The lady in the van

Ik houd van Downton Abbey en als je van Downton Abbey houdt, dan houdt je vanzelfsprekend ook van Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham oftewel Maggie Smith. Wat een prachtig karakter!

Toen ik dan ook hoorde dat Maggie in ‘The lady in the van‘ speelde wilde ik die film graag zien, temeer omdat ook het onderwerp me wel erg aansprak: een recalcitrant oud dametje dat bijna 16 jaar in haar busje bij een (in eerste instantie uiteraard) wildvreemde op de oprit woont. En wat speelt Smith die rol met verve. Echt geweldig! Prachtig om te zien.

Ook leuk om te zien hoe Alan Bennet, de schrijver van de film, een wat wereldvreemde auteur die in zichzelf praat (leuk hoe ze dat in de film verwerkt hebben) en maar niet tot echte daden lijkt te komen. Het is bijzonder dat de film gebaseerd is op ware gebeurtenissen, al is het eigenlijk wel jammer dat er geen échte diepgang in zit. Je ziet wel wat scenes uit haar verleden, maar uitgediept worden ze niet. Waarom ‘the lady’ het leven leidt dat ze leidt kun je wel uit de film opmaken, maar het had net zo goed ánders kunnen lopen. Waarom ze uiteindelijk deze keuze gemaakt heeft? Ik vind het wel wat jammer dat dat onderbelicht blijft. Ook wel jammer dat er aan het einde van de film wel erg theatraal gedaan wordt, maar goed, dat is natuurlijk de vrijheid van de schrijver/regisseur.

Maar verder: echt supergenoten van de film. Heerlijke humor en wat een geweldige actrice! Zeker aan te raden dus.

Welke film vond jij geweldig?

10 gedachten over “The lady in the van

  1. Dank je wel voor de tip! Nog nooit van the lady in the van gehoord, maar klinkt echt als een film voor mij. THX!

  2. Ik had al ergens eerder wat voorbij zien komen over deze film. Toch eens gaan uitzoeken waar hij draait…

  3. De actrice zie ik wel eens op TV, echt een van die echte Engelse ( en acteurs) waar je alleen maar van kunt houden. Ik heb destijds genoten van de luistertoetsen Engels op de (moeder) HAVO want want hébben die altijd een prachtige stemmen.
    Met films heb ik niet zoveel, duren me te lang dus ook deze zal wel aan me voorbij gaan.

Reacties zijn gesloten.