_103449

10 gedachten over “Neem een geit

  1. Ik twijfel al langer of ik dit boek zal gaan lezen. Ik zag Claudia de Breij in een interview over haar boek bij DWDD. Maar ik begrijp van jou dat het wel een aanrader is toch?

  2. Nee, dit boek trekt mij dus helemaal niet. Waarschijnlijk is de aversie ontstaan door te veel promotiewerk. Dat had ik ook met Kluun. Dan ben ik al geweest en hoef ik niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *