Nieuwe computer

In het voorjaar van 2009 hebben Mr. T. en ik de woonkamer verbouwd (before & after zie je hier). We lieten toen een nieuw zenuwcentrum maken door een vriend van ons en kochten toen twee computers. Omdat het geld best een beetje op was, kochten we die tweedehands. Want tja, verbouwen kost al genoeg geld nietwaar?

Enfin, een van beide computers heb ik een jaar of drie geleden vervangen door een supergoed exemplaar, want tja, de meiden zijn helemaal gek van The Sims en dat kun je blijkbaar niet zomaar op iedere computer spelen. En alles voor de bloedjes van kinderen nietwaar.

Toen hadden we dus één nieuwe (en dus snelle) computer en daarbij stak de andere toch wel heel schraal af. Wat een traaaaaaaaaaaaaaaaag exemplaar. Pfffft! Van mijn neef kocht ik daarom een ‘nieuwe’ computer die hier in december 2014 kwam te staan. De eerste tijd voldeed dat ding prima, maar op de een of andere manier werd dat steeds en steeds minder tot ie zo ongeveer net zo traaaaaaaaaaaaaaaaag was als zijn voorganger.

Een nieuwe computer moest er dus komen. Een echt nieuwe. Nou ben ik niet zo’n held met die dingen kan ik wel zeggen en ik ga nog altijd het liefste naar de winkel voor zoiets. Dus ik naar de BCC waar welgeteld drie desktopcomputers stonden waarvan er één ook nog uit de handel gaat. Wil je dus een gewone desktop, dan heb je een probleem. Het is een en al laptop en tablet dat de klok slaat. Ja zeg hé, ik vind een gewone desktop gewoon nog altijd het aller-, allerfijnste! Aan mij wordt echt nooit iets gevraagd als het om dit soort dingen gaat. Maar goed, ik ben wel geslaagd. Niet zo moeilijk ook natuurlijk als de keuze zo klein is.

Mijn neef kwam om de computer te installeren, maar … helaas. De computer matchte niet met het beeldscherm. Dat was iets ingewikkelds met vga en hdmi of zoiets. Ik geloof dat ik dat alweer verdrongen heb. Volgens mijn neef kon ik een of andere kabel kopen of een nieuw beeldscherm. Want die beeldschermen van jou, dat kan eigenlijk echt niet meer hoor! Al bijna 6 jaar hier en toen waren ze al tweedehands. En tja, als je dan voor de ene computer een nieuw beeldscherm koopt, dan moet dat natuurlijk ook voor de andere.

Oké dan maar weer. Geld moet tenslotte ook rollen en als ik thuis aan het werk ben dan is het wel heel lastig dat we hier nog ‘kleine’ beeldschermen hebben terwijl we op het werk van die rechthoekige hebben. Twee nieuwe rechthoekige beeldschermen werden het dus.

En zo kwam het dus dat ik dit logje zit te typen op een supersnelle en muisstille computer met voor mijn snufferd een prachtig rechthoekig beeldscherm. Waar ik wel enorm aan moet wennen is het kleine toetsenbord dat bijgeleverd was. Het gaat nog best heel vaak mis en ik geloof dat de spatiebalk ook niet echt heel goed werkt al kan dat natuurlijk ook best aan mij liggen.
acer-aspire-5738g-5738z-keyboard
Wat gebruik jij het liefst? Een desktop, een laptop of doe je veel via tablet en/of smartphone? 

16 gedachten over “Nieuwe computer

  1. Ik heb een laptop van het werk die ik ook thuis gebruik. Een laptop is wel zo handig om voor de televisie mee op schoot te zitten (en intussen bv te bloggen), maar ik vond mijn oude desktop toch veel leuker; dan ga je echt enkel ervoor zitten als je hem écht nodig hebt en dan zit je ook minder te prullen, denk ik.

  2. Op het werk hebben we ook desktops en van die mooie brede beeldschermen. Thuis werk ik veel op de laptop (als ik moet typen) en verder de tablet en m’n mobieltje om bijv. iets te posten of te bekijken op bijv. facebook.

  3. Laptop… Ik heb sinds oktober 2012 een appeltje en ben daar nog steeds heel erg blij mee. Mijn huis is te klein voor een desktop.. (en een apple desktop is trouwens niet te betalen..)

  4. Ik doe heel veel op mijn smartphone, maar ik heb er dan ook eentje met een lekker groot scherm. Maar het allerfijnste vind ik toch mijn Mac. Snel, lekker groot scherm.

    Toffe nieuwe lay-out!

  5. Lekker ouderwets vind ik een laptop nog altijd fijner dan een tablet, of … nog kleiner… smartphone, maar dat komt vooral om dat ik wel van de foto’s ben. Die komen op zo’n klein schermpje nou eenmaal minder mooi uit en de programma’s die ik gebruik om foto’s digitaal te ontwikkelen zijn er vlgs mij nog niet voor de tablet.

  6. Je zenuwcentrum is nog het oude, maar ik zag het ook op de voor/na foto’s. Handig hoor. Ik heb een laptop sinds 2007. Heerlijk, niet meer weg te denken. Geen gewone computer meer voor mij, veel teveel rompslomp. Sinds ik in Zeist woon heb ik een heerlijk bureau in de woonkamer staan. Dat is mijn ‘zenuwcentrum’ 😉
    Ben bezig aan mijn tweede laptop, deze heb ik denk ik bijna 3 jaar. Eind van het jaar ga ik hem vervangen, voor ik naar Z.Afrika ga wil ik een nieuwe kopen. Een I-Pad heb ik ook en een smartphone, maar het allerliefste doe ik alles, vooral bloggen, op mijn laptop. Daar lukt het ook allemaal wat sneller en is handiger dan die kleinere dingen met andere gebruiksaanwijzingen.

  7. Ik heb heel luxe een desktop én een laptop. Tegenwoordig gebruik ik de laptop toch wel het meest om dat de desktop boven staat en het best ongezellig is voor Henk als ik de halve avond boven zit.

  8. Heb al jaren een laptop, geloof sinds 2007 ofzo. Heb er overigens 2 nu; één privé en één van mijn werk. Verder heb nog een gsm. Geen tablet.

  9. Ik gebruik meestal een laptop, maar veelal ook de ipad…het is maar net waarvoor en wanneer ik het wil gebruiken! Een eigen ruimte heb ik niet op werken om mijn laptop, maar gelukkig wel een hele grote eettafel!

  10. Je hebt er een mooie nieuwe look bij ook, op dit blog!

    Wat fijn, lekker snel, grote schermen… Ik ben ook wel fan van de desktop hoor. Typt en leest en werkt net wat makkelijker. Alleen voor op de bank ‘s avonds moet ik er een tabletje bij (om te wordfeuden en wat te surfen).

    Dochter hier ook een Sims fan, maar helaas is haar (antieke) laptop te slecht!

  11. Ik heb nu een desktop en daarvoor een laptop. Soms mis ik het wel om even de laptop te kunnen pakken en naar de bank te verhuizen. Of zelfs meenemen ergens anders heen. Veel plezier met je nieuwe desktop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *