Vrouwen op het strand & De doodsvogel

Wat een superheftig boek is dat zeg, dat ‘Vrouwen op het strand‘ van Tove Alsterdal. Waar gaat dit boek over?

Op een ochtend ontwaakt Terese, een jonge Zweedse vrouw, op een strand in Zuid-Spanje. Ze wankelt naar de zee en stuit op een lichaam. In een haven niet ver daarvandaan glipt een vrouw aan land. Ze is over zee gesmokkeld en uit de golven gered. Haar naam is Mary, maar dat zal snel veranderen. Ally, een jonge succesvolle journaliste uit New York, probeert haar man Patrick te vinden. Hij is naar Parijs gereisd om over mensenhandel en moderne slavernij te schrijven en sindsdien is er niets meer van hem vernomen. De moedige en doortastende Ally vliegt de Atlantische Oceaan over om uit te zoeken wat er met hem gebeurd is. Het wordt een reis naar de donkerste kanten van Europa – en diep haar eigen verleden in.

Echt superspannend en zeer onderhoudend geschreven. Wat een verrotte wereld wordt er in dit boek beschreven. Erg heftig en aangrijpend. Een boek dat je bij je lurven grijpt en je niet loslaat. Misschien is het daarom maar goed dat sommige dingen die Ally onderneemt wel wat onrealistisch lijken. Zodat je toch nog een beetje het idee kunt hebben dat dit niet echt is. Niet waar kan zijn.

Ik las al eerder een boek van Samuel Bjørk en onlangs las ik ‘De doodsvogel‘. Waar gaat dit tweede boek met Munch en Krüger in de hoofdrol over?

Een tienermeisje lijkt ritueel vermoord te zijn en het onderzoeksteam van Munch wordt op de zaak gezet. De bijdrage van superrechercheur Krüger is cruciaal, maar ze worstelt met zelfmoordneigingen en verslaving. Dan duikt er een verontrustend filmpje op dat nieuwe details prijsgeeft.
Ondertussen zit Munchs dochter midden in een emotionele crisis en komt ze in contact met een zeer zieke geest….

Wederom besteedt Bjørk veel aandacht aan de personages in het boek en de rode lijn met Munch en Krüger wordt verder uitgewerkt. Het boek is interessant en onderhoudend en ook nu weer vraag je je af hoe het toch kan dat schrijvers zulke zieke geesten kunnen bedenken.
20160320_13342020160317_212359
Weer twee geweldige boeken dus van Scandinavische schrijvers. Wat worden er daar in het noorden toch mooie boeken bedacht!

5 gedachten over “Vrouwen op het strand & De doodsvogel

  1. Allereerst mijn complimenten voor je nieuwe layout! Ziet er echt mooi uit zo!
    De Doodsvogel heb ik al gelezen en was zeker een goed boek. Zijn nieuwe boek staat al op mijn lijstje en je eerste boek zal ik daar ook bij zetten!

  2. Ai dat lijken mij geen fijne boeken, ik hou er zelfs niet van. Maar… ik ben bang als ik je beschrijving van Vrouwen op het strand zo lees dat het veel meer neigt naar de werkelijkheid dan we zouden willen… brrrrrrr….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *