Als het zaterdag wordt

Met ‘Als het zaterdag wordt‘ schreven Nicci French het zesde deel met Frieda Klein in de hoofdrol. Waar gaat dit boek over?

De 32-jarige Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren geleden is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. De moorden waren spraakmakend en domineerden de kranten vanwege het gewelddadige karakter ervan. Psychotherapeute Frieda Klein staat bij de mysterieuze Walter Levin in het krijt: een jaar geleden heeft hij ervoor gezorgd dat inspecteur Karlsson zijn baan kon houden in ruil voor een gunst van Frieda. En nu moet Frieda Klein haar schuld inlossen: Walter wil dat ze Hannah bezoekt om te beoordelen of ze daadwerkelijk gestoord is. Maar wanneer Frieda bij de inrichting komt, ontdekt ze dat er toch meer aan de hand is dan in eerste instantie leek…

Ik weet niet zo heel goed wat ik nu van dit boek vind. Ik vond het niet superspannend en vond het ook wat lastig om in het boek te komen en tegelijkertijd was het toch ook wel weer een boek waarvan je wilt weten hoe het af gaat lopen. Frieda Klein is een aparte tante vind ik, koppig en lastig te peilen maar ook wel weer heel bijzonder in haar doen en denken. De rode draad rondom Dean Reave wordt verder uitgewerkt en ik denk/hoop dat deze in het ‘zondag-deel’ wel de climax zal bereiken. Het einde van het boek is immers uitermate luguber (en ook wel vergezocht, maar goed die vrijheid heb je natuurlijk als auteurs) dus dat moet toch wel?

20160419_185930

Heb jij ooit boeken van Nicci French gelezen? Wat vond je ervan? En lees je de Frieda Klein-serie?

7 gedachten over “Als het zaterdag wordt

  1. Ik las het eerste deel van de reeks en vond dat zodanig amateuristisch dat ik de rest aan me voorbij laat gaan.. Misschien onterecht want ik ken heel wat mensen die Nicci French geweldig vinden (en ik las hun oudere werk ook graag).

  2. Destijds vond ik ze ontzettend goed, Nicci French. Volgens mij waren zij een van de eerste schrijvers van het genre ‘literaire thriller’.
    Toch merkte ik na verloop van tijd dat ik behoorlijk verzadigd raakte van de frêle vrouw die uiteindelijk de situatie toch de baas werd (erg, hè?). Dus nee, heb al een tijdje niets meer gelezen van NF. Al vind ik het principe van de ma-di-wo-etc. reeks wel leuk gevonden!

  3. Ben niet zo’n Nicci French fan en ik denk niet dat dit iets voor mij is, hoewel de synopsis echt wel interessant is…

  4. heb een haat-liefde verhouding met deze serie. De eerste 2 vond ik geweldig, maar bijvoorbeeld deze laatste weer echt niet goed geschreven. Het wisselt heel sterk vind ik. Wat mij betreft gaan ze weer snel “gewone” boeken schrijven

  5. Ik vind de Frieda serie spannend. Kon dit deel bijna niet wegleggen omdat ik wilde weten hoe het afliep. Ben ook heel benieuwd hoe het volgende deel verloopt. Ik heb wel begrepen dat de serie uit acht boeken bestaat, dus nog twee te gaan.

  6. Ik heb het ook niet zo op Frieda, heb ook niet alle delen gelezen. Binnenkort komt (het echtpaar) Nicci French signeren in ‘mijn’ boekhandel, ik twijfel nog welk boek ik wil laten signeren :-)

Reacties zijn gesloten.