Verkeersexamen

Kleine Zus oefent op school al enige tijd op het verkeersexamen. Eind mei heeft ze de praktische proef en gisteren moest ze de theoretische test maken. Ze maakte zich er best wat zorgen en ze vond het ook nog best wel moeilijk. Hopelijk horen we snel dat ze geslaagd is.

Ze vond het ook erg leuk om ons de test van VVN in te laten vullen. Ik deed hem afgelopen dinsdag bij mijn ouders en toen had ik bij test 2 in eerste instantie 23 van de 30 vragen goed. Dan ben je dus geslaagd, al vind ik eigenlijk dat het niet zo’n goede score is. Maar goed: jeu dus! Ik moet zeggen dat ik eigenlijk continu een beetje dezelfde vragen fout deed. Daar schijnt ook een spreekwoord over te zijn?

Eergisteren deed ik thuis even test 1. Toen had ik maar liefst 27 van de 30 vragen goed. En van die drie foute waren er dus weer twee consequent fout. En nee, dat waren niet dezelfde fouten als van dinsdag. Duh! Wel fijn trouwens dat ik sinds 2010 toch wat bijgeleerd of onthouden heb. Toen had ik in eerste instantie namelijk 25 van de 30 vragen goed.

ve

Wil jij de test ook doen? Dat kan hier. Succes!

Het praktische examen is dus eind mei en daarom zijn Kleine Zus en ik afgelopen zondag maar vast een keer de route gaan oefenen. De eerste keer ging nog wel wat moeizaam en trubbelig maar dat kwam vooral omdat we de route nog een beetje uit moesten vogelen. De tweede keer ging helemaal top! Dat verdiende een ijsje vond Kleine Zus en dus zaten we prinsheerlijk in het zonnetje terwijl het dametje van een ijsje genoot en ik van alle drukte (koopzondag) om ons heen. Werden we en passant ook nog ‘ns zomaar op de foto gezet die vervolgens ook nog op de website van de plaatselijke krant verscheen.

12891622_1773389396228452_740239460441463290_o

Mocht je je afvragen wat ik aan het doen ben, ik ben druk met het druppende ijsje van Kleine Zus. Want tja, Kleine Zus en ijsjes eten blijft een uitdaging. En moet je die rij zien, de ijsjes lijken wel gratisch wat ze niet bepaald zijn. Eén euro per bolletje vind ik al behoorlijk, maar in vergelijking met grote steden is dat natuurlijk een koopje!

Goed, en omdat het -vanuit vroeger- vrijdag-vragendag is:

 1. Heb je de test gedaan?
 2. Zo ja, was je geslaagd?
 3. Wat is jouw favoriete ijsje?

10 gedachten over “Verkeersexamen

 1. Ja gedaan, eerst 23/30 en later die 7 goed beantwoord.
  De andere 2 doe ik een andere keer..
  Ik vind softijs het allerlekkerste, bolletjes ijs en smaken doen me niks.
  Leuk logje! Ik wens Kleine Zus veel succes eind mei!

 2. Ik zag dinsdag al dat de vragen best moeilijk zijn.Ik ga het nog eens rustig proberen of is er een tijdlimit? Ik koop altijd het kleinste ijsje wat er is!

 3. Alleen de eerste test gedaan want er gaat best veel tijd in zitten. geslaagd met 4 fouten! Onder andere omdat ik iedereen aan de linker kant van weg wil laten lopen maar dat schijnt niet meer te hoeven;-)
  Van een goede Italiaan toch meestal malagaijs, maar ook mokka, aardbeien en nog wel het één en ander, neem mij maar niet mee naar de ijsboer, gaat je een héleboel geld kosten want ik ga niet opzij voor een wafel met vier bolletjes en slagroom!

 4. 24 van de 30! Vanavond nog maar eens doen dan 😉 Indy begon er vanmorgen ook al over. Gelukkig hoeft zij het pas volgend jaar te doen. Wordt wel een pittige want zij fietst eigenlijk nooit. Te dicht bij school en te ver van het sporten om te fietsen.
  Oei, ijs! Citroen en chocolade vind ik lekker, maar die combi dan weer niet. De laatste tijd vind ik meloen erg lekker! (en hier is idd 1,25/1,50 per bol normaal 😐 )

 5. Nee, ik heb de test niet gedaan, dit omdat ik zo weg moet maar ik wil nog even (snel) wat blogjes lezen! 😉 Mijn favo smaak ijs? Heb ik niet echt….ik vind alle ijsjes namelijk lekker!!!

 6. Oef, dat was nog niet zo eenvoudig. Ik moest er 9 opnieuw doen.
  Mijn favoriete ijssmaak is kersen.

Reacties zijn gesloten.