Koningin op blote voeten

Dit is het derde boek dat ik van Ildefonso Falcones las. Waar gaat ‘Koningin op blote voeten‘ over?

Januari 1748. Een zwarte vrouw dwaalt door Sevilla. Ze kan nergens terecht na haar lange bootreis vanuit Cuba en is de wanhoop nabij – totdat ze Milagros ontmoet, een rebelse jonge zigeunerin. De twee vrouwen worden onafscheidelijk. Sevilla bruist: overal zijn theaters en er ontstaat een nieuwe dans, de flamenco. De twee vriendinnen hebben volop werk. Maar hun vreugde is van korte duur.
Zal het lot hen ooit weer samenbrengen?

Wederom schreef Falcones een lijvige historische roman over een periode waar ik helemaal niets van wist. Dat maakte het boek voor mij extra boeiend. Het verhaal zelf leest prima, al is het af en toe wel wat lastig om de -soms erg lange- zinnen te lezen. De zeer goed uitgewerkte hoofdpersonen krijgen zo’n bak ellende over zich heen dat je af en toe gewoon wilt roepen ‘en nu is het genoeg!’ wat dus wat wil zeggen over het gevoel dat er in dit boek ligt.

Dus houd je van historische romans mét inhoud, ga vooral je gang.

kobv

3 gedachten over “Koningin op blote voeten

Reacties zijn gesloten.